• Τρί, 16/03/2021 - 18:53
ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης: Αγώνας για την ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής. Κάλεσμα στην παλλαϊκή κινητοποίηση 17/3 και τη φοιτητική 18/3

Αγώνας για την ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής

Αγώνας για να σώσουμε τις ζωές μας, για ψωμί, υγεία, παιδεία, ελευθερία

Κάλεσμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης

Όλοι και όλες

·         Στο παλλαϊκό συλλαλητήριο την Τετάρτη 17-3, 6μμ στο άγαλμα Βενιζέλου

·         Στη πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 18-3, 1μμ στο άγαλμα Βενιζέλου

Ένα χρόνο μετά την έναρξη της πανδημίας η κοινωνία βρίσκεται στη δίνη που προκαλεί η χρεοκοπημένη και εγκληματική πολιτική της ΝΔ για την αντιμετώπισή της.  Έχουν αφήσει το δημόσιο σύστημα υγείας χωρίς το αναγκαίο προσωπικό, χωρίς τις αναγκαίες ΜΕΘ και μέσα ατομικής προστασίας, χωρίς οργανωμένα τεστ και ιχνηλάτηση. Ο εμβολιασμός καθυστερεί τραγικά λόγω της κερδοσκοπίας των πολυεθνικών φαρμακευτικών εταιρειών και του "εθνικισμού των εμβολίων" που βασιλεύει στην ΕΕ. Την ίδια ώρα ο κορονοϊός σαρώνει την εργατική τάξη, τα φτωχά λαϊκά στρώματα στη δουλειά, στο λεωφορείο, στα μικρά διαμερίσματα, στα στρατόπεδα, τα γηροκομεία, τις δομές των προσφύγων.

Το κεφάλαιο βρήκε την ευκαιρία για να επιβάλλει την υπερεκμετάλλεση με την τηλεργασία, να χτυπήσει τα εργασιακά δικαιώματα, να κάνει πιο ταξικό το σχολείο και το πανεπιστήμιο με την τηλεκπαίδευση, να χτυπήσει τη φτωχομεσαία αγροτιά, τους αυτοπασχολούμενους και ελεύθερους επαγγελματίες. Νομοθετεί σειρά αντιδραστικών μέτρων, όπως την απαγόρευση των διαδηλώσεων, την εισβολή της επιχειρηματικότητας στα ΑΕΙ που θέλει να την επιβάλλει με την πανεπιστημιακή αστυνομία, ενώ ετοιμάζει νέα χτυπήματα στα εργασιακά, τις συνδικαλιστικές ελευθερίες και το ασφαλιστικό-συνταξιοδοτικό.

Τα απανωτά λοκ ντάουν δεν προστατεύουν την εργαζόμενη πλειοψηφία από τον κορονοϊό, αλλά την αντιλαϊκή πολιτική από τις κοινωνικές αντιδράσεις. Επιχειρούν να βάλουν τη νεολαία στο γύψο με κλειστά σχολεία, πανεπιστήμια, πλατείες, πνίγοντας τη νέα γενιά με τις απαγορεύσεις και τη μιζέρια του σπίτι-δουλειά.

Φορτώνουν στις πλάτες του λαού και των εργαζομένων το κόστος της διπλής υγειονομικής και κοινωνικής κρίσης, διαγράφουν το μέλλον της νεολαίας. Η Ε.Ε. απαγορεύει τις μόνιμες προσλήψεις υγειονομικών αλλά και στο εσωτερικό η κυβέρνηση της ΝΔ δεν είναι μόνη σε αυτή την καταστροφική επιλογή: Έχει μαζί της τα μεγάλα συμφέροντα, τα ΜΜΕ του κατεστημένου, αλλά και το επίσημο πολιτικό σύστημα, ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ-Βελόπουλο. Γι’ αυτό είναι εχθρικοί στις λαϊκές κινητοποιήσεις.

Δε θα προσκυνήσουμε, δε θα δεχτούμε τη μοίρα που μας ετοιμάζουν! Θα αγωνιστούμε με ενότητα, με μαχητικότητα και πλαίσιο διεκδικήσεων. Θα βαδίσουμε στο δρόμο της μαχόμενης νεολαίας που δε λυγίζει από την καταστολή και παλεύει για το μέλλον της με μαζικές γενικές συνελεύσεις και καταλήψεις, που πλημμυρίζει τους δρόμους της Θεσσαλονίκης, στέλνοντας μήνυμα ελπίδας και αγώνα.

Θέλουμε τη ζωή μας πίσω, παλεύουμε αγωνιζόμαστε για:

•          Ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας και της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Να ανοίξουν ξανά το Παναγία και το Λοιμωδών και όλες οι τοπικές μονάδες υγείας που έκλεισε το μνημόνιο. Επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας και υποχρεωτική ένταξη των ιδιωτών γιατρών στο σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Μονιμοποίηση συμβασιούχων, μόνιμες προσλήψεις, χρηματοδότηση, εξοπλισμός και όχι χαριστικές συμβάσεις στο κεφάλαιο, τους πολεμικούς εξοπλισμούς και την αστυνομία. Ένταξη των υγειονομικών στα ΒΑΕ

•          Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους και όλες. Μαζικά δωρεάν τεστ ιχνηλάτηση – ιατρική και κοινωνική στήριξη των θετικών στον κορονοϊό.  Μέτρα προστασίας της εργασίας, έλεγχοι στους χώρους δουλειάς

•          Αυξήσεις στους μισθούς. Άμεση επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού. Κάτω τα χέρια από την απεργία και τα σωματεία. Όχι στην υπερεκμετάλλευση με την ελαστική απασχόληση και την τηλεργασία. Στήριξη των εργαζομένων, των αυτοαπασχολουμένων, των άνεργων, των συνταξιούχων

·           Να αρθεί τώρα το τυφλό λοκντάουν. Να καταργηθούν τα πρόστιμα.

·           Να διαλυθούν τα ΜΑΤ-ΥΑΤ, ΔΙΑΣ, ΔΕΛΤΑ και ΔΡΑΣΗ. Να απαλλαγούν από τις διώξεις και τα πρόστιμα όλοι οι συλληφθέντες σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Να καταργηθεί ο νόμος Χρυσοχοΐδη ενάντια στις διαδηλώσεις.

·           Ενίσχυση των κοινωνικών υπηρεσιών των δήμων-περιφερειών καταρχήν με μαζικές προσλήψεις προσωπικού και τα αναγκαία κονδύλια

·           Δημόσιες, ασφαλείς, δωρεάν αστικές συγκοινωνίες

·           Να ανοίξουν τα πανεπιστήμια, να καταργηθεί ο νόμος Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη. Έξω η αστυνομία και οι ασφαλίτες για πάντα από τις σχολές. Να αποκατασταθεί το πανεπιστημιακό άσυλο.

·           Να ανοίξουν τα σχολεία με 15 μαθητές ανά τάξη, μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών και προσωπικού καθαριότητας. Να πάνε σχολείο και όλα τα προσφυγόπουλα χωρίς αποκλεισμούς.

·           Άσυλο, στέγη, χαρτιά για πρόσφυγες και μετανάστες. Να μπει τέλος στο αίσχος των στρατοπέδων-γκέτο προσφύγων, από την Ορεστιάδα και τον Καρά Τεπέ μέχρι τη Μαλακάσα και τον Ελαιώνα. Να δοθούν ξενοδοχεία και σπίτια σε κάθε Δήμο και Περιφέρεια για την στέγαση όλων των άστεγων, των προσφύγων.

·           Μέτρα ενάντια στις ρυπογόνες βιομηχανίες. Όχι στις εστίες μόλυνσης που φέρνει η καύση απορριμμάτων

Την πανδημία και την κρίση να πληρώσει το κεφάλαιο και όχι οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι άνεργοι και η νεολαία.

Ψωμί – υγεία – παιδεία – ελευθερία, κανένας μόνος στην πανδημία!

Συνολικός πολιτικός αγώνας για την ανατροπή της εγκληματικής πολιτικής κυβερνήσεων – ΕΕ – κεφαλαίου και της καπιταλιστικής βαρβαρότητας που βάζει την κερδοφορία των πολυεθνικών και τους ανταγωνισμούς πάνω από τις ανάγκες των λαών.