• Πέμ, 29/07/2021 - 17:30
4ο Πολιτικό-Πολιτιστικό Φεστιβάλ ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσπρωτίας 29-30/7

4ο Πολιτικό-Πολιτιστικό Φεστιβάλ ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσπρωτίας 29-30/7

Εν μέσω πανδημίας το κεφάλαιο και η κυβέρνηση επιτίθενται στις λαϊκές κατακτήσεις. Επίθεση του κεφαλαίου σε όλα τα μέτωπα, με κυρίαρχη την εγκατάλειψη της δημόσιας υγείας .

Αντιλαϊκά νομοσχέδια σε  εκπαίδευση, εργασιακά, ασφαλιστικά. Με ξεζούμισμα των φυσικών πόρων και του περιβάλλοντος συνολικότερα. Το λιμάνι της Ηγουμενίτσας και τα παράλια της Θεσπρωτίας πωλούνται σε τιμή ευκαιρίας. Τόσα χρόνια αυξάνουν τα κέρδη τους και οι πολίτες αυτής της πόλης αναπνέουμε τα φουγάρα τους. Τόσα χρόνια ελεύθερη μετακίνηση εμπορευμάτων για τα κέρδη των καπιταλιστών άλλα φυλακή για πρόσφυγες και μετανάστες.

Δεν πρέπει να τους αφήσουμε να καταστρέψουν τις ζωές μας. Το 4ο φεστιβάλ μας εν μέσω οικονομικής κρίσης ευελπιστεί να συμβάλλει στην ανατροπή των σχεδίων του κεφαλαίου και στη διεύρυνση των κατακτήσεων μας. Σας καλούμε να συζητήσουμε και να οργανώσουμε μαζί αυτή τη μάχη.

Στο «Πάνθεον» (αυλή), 29-30/7

Πέμπτη 29 Ιούλη

  •  Προβολή ταινίας, 21.30: «Ακόμα και η βροχή»

Ένα ισπανικό κινηματογραφικό συνεργείο γυρίζει στη Βολιβία μια ταινία για τον Χριστόφορο Κολόμβο, τα μέλη του όμως μπλέκονται στις τοπικές ταραχές που ξεσπούν για την ιδιωτικοποίηση της ύδρευσης

  •  Μουσικό πρόγραμμα-Dj Set, 23:30

Στο χώρο του Φεστιβάλ θα λειτουργούν θεματικά περίπτερα, βιβλιοπωλείο, μπαρ

Παρασκευή 30 Ιούλη

  •  Εκδήλωση 21:30: Συζήτηση για την ιδιωτικοποίηση Λιμανιού-Παράκτιας ζώνης και όλων των δημόσιων αγαθών εν μέσω Πανδημίας

·         Γαλατάς Ζώης, περιφερειακός σύμβουλος ΑΡΠΗ    

·         Νίκος Ηλίας, ΠΣΟ ΑΝΤΑΡΣΥΑ

·         Γιώργος Γοδέβενος, γραμματέας ΔΣ Εργ. ΕΓΝΑΤΙΑΣ

 

  •  Μουσικό πρόγραμμα-Dj Set, 23:30

Θα ακολουθήσει μουσική λαϊκή βραδιά τηρώντας τα μέτρα προστασίας

ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ