• Παρ, 06/12/2019 - 15:43
ΑΝΤΑΡΣΥΑ Λέσβου: 6 Δεκέμβρη 2019, όλοι στην πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης
Σε αυτούς τους δρόμους σε αυτή την κοινωνία... οι εξεγέρσεις γίνονται δεν είναι ουτοπία
Οι τελευταίες κινήσεις της κυβέρνησης της ΝΔ φανερώνουν πως θέλει, πατώντας πάνω στο στρωμένο έδαφος του ΣΥΡΙΖΑ, να βάλει τέλος στο δικαίωμα του λαού να αγωνίζεται για να ανατρέψει την κυρίαρχη πολιτική.
Το μόνιμο κλίμα αστυνομοκρατίας, το χτύπημα κοινωνικών χώρων, η κατάργηση του ασύλου στα Πανεπιστήμια, το απρόκλητο ξύλο στους φοιτητές που διαμαρτύρονταν με τις αποφάσεις τους στην σύνοδο πρυτάνεων, αλλά και τα πρωτοσέλιδα του καθεστωτικού τύπου για την καθιέρωση ηλεκτρονικής ψηφοφορίας στους συλλόγους, είναι ξεκάθαρη στοχοποίηση του φοιτητικού κινήματος. Η προσπάθεια φακελώματος των συνδικάτων, το χτύπημα στο δικαίωμα στην απεργία, ο ασφυκτικός έλεγχος των σωματείων, είναι μερικές μόνο από τις αντιδραστικές προφυλάξεις του κράτους απέναντι στο εργατικό κίνημα, στον φόβο που έχουν ότι αυτό θα ανασυνταχθεί μπροστά στ νέα μέτρα που φέρνει η κυβέρνηση.
Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεται και η απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην κατασκευή των κλειστών φυλακών – κολαστηρίων για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που φθάνουν στην Λέσβο και τα άλλα νησιά. Ακόμη χειρότερα όπως αποκαλύπτεται αυτές τις μέρες ετοιμάζουν να μεικτά κλιμάκια στρατιωτικών και λιμενικών να περιπολούν στο Αιγαίο για να βουλιάζουν τις βάρκες πριν φθάσουν στις ακτές της Λέσβου και των άλλων νησιών.
Όλες οι πολιτικές επιλογές, είναι τμήμα μιας βαθιά αντιδραστικής ιδεολογικής, και πολιτικής επίθεσης, που επιδιώκει η ΝΔ και το αστικό πολιτικό σύστημα συνολικά, όπου για να συνεχίζουν να πλουτίζουν οι λίγοι, οι καταπιεσμένοι θα πρέπει να σιωπούν και να καταστέλλονται.
Δεν τους έπιασε ξαφνικά ο πόνος για καμία νομιμότητα. Ο δολοφόνος του Αλέξη απελευθερώθηκε μετά από λίγα χρόνια, οι μεγαλέμποροι ναρκωτικών είναι ελεύθεροι και πλουτίζουν ενώ οι μάρτυρες των υποθέσεων τους βρίσκονται νεκροί. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να έχουν μια ολόκληρη κοινωνία στο γύψο, να μην αντιδρά, να μην ξεσηκώνεται. Φοβούνται όσα γίνονται σε ολόκληρο τον πλανήτη γιατί ξέρουν ότι εφαρμόζουν την ίδια αντιλαϊκή πολιτική. Θέλουν να σπείρουν τη συντηρητικοποίηση και τον εμφύλιο στους φτωχούς γι’ αυτό αναγάγουν σαν νούμερο ένα θέμα την ασφάλεια, στοχοποιούν και κλειδώνουν τους πρόσφυγες σε κλειστά κέντρα σαν κίνδυνο και προσπαθούν να τσακίσουν τους αγωνιστές. Θέλουν να επιβάλλουν το «νόμος και τάξη» για να μπορούν να περνούν τα αντιλαϊκά νομοσχέδια ανενόχλητοι.
Θα λάβουν όμως μαζική και μαχητική απάντηση. Πόνταραν ότι το κίνημα θα καθόταν αμήχανο και με σταυρωμένα τα χέρια. Αντ’ αυτού πήραν το μήνυμα με τις κινητοποιήσεις του τελευταίου διαστήματος. Στις 6 του Δεκέμβρη οι δρόμοι της Μυτιλήνης πρέπει να γεμίσουν και πάλι.
Να τους δώσουμε ηχηρή απάντηση ότι το κίνημα δεν υπακούει σε τελεσίγραφα και στην προσπάθεια επίθεσης σε χώρους του κινήματος, αλλά απαντά μαζικά και ανυποχώρητα.
Την Παρασκευή όλος ο λαός να είναι στο δρόμο, απέναντι σε μια πολιτική που τσακίζει την ζωή και τις ελευθερίες μας. Για τον Αλέξη, για τον Παύλο, για τον Καλτεζά, τον Σαχζάτ και όλους τους νεκρούς του δικού μας «στρατοπέδου», δεν κάνουμε μνημόσυνα, βγαίνουμε στο δρόμο στους αγώνες για μια καλύτερη ζωή!
Την Παρασκευή στις 6.00 μμ καλούμε στην πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης τους εργαζόμενους, τη νεολαία, όλο το λαό, να διαδηλώσουμε κατά της καταστολής, της αστυνομικής αυθαιρεσίας και της κυβερνητικής προσπάθειας να καταστείλει το εργατικό και φοιτητικό κίνημα για να περάσει τα αντιλαϊκά μέτρα που έχει προγραμματίσει.
ΑΝΤΑΡΣΥΑ Τοπική Επιτροπή Λέσβου