• Τετ, 21/04/2021 - 13:47
ΤΕ Νοτίων : Ενίσχυση και όχι υποβάθμιση του Ασκληπιείου Βούλας και της δημόσιας υγείας

Ενίσχυση και όχι υποβάθμιση του Ασκληπιείου Βούλας και της δημόσιας υγείας

Όλες/οι στη συγκέντρωση μπροστά στο νοσοκομείο Τετάρτη 21/4 19:00

 

 Η Τοπική Επιτροπή Νοτίων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ συμπαραστέκεται στον δίκαιο αγώνα του Σωματείου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου «Ασκληπιείο Βούλας» και καλεί τους εργαζόμενους και τους κατοίκους της περιοχής να συμμετέχουν στη συγκέντρωση στο νοσοκομείο που διοργανώνει το σωματείο την Τετάρτη 21 Απριλίου, με άμεσο αίτημα την μη αναστολή της καθημερινής ορθοπεδικής εφημερίας.

Αποτελεί πρόκληση για τους κατοίκους της περιοχής αλλά και ευρύτερα η απόφαση της κυβέρνησης να σταματήσει η λειτουργία της καθημερινής ορθοπεδικής εφημερίας, που αποτελεί βασική πλευρά της λειτουργίας του νοσοκομείου εδώ και 50 χρόνια. Σύμφωνα με τα στοιχεία του σωματείου 81 ασθενείς εξετάζονται καθημερινά κατά μέσο όρο στις ορθοπεδικές κλινικές του Ασκληπιείου, ενώ το 2020 πραγματοποιήθηκαν 1.750 έκτακτα ορθοπεδικά χειρουργεία (2.180 το 2020).

Με την απόφαση αυτή μένουν όλα τα νότια προάστια και οι γειτονικές περιοχές, καθώς και το μεγάλο πλήθος επισκεπτών των καλοκαιρινών μηνών χωρίς ορθοπεδική εφημερία, ενώ με την μετατροπή των περισσοτέρων μεγάλων νοσοκομείων της Αττικής σε αποκλειστικά covid νοσοκομεία, τα τέσσερα εκατομμύρια κατοίκων της Αττικής διαθέτουν μόνο το ΚΑΤ για την αντι­με­τώ­πι­ση των επειγόντων ορθοπεδικών περιστατικών!

Η απόφαση αναστολής λειτουργίας της ορθοπεδικής εφημερίας αποτελεί ένα ακόμα βήμα στη συνεχή υποβάθμιση και αποψίλωση του «Ασκληπιείου», που κτυπά τη δημόσια υγεία και υποχρεώνει τους κατοίκους της περιοχής να στραφούν στα αρπακτικά των ιδιωτικών εταιρειών υγείας. Είναι πολύ αποκαλυπτική η ανακοίνωση των εργαζομένων του Ασκληπιείου.

«Ανοιγοκλείνετε, κύριοι υπουργοί και κύριοι διοικητές της 2ης ΥΠΕ και του Ασκληπιείου 100 και πλέον κλίνες Covid στο νοσοκομείο μας χωρίς καμία ενίσχυση σε γιατρούς και νοσηλευτές. Ανοιγοκλείνετε τη ρευματολογική κλινική, μειώσατε τα τακτικά χειρουργεία. Και τώρα, επιχειρείτε άλλο ένα χτύπημα στο αδια­πραγ­μά­τευ­το κοι­νω­νι­κό αγαθό της υγεί­ας και της ζωής, χωρίς να υπάρ­χει σαφής αι­τιο­λο­γι­κή συ­σχέ­τι­ση με την παν­δη­μία Covid.

Κύριοι της διοίκησης, κύριε Πλεμμένε και κύριε Βουγιουκλάκη είστε υπόλογοι απέναντι στους κατοίκους των νοτίων.

Μήπως εν τέλει τα κριτήρια σας είναι αυτά της ενίσχυσης της ιδιωτικής κερδοφορίας στην περιοχή των νοτίων; Ποιος κερδίζει από την περιστολή της ορθοπεδικής εφημερίας του νοσοκομείου μας; Μήπως τα μεγάλα ιδιωτικά θεραπευτήρια της περιοχής;

Πρό­κει­ται για άλλη μία κα­θα­ρά τα­ξι­κή επιλογή της κυ­βέρ­νη­σης, που σε πε­ρί­ο­δο σφο­δρής παν­δη­μί­ας, επι­λέ­γει με κυ­νι­σμό την επι­βί­ω­ση μόνο όσων έχουν να πλη­ρώ­σουν ιδιω­τι­κά θε­ρα­πευ­τή­ρια. Covid και μη-covid πε­ρι­στα­τι­κά απο­τε­λούν επι­κίν­δυ­νη πε­ρι­πέ­τεια για τους ‘’εξαρ­τώ­με­νους’’ από το μισθό τους.»

Για όλους αυτούς τους λόγους και ως πλευρά του αγώνα μας για αποφασιστική ενίσχυση της δημόσιας υγείας και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη όλων των αναγκών, καλούμε όλες και όλους στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα γίνει την Τετάρτη 21 Απριλίου στις 19:00 μπροστά στο Ασκληπιείο Βούλας.

Η Τ.Ε. Νοτίων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ