• Τρί, 02/06/2020 - 21:36
Το περιβάλλον και οι ζωές μας πάνω από τα κέρδη τους !

Η Παρασκευή 5 Ιούνη, παγκόσμια ημέρα για περιβάλλοντος, είναι μέρα αγώνα για να προστατεύσουμε το περιβάλλον, το κλίμα και τις ζωές μας από τις καταστροφικές δραστηριότητες του καπιταλισμού και πολιτικές των κυβερνήσεων που το υπηρετούν. Αυτός ο αγώνας, στις σημερινές συνθήκες, αποτέλει αγώνα επιβίωσης.

Δίπλα στις ανυπολόγιστες καταστροφές που δημιουργεί ήδη η κλιματική αλλαγή, εξαιτίας της εκετεταμένης χρήσης ορυκτών καυσίμων και της βιομηχανικής κτηνοτροφίας, με την άνοδο της θερμοκρασίας, την ένταση των φυσικών καταστροφών και τη μείωση της βιοποικιλότητας έχουμε και την εμφάνιση των θανατηφόρων πανδημιών εξαιτίας της μαζικής αποψίλωσης των δασών και της καταστροφής των φυσικών οικοτόπων διαμορφώνοντας τις κατάλληλες συνθήκες για την μεταφορά, την ανάπτυξη και εξέλιξη παθογόνων ιών από τα ζώα προς τον άνθρωπο.   

Και όμως, σ’ αυτές τις συνθήκες, η κυβέρνηση της ΝΔ κλιμακώνει την επίθεση ενάντια στο περιβάλλον και τις ζωές μας. 
 
Το πρόσφατο περιβαλλοντοκτόνο νομοσχέδιο Χατζηδάκη, στο όνομα της δήθεν «πράσινης ανάπτυξης», παραδίδει το περιβάλλον και την ενέργεια στις ορέξεις των αρπακτικών της αγοράς αυτών δηλαδή που συστηματικά το καταστρέφουν. Ένα νομοσχέδιο που αποτελεί τη συνέχεια της ιδιωτικοποίησης της ενέργειας, της παράδοσης των παραλιών και των δημόσιων χώρων στη «βαριά βιομηχανία» του τουρισμού, της ιδιωτικοποίησης στη διαχείριση των απορριμάτων με τη μετατροπή όλων των περιαστικών περιοχών σε απέραντες χωματερές καύσης και ταφής σκουπιδιών, της αδειοδότηση της COSCO για τη δημιουργία λιμανιού για κρουαζιερόπλοια στην Πειραϊκή.

Μπορούμε να κάνουμε τα σχέδια τους να μείνουν στα χαρτιά. Σε όλη την Ελλάδα τα κινήματα αντιστέκονται και μπλοκάρουν μία προς μία όλες τις προσπάθειες υλοποίησης αυτών των σχεδίων. Από τις πόλεις, τα νησιά μέχρι τα βουνά ο κόσμος ξεσηκώνεται ενάντια στην εγκατάσταση των ΒΑΠΕ, στις εξορύξεις, στις χωματερές και στη καύση των σκουπιδιών, στη καταστροφή των ρεμάτων. Η νίκη των κατοίκων στη Τήνο που διώξανε τον Όμιλο Κοπελούζου δείχνει το δρόμο.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και οι αντικαπιταλιστικές κινήσεις σε δήμους και περιφέρειες είναι ενεργό κομμάτι αυτού του αγώνα. Παλεύουμε για το συντονισμό και την εξάπλωση των κινητοποιήσεων, παλεύουμε για να βγουν μπροστά σ' αυτόν αγώνα τα εργατικά συνδικάτα και η νεολαία.

 

Η μάχη για να σώσουμε το περιβάλλον από το βωμό του κέρδους των καπιταλιστών είναι αναπόσπαστο κομμάτι της μάχης ενάντια στη πολιτική της κυβέρνησης που θέλει να φορτώσει στις πλάτες μας την οικονομική, υγειονομική και περιβαλλοντική κρίση αυτού του σάπιου συστήματος, για να βάλουμε πάνω από τα κέρδη των λίγων τις ζωές και τα συμφέροντα των πολλών, από την οικονομία μέχρι το περιβάλλον.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΚΑΛΕΙ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5 ΙΟΥΝΗ

ΑΘΗΝΑ: ΣΥΝΤΑΓΜΑ, 6.00 μμ