• Πέμ, 14/10/2021 - 21:17
ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης: Να σταματήσει η δίωξη του πολιτικού πρόσφυγα Mehmet Yaman

Ανακοίνωση ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης

Να σταματήσει η δίωξη του πολιτικού πρόσφυγα Mehmet Yaman

Αλληλεγγύη στον αγώνα για τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες στην Τουρκία

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δηλώνει τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη της στον άδικα διωκόμενο πολιτικό πρόσφυγα Mehmet Yaman που είχε συλληφθεί στις 22/7 ενώ η επιτροπή αλληλεγγύης Επιτροπή αλληλεγγύης στους πολιτικούς κρατούμενους από την Τουρκία και το Κουρδιστάν πραγματοποιούσε παράσταση διαμαρτυρίας στο τουρκικό προξενείο Θεσσαλονίκης για στηρίξει τα αιτήματα των απεργών πείνας πολιτικών κρατουμένων αγωνιστών από το Γκρουπ Γιόρουμ και οργανώσεις του μαζικού κινήματος.

Ο Mehmet Yaman κατηγορείται πως ενώ πετούσε τρικάκια με συνθήματα αλληλεγγύης στους Τούρκους απεργούς πείνας δήθεν προκάλεσε φθορές. Η δίωξη με απαίτηση του καθεστώτος Ερντογάν δείχνει ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη ξεχνάει τους ανταγωνισμούς όταν πρόκειται να στοχοποιηθούν αγωνιστές του λαϊκού κινήματος.

Ο Μ. Yaman είναι πολιτικός πρόσφυγας με πλούσια κοινωνική δράση και προσφορά στους λαϊκούς αγώνες και στην πολύπλευρη έκφραση της αλληλεγγύης σε όποιον αγωνίζεται, σε όποιον την έχει ανάγκη χτυπημένος από την αντιλαϊκή πολιτική και τον ιμπεριαλισμό. 

Δεν είναι η πρώτη φορά που βρίσκεται στο στόχαστρο της κρατικής καταστολής με παραγγελία του αντιλαϊκού καθεστώτος και αυταρχικού Ερντογάν. Με τη δύναμη της αλληλεγγύης απαλλάχτηκε από τη δίωξη. Είναι υπόθεση των φορέων του λαϊκού κινήματος να σταματήσει και τώρα η άδικη δίωξη του.

  • Απαιτούμε να σταματήσει η δίωξη του M. Yaman, πολιτικού πρόσφυγα από την Τουρκία
  • Ο αγώνας για δημοκρατικές ελευθερίες και δικαιώματα συνεχίζεται
  • Η αλληλεγγύη στους κοινωνικούς αγώνες στην Τουρκία
  • Ειρήνη και φιλία, κοινός αγώνας σε Ελλάδα και Τουρκία ενάντια στην εκμετάλλευση, τον εθνικισμό, τον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό