• Τρί, 29/12/2020 - 15:17
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης για τη ρατσιστική επίθεση στο Ωραιόκαστρο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης καταγγέλλει τη θρασύδειλη ρατσιστική εισβολή σε ξενώνα ασυνόδευτων ανήλικων προσφυγόπουλων στο Ωραιόκαστρο στις 26 Δεκέμβρη. Τα φασιστοειδή που κραυγάζουν ότι «οι ξένοι θα αλλοιώσουν τον πολιτισμό μας» διάλεξαν την επομένη των Χριστουγέννων για να επιτεθούν και να τραυματίσουν πρόσφυγες ηλικίας 12-15 ετών! Η δράση των ρατσιστών δεν εκφράζει καμία τοπική κοινωνία, όπως προπαγανδίζουν ασύστολα τα ΜΜΕ της «λίστας Πέτσα». Ενθαρρύνεται και υποθάλπεται από την πολιτική που προωθεί η κυβέρνηση της Ν.Δ., η οποία έχει στοχοποιήσει πρόσφυγες, μετανάστες, Ρομά, κάθε ευάλωτη ομάδα και όσους αντιδρούν στα αντεργατικά και αντιλαϊκά σχέδιά τους για κάθε κακό που συμβαίνει στη χώρα, ακόμα και για την πανδημία.

Σε μια περίοδο που οι νεκροί από τον Covid-19 ξεπερνούν τους εκατό τη μέρα, η άθλια κυβέρνηση Μητσοτάκη προσπαθεί να μετατρέψει τους πρόσφυγες και τους μετανάστες σε αποδιοπομπαίους τράγους. Πρέπει να τη σταματήσουμε σε κάθε επίπεδο. Είναι πλέον φανερό ότι η μετατροπή των καμπ με κρούσματα κορονοϊού, σε κλειστές δομές οδηγεί σε εξάπλωση της πανδημίας και σε θανάτους. Η άμεση εκκένωση τους και η ένταξη των προσφύγων σε σπίτια, κλειστά ξενοδοχεία και δομές μέσα στις πόλεις, με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και μαζικά τεστ, είναι η μόνη βιώσιμη και ανθρώπινη λύση.  Το ίδιο γίνεται σε όλη την ΕΕ, καθώς οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις παίζουν το χαρτί της καταστολής και του ρατσισμού αντί να αυξήσουν τους πόρους για νοσοκομεία, σχολεία, δομές φιλοξενίας προσφύγων. Έτσι ο καταστροφικός καπιταλισμός δημιουργεί το έδαφος για να τολμούν φασιστικές και ρατσιστικές ομάδες να τα βάζουν με ανυπεράσπιστους ανήλικους.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης καλεί σε συνέχεια των δράσεων  αλληλεγγύης που θα βάλουν φραγμό στον ρατσισμό.  Το δικαίωμα όλων των παιδιών στη ζωή με αξιοπρέπεια είναι αναφαίρετο. Καμιά συγκάλυψη της ρατσιστικής τρομοκρατικής επίθεσης! Να συλληφθούν οι ακροδεξιοί δράστες. Όχι στην ατιμωρησία της φασιστικής δράσης!

 

e-mail: gtantarsya.thess@gmail.com

τηλ. επικοινωνίας: 6973935087