Περιβαλλον

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ για την προστασία του περιβάλλοντος. Βασικές θέσεις και στόχοι πάλης

  • Τετ, 10/05/2023 - 22:06

Οι ανάγκες του ανθρώπου και της φύσης πάνω από τα κέρδη του κεφαλαίου

Ο "κλιματικός νόμος" καταστρέφει τις ζωές μας και το περιβάλλον. Να αλλάξουμε το σύστημα – όχι το κλίμα!

  • Πέμ, 26/05/2022 - 21:36

Ο «κλιματικός νόμος» που ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή είναι μία ακόμα επίθεση πάνω στη ζωή της εργατικής τάξης και στο περιβάλλον, προς όφελος του κεφαλαίου, και αποτελεί συνέχεια του περιβαλλοκτόνου νόμου του Χατζηδάκη από το 2020.

Το έγκλημα που κατακαίει την Ελλάδα έχει πολιτική ταυτότητα της ΝΔ

  • Σάβ, 07/08/2021 - 17:22

Το έγκλημα που οδήγησε στην βιβλική καταστροφή στην Αττική, την Εύβοια, την Ηλεία, την Μάνη και σε όλη την Ελλάδα έχει ονοματεπώνυμο και πολιτική ταυτότητα: Κυριάκος Μητσοτάκης, κυβέρνηση ΝΔ. Στον απόηχο του προκλητικού διαγγέλματος Μητσοτάκη, οι καταστροφικές πυρκαγιές αφήνουν πίσω τους ρημαγμένες κατοικημένες περιοχές και δάση, ενώ η ηρωική προσπάθεια πυροσβεστών, εθελοντών και κατοίκων υπονομεύεται από τη χρόνια διάλυση και τις περικοπές.

Το περιβάλλον και οι ζωές μας πάνω από τα κέρδη τους !

  • Τρί, 02/06/2020 - 21:36

Η Παρασκευή 5 Ιούνη, παγκόσμια ημέρα για περιβάλλοντος, είναι μέρα αγώνα για να προστατεύσουμε το περιβάλλον, το κλίμα και τις ζωές μας από τις καταστροφικές δραστηριότητες του καπιταλισμού και πολιτικές των κυβερνήσεων που το υπηρετούν. Αυτός ο αγώνας, στις σημερινές συνθήκες, αποτέλει αγώνα επιβίωσης.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Χαλκιδικής: Για τις νέες δίκες αγωνιστών του κινήματος των κατοίκων τηςΧαλκιδικής εναντίον της εξόρυξης χρυσού

  • Τετ, 19/02/2020 - 12:34

Καλούμε όλον τον αγωνιζόμενο κόσμο όλων των κινημάτων να βρεθεί ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ την Παρασκευή 28-2-2020, γιατί η δύναμη της αλληλεγγύης είναι το δικό μας ανίκητο όπλο απέναντι στο σύστημα εκβιασμού και τρομοκρατίας.

Κάλεσμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην κινητοποίηση ενάντια στον αναπτυξιακό νόμο και τις εξορύξεις, Τρίτη 1/10 Σύνταγμα

  • Τρί, 01/10/2019 - 10:07
Όχι στις εξορύξεις και την παράδοση των θαλασσών στις πετρελαϊκές εταιρείες

Όχι στον “αναπτυξιακό” νομοσχέδιο και στην αντιπεριβαλλοντική πολιτική κεφαλαίου – ΕΕ και των κυβερνήσεων

 

ΤΕ Ανατολικής Αττικής : Να προχωρήσει ο Δήμος Μαρκοπούλου σε δημόσια διαχείριση απορριμμάτων φιλική στον άνθρωπο και το περιβάλλον ΤΩΡΑ!

  • Τρί, 24/09/2019 - 17:47

Η άθλια και επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία κατάσταση που ζήσαμε το καλοκαίρι με τα βουνά σκουπίδια και τη μετατροπή των δρόμων σε ανεξέλεγκτες χωματερές είναι η κορυφή ενός προβλήματος με βαθιές ρίζες και όχι απλά κάποια περιστασιακή αδυναμία του δήμου. Εγκαταλείπουν και απαξιώνουν δημόσιες υπηρεσίες όπως το δημοτικού σύστημα αποκομιδής και εμφανίζουν ως λύση για την κατάρρευση του μηχανισμού και του εξοπλισμού του τους ιδιώτες.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Ο καπιταλισμός καταστρέφει τον πλανήτη! Όλοι/ες στην διαδήλωση την Παρασκευή 20 Σεπτέμβρη, 6.00μμ, στο Σύνταγμα.

  • Πέμ, 19/09/2019 - 19:24

Στις 20 του Σεπτέμβρη ενώνουμε τις φωνές μας με τα εκατομμύρια που θα διαδηλώσουν σε δεκάδες χώρες ενάντια στην καταστροφή του πλανήτη . Το διεθνές κίνημα συντονίζει τις δράσεις του ενόψει της συνόδου του ΟΗΕ για το κλίμα στις 23/9, έχοντας ως βασικό σύνθημα «Αλλάξτε το σύστημα, όχι το κλίμα».

Μάχη για την επιβίωση του πλανήτη ενάντια στις πολυεθνικές και τον καπιταλισμό

  • Πέμ, 29/08/2019 - 14:03

Οι συνεχιζόμενες, για τρεις βδομάδες, πυρκαγιές στον Αμαζόνιο αποτελούν την μεγαλύτερη οικολογική καταστροφή στην ιστορία  καθώς ο Αμαζόνιος αποτελεί τον μεγαλύτερο ταμιευτήρα άνθρακα και τον μεγαλύτερο παραγωγό οξυγόνου στον πλανήτη.

Σελίδες