• Παρ, 20/12/2019 - 23:46
ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης : Η αθώωση της εγκληματικής συμμορίας δεν θα περάσει !

Η αθώωση της εγκληματικής συμμορίας δεν θα περάσει !

Πέφτουν οι μάσκες: σινιάλο κρατικής προστασίας η προκλητική πρόταση της εισαγγελέα για απαλλαγή της εγκληματικής Χρυσής Αυγής

Πρόκληση απέναντι στην κοινωνία και περιφρόνηση της πραγματικότητας που αναδείχτηκε από την ακροαματική διαδικασία και το αποδεικτικό υλικό στη δίκη της Χρυσής Αυγής είναι η πρόταση από την εισαγγελέα για απαλλαγή και ουσιαστική αθώωση της ναζιστικής συμμορίας. Προτείνοντας η εισαγγελέας την απαλλαγή των κατηγορουμένων για διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, φορτώνει τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα αποκλειστικά στο εκτελεστικό όργανο Γιώργο Ρουπακιά. Απομονώντας τις ευθύνες του δολοφόνου Ρουπακιά, επιχειρείται το ξέπλυμα της Χρυσής Αυγής και οι εγκληματικές επιθέσεις της παρουσιάζονται ως... μεμονωμένα περιστατικά.

Η πρόταση της εισαγγελέας αρνείται την ύπαρξη και δράση των Ταγμάτων Εφόδου, καθώς ισχυρίζεται ότι ο Π. Φύσσας δε δολοφονήθηκε με την οργανωμένη δράση ομάδας της Χρυσής Αυγής. Δίκαια η Μάγδα Φύσσα είπε κατάμουτρα στην έδρα: «Στις 18 του μήνα ο Παύλος κλείνει 75 μήνες νεκρός. Τελικά σήμερα τον ξαναμαχαιρώσατε; Αιμορραγεί η πληγή του. Θα ήθελα να απαντήσει η κ. εισαγγελέας».

Παραπέρα η εισαγγελέας υποβάθμισε και όλες τις άλλες κατηγορίες υποβιβάζοντας από κακουργήματα σε πλημμελήματα τόσο την επίθεση στους Αιγύπτιους αλιεείς όσο και στο ΠΑΜΕ!!

Φαίνεται τώρα καθαρά το  πόσο ανέπαφοι έμειναν όλα αυτά τα χρόνια οι αντιδραστικοί και ακροδεξιοί πυρήνες μέσα στο βαθύ κράτος, απ την αστυνομία και τον στρατό έως και τα δικαστήρια ώστε να χρησιμοποιούνται άλλοτε για να κάνουν οι φασίστες ανενόχλητοι τις επιθέσεις τους και άλλοτε για να αθωώνονται οι πιο στυγνοί φονιάδες όπως τώρα.   

Σε αυτή την κατάληξη ιστορικές ευθύνες έχει το αστικό πολιτικό σύστημα συνολικά.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τους άφησε ανέπαφους και σήμερα η  κυβέρνηση της ΝΔ που διαθέτει δεκάδες νήματα επικοινωνίας με την ακροδεξιά και τους φασίστες ενορχηστρώνει την αθώωσή τους.  Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ άφησε την δίκη να συρθεί για χρόνια και σήμερα τελειώνει με την κυβέρνηση της ΝΔ με το ουσιαστικό δικαστικό ξέπλυμα της εγκληματικής οργάνωσης. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ άλλαξε λίγο πριν φύγει τους δικαστικούς κώδικες με τρόπο που οδηγούσε στο να πέσουν στα μαλακά η ηγεσία της εγκληματικής συμμορίας και σήμερα αυτό πράγματι γίνεται!!

Οι πολιτικές του κεφαλαίοι και της ΕΕ που ακολουθεί το αστικό πολιτικό σύστημα και σήμεα υλοποιεί η κυβέρνηση της ΝΔ,  λειτουργούν σαν θερμοκήπιο νομιμοποίησης των φασιστών: Απ την εκστρατεία «νόμου και τάξης» της αστυνομίας του Χρυσοχοϊδη, τις ομάδες των «αγανακτισμένων μακεδονομάχων», στις «ομάδες των αγανακτισμένων πολιτών» ενάντια σε πρόσφυγες και μετανάστες σε μια ρατσιστική εκστρατεία, οι πολεμοκάπηλες κραυγές με νέους εξοπλισμούς, συμμαχίες με τον δικτάτορα της Αιγύπτου και το κράτος-τρομοκράτη του Ισραήλ και επέμβαση στη Λιβύη αποτελούν βούτυρο στο ψωμί του εθνικισμού, του ρατσισμού και των πατριδοκάπηλων νεοναζί.

Οι εργαζόμενοι και η νεολαία δε θα υποταχτούν στη μίζερη ζωή που της τάζουν η άρχουσα τάξη και το πολιτικό της σύστημα προσπαθεί να θωρακιστεί.

 Οι αγώνες του αντιφασιστικού αντιρατσιστικού κινήματος, η έκρηξη που ακολούθησε τη δολοφονία του Π. Φύσσα οδήγησαν στο σκαμνί τη δολοφονική συμμορία της Χρυσής Αυγής. Σε αυτούς τους αγώνες χρωστάμε την απομόνωσή τους και την εκλογική τους ήττα τον Ιούλη. Οργιζόμαστε με την εισαγγελική πρόταση, αλλά η οργή μας γίνεται δράση. Μπορούμε να αποκρούσουμε την απόπειρα να «ξεπλυθεί» η ναζιστική συμμορία, να επιβάλλουμε την καταδίκη τους. Το εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα που παλεύει ενάντια στις επιθέσεις της ΝΔ θα τσακίσει τους φασίστες και την πολιτική που τους βγάζει από τους υπονόμους τους.

Ο φασισμός, αυτή η «ιδεολογία θανάτου» που η παρακρατική δράση της είναι στην υπηρεσία του κεφαλαίου είναι καταδικασμένος αμετάκλητα. Καμιά ανοχή δεν μπορεί να υπάρξει στις μεθοδεύσεις ξεπλυθεί ο φασισμός από τα εγκλήματά του. Η θέση της ΧΑ και των νεοναζί της είναι στη φυλακή, ο φασισμός θα τσακιστεί. Το αντιφασιστικό κίνημα και οι λαϊκοί αγώνες θα τσακίσουν το φασισμό και θα βάλουν φραγμό στην αυταρχική επίθεση. Ο λαός δεν ξεχνά…

 

Ολοι/ες στο συλλαλητήριο Σάββατο 21 Δεκέμβρη 2μμ Καμάρα