• Σάβ, 09/10/2021 - 18:08
Με λογική «δύο άκρων» βγάζουν λάδι τους φασίστες [του Γιάννη Ελαφρού]

Με λογική «δύο άκρων» βγάζουν λάδι τους φασίστες

 
Γιάννης Ελαφρός
 
▸ Η κυβέρνηση της ΝΔ στοχοποιεί το κίνημα και την Αριστερά
 
Δεν άντεξαν και πολύ τα κυβερνητικά στελέχη στην λαϊκή κατακραυγή για την τραμπούκικη δράση οργανωμένων φασιστικών συμμοριών στο 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης και βγήκαν να αναπτύξουν τη θεωρία των δύο άκρων. Επιδιώκουν να κτυπήσουν τη μαχόμενη Αριστερά και το κίνημα και να απλώσουν μανδύα δικαιολόγησης και νομιμοποίησης στις δολοφονικές πράξεις των ναζί. Σε ένα περίεργο ντεζαβού, γυρίζουμε στο διάστημα πριν τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τη Χρυσή Αυγή, όταν στελέχη της δεξιάς και συστημικοί δημοσιολογούντες δικαιολογούσαν τους τραμπουκισμούς της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης. Έτσι και τώρα, μιλούν για «δύο άκρα», όταν οργανωμένοι φασίστες επιτίθενται με ρόπαλα, μαχαίρια, μολότοφ μέσα στον κόσμο, πυρσούς και καπνογόνα κατά συγκέντρωσης φοιτητικών συλλόγων, εκπαιδευτικών σωματείων και αντιφασιστικών οργανώσεων! Άραγε δεν τους λέει τίποτα το οπλοστάσιο που βρήκε η αστυνομία στο σπίτι του ενός φασίστα ή το χαιρετιστήριο προς τους τραμπούκους της νεολαίας της Χρυσής Αυγής;
 
Για να καλύψει την ακροδεξιά τρομοκρατία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Οικονόμου, μίλησε για φασιστικές συμπεριφορές «οποιουδήποτε χρώματος»!
 
Η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως, αντί να παρέμβει, καθώς το συγκεκριμένο ΕΠΑΛ έχει γίνει ορμητήριο ναζιστικών ομάδων (με προφανή άνωθεν κάλυψη), κατήγγειλε γενικά «βίαιες συμπεριφορές»! Ακόμα πιο προκλητικός, ο υφυπουργός Παιδείας Άγγ. Συρίγος δήλωσε πως «ήταν και άλλοι από έξω που κοπανάγανε κόσμο. Η βία είναι καταδικαστέα από όπου κι αν προέρχεται. Δεν υπάρχει καλή αριστερή και κακή ακροδεξιά».
 
Επιμένοντας στο ίδιο μοτίβο συμπλήρωσε πως «βία άσκησαν και εκείνοι που επιτέθηκαν στους φασίστες»! Ο Ά. Γεωργιάδης είπε πως δεν έχει κάνει… «ειδική έρευνα για να ξέρω ποιοι είναι μέσα. Βλέπω ακροδεξιούς μέσα και ακροαριστερούς έξω». Η εξίσωση της δολοφονικής φασιστικής βίας με το κίνημα και την Αριστερά έχει στόχο να εμφανίσει το κράτος και την καταστολή του ως τη μόνη λύση απέναντι στα δύο άκρα.
 
Ένα χρόνο μετά την ιστορική καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης στις 7 Οκτώβρη η φασιστική πανούκλα δείχνει ξανά τα σάπια δόντια της, αποδεικνύοντας πόσο σωστή ήταν η εκτίμηση πως δεν τελειώσαμε με το τέρας του φασισμού, όσο ο βάρβαρος καπιταλισμός της εποχής μας ποτίζει τον βούρκο που γεννιέται. Η φτώχεια και τα κοινωνικά αδιέξοδα, ο ρατσισμός και ο εθνικισμός (ειδικά στη Β. Ελλάδα με το «μακεδονικό» που καλλιέργησε και η ΝΔ), η ανορθολογική αντίδραση στις σύγχρονες προκλήσεις, όπως η πανδημία, η σκοταδιστική επιρροή της εκκλησίας, ο χυδαίος αντικομμουνισμός επωάζουν το αυγό του φιδιού.
 
Ένα χρόνο από την ιστορική καταδίκη της Χρυσής Αυγής απαιτείται κλιμάκωση του αγώνα κατά φασισμού
και συστήματος
 
Όπως υπογραμμίζει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης, όλα ξεκίνησαν, όταν οι φασίστες επιτέθηκαν σε φοιτητές που μοίραζαν προκηρύξεις στα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης κατά της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, που έκοψε χιλιάδες παιδιά λαϊκών οικογενειών. «Το φασιστικό παρακράτος είναι το μακρύ χέρι του συστήματος, στο πλευρό της ΝΔ για την υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής, προπαγανδιστές της υποταγής σε κεφάλαιο και κυβέρνηση», τονίζει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, καλώντας στο αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό συλλαλητήριο το Σάββατο 9 Οκτώβρη στις 12 το μεσημέρι στο άγαλμα Βενιζέλου.
 
Ο ένας χρόνος από την καταδίκη της Χρυσής Αυγής δεν χρειάζεται «πανηγυρισμούς» αλλά γενική κινητοποίηση κατά του φασισμού, της πολιτικής και του συστήματος που τον γεννά. Έχοντας καθαρό πως ο φασισμός νικιέται στον δρόμο και στη ζωή και όχι από τους αστικούς θεσμούς.
 
Εφημερίδα Πριν