• Κυρ, 03/10/2021 - 16:17
Καταγγελία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης για τη επίθεση φασιστοειδών σε μέλη της ΚΝΕ

Καταγγελία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης για τη επίθεση φασιστοειδών σε μέλη της ΚΝΕ

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει την επίθεση οπλισμένων φασιστικών στοιχείων σε μέλη της ΚΝΕ που πραγματοποιούσαν εξόρμηση στην πλατεία Ελευθερίας στην Ηλιούπολη την Κυριακή 3/10. Η τρομοκρατική επίθεση με αλυσίδες και teaser δείχνει τον αληθινό χαρακτήρα των εγκληματικών συμμοριών που ευθύνονται για τους τραμπουκισμούς στα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης.

Οι πρόσφατες μαζικές αντιφασιστικές κινητοποιήσεις στην Σταυρούπολη έχουν δώσει μια πρώτη απάντηση στους τραμπουκισμούς. Οι  φασιστικές συμμορίες έχουν απομονωθεί στις γειτονιές της δυτικής Θεσσαλονίκης και τώρα προσπαθούν με την τρομοκρατία να βγουν από το περιθώριο.

Δεν θα μπορούσε το φασιστικό παρακράτος να προχωρήσει με θράσος σε τέτοιες εγκληματικές ενέργειες τύπου Χρυσής Αυγής, ένα χρόνο μετά την καταδίκη της εγκληματικής συμμορίας, αν δεν είχε την ανοχή της αστυνομίας και την προκλητική πολιτική κάλυψη από τη μεριά της κυβέρνησης που για το ΕΠΑΛ Σταυρούπολη επιστράτευσε τις χυδαιότητες της θεωρίας των δύο άκρων που βγάζει λάδι τους φασίστες και τους τραμπουκισμούς τους.

·         Να σταματήσει η ασυλία της φασιστικής δράσης στη δυτική Θεσσαλονίκης

·         Να τιμωρηθούν οι αυτουργοί της επίθεσης στην Ηλιούπολη

·         Δεν θα περάσει ο φασισμός στις γειτονιές και τα σχολεία μας

·         Η πάλη για ψωμί, παιδεία, υγεία, ελευθερία συνεχίζεται

Όλοι και όλες στο συλλαλητήριο ένα χρόνο από την ιστορική καταδίκη της ναζιστικής συμμορίας το Σάββατο 9 Οκτώβρη στις 12 το μεσημέρι στο άγαλμα Βενιζέλου.