• Σάβ, 20/03/2021 - 00:19
Κάλεσμα ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης στο αντιρατσιστικό συλλαλητήριο, Σαβ. 20/3

                                                            ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ανοιχτά σύνορα και πόλεις για πρόσφυγες και μετανάστες!

Κάτω η κυβέρνηση του ρατσισμού, της καταστολής, της φτώχειας!

Ολες/οι το Σάββατο 20 Μάρτη στις 12 το μεσημέρι στο Αγ. Βενιζέλου

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης καλεί εργαζόμενες/ους και νεολαία να διαδηλώσουμε μαζικά ενάντια στην κυβέρνηση που προσπαθεί να επιβάλλει την αντιλαϊκή πολιτική, τη φτώχεια και την επίθεση στη νεολαία με την καταστολή, αλλά και με το σεξισμό και το ρατσισμό, το Σάββατο 20 Μάρτη στις 12 το μεσημέρι στο Άγαλμα Βενιζέλου. Είναι η Διεθνής Μέρα Δράσης ενάντια στο Ρατσισμό και το Φασισμό στην οποία θα διαδηλώσουν κινήματα από τις ΗΠΑ μέχρι την Ευρώπη. Θα είναι το επόμενο βήμα στις μάχες που έχουμε δώσει όλο το προηγούμενο διάστημα ενάντια σε μια κυβέρνηση που έχει λεφτά για την αστυνομία και τους εξοπλισμούς αλλά για μας, για τους εργαζόμενους, τη νεολαία έχει γκλομπ και απαγορεύσεις.

Οι εκστρατείες του ρατσισμού και της ισλαμοφοβίας είναι βασική αιχμή της επίθεσης όλων των αρχουσών τάξεων και του ιμπεριαλισμού για να διασπάσουν και να αποπροσανατολίσουν την οργή από τις πολλαπλές και τρανταχτές χρεοκοπίες του συστήματος του κέρδους. Οι κυβερνήσεις της ΕΕ μπορεί να έτρεξαν να μιλήσουν για «νίκη της Δημοκρατίας» στις ΗΠΑ, αλλά εφαρμόζουν την ρατσιστική πολιτική του Τραμπ που έβγαλε στον αφρό τα ακροδεξιά και φασιστικά κατακάθια. Γι’ αυτό η μάχη ενάντια στις ρατσιστικές επιθέσεις της κυβέρνησης της ΝΔ είναι υπόθεση όλου του εργατικού κινήματος, των συνδικάτων, της μαχόμενης Αριστεράς. Τα αιτήματα αυτής της μάχης είναι άμεσα δεμένα με όσα παλεύουμε σε απεργίες, διαδηλώσεις, χώρους δουλειάς, γειτονιές.

Η προσφυγιά δεν είναι έγκλημα, οι κατατρεγμένοι των πολέμων και των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, των δικτατοριών, της πείνας, της κλιματικής καταστροφής είναι καλοδεχούμενοι! Να καταργηθεί η ρατσιστική συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, να σταματήσουν οι απελάσεις και οι παράνομες επαναπροωθήσεις που οδηγούν στο θάνατο στον Έβρο και στο Αιγαίο.

Διεκδικούμε να ανοίξουν τα σχολεία με τους όρους που βάζει το εκπαιδευτικό κίνημα και μαζί με όλα τα παιδιά να πάνε σχολείο και όλα τα προσφυγόπουλα χωρίς αποκλεισμούς.

Να ξεκινήσει άμεσα ο μαζικός εμβολιασμός των προσφύγων και των εργαζόμενων στα στρατόπεδα και να δοθεί ΑΜΚΑ σε όλους για πρόσβαση στα δημόσια νοσοκομεία χωρίς αποκλεισμούς.

Άσυλο, στέγη, χαρτιά για πρόσφυγες και μετανάστες. Να μπει τέλος στο αίσχος των στρατοπέδων-γκέτο προσφύγων, από την Ορεστιάδα και τον Καρά Τεπέ μέχρι τη Μαλακάσα και τον Ελαιώνα. Να δοθούν ξενοδοχεία και σπίτια σε κάθε Δήμο και Περιφέρεια για την στέγαση όλων των άστεγων, των προσφύγων.

Να μπει τέλος στην πολιτική περιθωριοποίησης και αποκλεισμού των Ρομά, να διασφαλιστούν τα δικαιώματά τους στην κατοικία, την εργασία, την εκπαίδευση, την υγεία και τις δημοκρατικές ελευθερίες.

Δείξαμε τη δύναμη μας στις 7 Οκτώβρη, όταν όλες και όλοι μαζί ενωμένοι, τα συνδικάτα, οι φοιτητικοί σύλλογοι, οι μετανάστες και οι πρόσφυγες, το αντιφασιστικό αντιρατσιστικό κίνημα επιβάλαμε την καταδίκη της Χρυσής Αυγής.

Με αυτήν την αυτοπεποίθηση συνεχίζουμε!

Ολες/οι το Σάββατο 20 Μάρτη 12μ στο Άγαλμα Βενιζέλου