• Σάβ, 12/09/2020 - 12:11
ΤΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ : Με ΜΑΤ και βία προσπαθούν να φτιάξουν νέο στρατόπεδο προσφύγων στη Λέσβο

Με ΜΑΤ και βία προσπαθούν να φτιάξουν νέο στρατόπεδο προσφύγων στη Λέσβο

 

 

Καταγγέλλουμε την επίθεση των ΜΑΤ και την κατασταλτική επιχείρηση ενάντια στη χθεσινή διαδήλωση αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες και μετανάστες/τριες, που διοργάνωσαν συλλογικότητες στην Επάνω Σκάλα. Απρόκλητα και με μεγάλη βιαιότητα τα ΜΑΤ χτύπησαν με ξύλο και χημικά, διέλυσαν μια ειρηνική πορεία και κυνήγησαν τους διαδηλωτές από του ‘’Καλαμάρη’’ μέχρι το άγαλμα της Μικρασιάτισας μάνας, ενώ έγιναν προσαγωγές αγωνιστών. Τις  δυνάμεις των ΜΑΤ συνεπικουρούσαν οι γνωστές προβοκατόρικες, παρακρατικές, ομάδες, που δρουν στο νησί. Κεντρικά αιτήματα της διαδήλωσης ήταν “Οχι άλλες Μόριες”, κανένα στρατόπεδο συγκέντρωσης, ανοιχτό ή κλειστό.

 

 

 

Πρόκειται για ακόμη ένα επεισόδιο  βιαιότητας και καταστολής της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, η οποία εγκλωβισμένη στα αδιέξοδα που δημιούργησε η ρατσιστική και αντιπροσφυγική της πολιτική, καταφεύγει στην γνώριμή της λύση. Της αποστολής ορδών ΜΑΤατζήδων στο νησί μας, για να περιφρουρήσουν την κατασκευή του νέου στρατοπέδου, που σχεδιάζουν να διαδεχθεί τη Μόρια. Έτσι στέλνουν:

- ΜΑΤ αντί για γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό για την αντιμετώπιση της πανδημίας

- ΜΑΤ αντί για εκπαιδευτικούς για τη μείωση των μαθητών ανά τμήμα

- ΜΑΤ και καταστολή αντί για διαδικασίες άμεσου απεγκλωβισμού των προσφύγων από το νησί μας.

Ως Τ.Ε. Λέσβου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταδικάζουμε την επίθεση που δέχθηκε η χθεσινή πορεία δηλώνοντας ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα ενάντια στον αυταρχισμό και τη βία- ενάντια στον φασισμό και τον ρατσισμό.

Για να κλείσουν μια για πάντα όλα τα στρατόπεδα – κολαστήρια προσφύγων και μεταναστών και να μη φτιαχτούν νέα.

Απαιτούμε άμεσα να φύγουν τα ΜΑΤ και όλες οι δυνάμεις καταστολής από το νησί. 

Με κοινούς αγώνες ντόπιων και μεταναστών απαντάμε για έναν κόσμο ελευθερίας, δικαιοσύνης, αλληλεγγύης.

 

Μυτιλήνη, 12/9/2020

Τ.Ε. Λέσβου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ