• Τρί, 01/10/2019 - 10:07
Κάλεσμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην κινητοποίηση ενάντια στον αναπτυξιακό νόμο και τις εξορύξεις, Τρίτη 1/10 Σύνταγμα
Όχι στις εξορύξεις και την παράδοση των θαλασσών στις πετρελαϊκές εταιρείες

Όχι στον “αναπτυξιακό” νομοσχέδιο και στην αντιπεριβαλλοντική πολιτική κεφαλαίου – ΕΕ και των κυβερνήσεων

 

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί σε μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση ενάντια στον αναπτυξιακό νομο και την αντιπεριβαλλοντική πολιτική και τις εξορύξεις.

Η κυβέρνηση της ΝΔ δίνει “Γη και Ύδωρ” στο κεφάλαιο με το νομοσχέδιο για την “ανάπτυξη” που καταστρέφει και σκοτώνει και με την κύρωση των συμβάσεων στη Βουλή την Τρίτη 1/10 που δίνουν το πράσινο φως στις πετρελαϊκές εταιρείες Total, ExxonMobil, Repsol Exploracion, ΕΛΠΕ για έρευνες υδρογονανθράκων σε τέσσερεις θαλάσσιες περιοχές στο Ιόνιο και την Κρήτη. Για τα κέρδη των πολυεθνικών του πετρελαίου με τις εξορύξεις, εντείνεται η καταστροφή του περιβάλλοντος και στρώνεται το έδαφος για την ένταση ανταγωνισμών και πολεμικές συγκρούσεις στην περιοχή μας.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί στη συγκέντρωση στις 6μμ στο Σύνταγμα, στο Υπ. Οικονομίας και Ανάπτυξης, αναδεικνύοντας την αντιπεριβαλλοντική πλευρά του νομοσχεδίου για την “ανάπτυξη” και την ασυδοσία για το κεφάλαιο καθώς εκτός από την αντεργατική και αντισυνδικαλιστική του πλευρά, το πολυνομοσχέδιο- έκτρωμα περιλαμβάνει και σειρά μέτρων που διευκολύνουν άνευ όρων και με φαστ τρακ διαδικασίες τους “στρατηγικούς” επενδυτές. Δίνει δυνατότητα για κάθε είδους υπερβάσεις όρων δόμησης και ελέγχων για προστασία της φύσης και της πολιτιστικής κληρονομιάς και διευκόλυνση των επιδοτήσεων των «επενδυτών» που καταστρέφουν ανεπανόρθωτα το περιβάλλον και επιβαρύνουν τις ζωές μας.

Καλεί σε πορεία προς τη Βουλή για τη συμμετοχή στην κινητοποίηση ενάντια στις εξορύξεις που αποφάσισε η πανελλαδική συνέλευση των πρωτοβουλιών ενάντια στις εξορύξεις.

Όλοι ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 1/10, στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ - στις 6 μμ στο Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης και πορεία στη Βουλή