• Τετ, 15/12/2021 - 22:50
16 Δεκέμβρη: Απεργιακή απάντησή στον προϋπολογισμό - σφαγείο

16 ΔΕΚΕΜΒΡΗ: ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ - ΣΦΑΓΕΙΟ

 Το Σάββατο 18.12 ψηφίζεται στη Βουλή ο προϋπολογισμός για το 2022. Η κυβέρνηση της ΝΔ φέρνει έναν ταξικό προϋπολογισμό που είναι γεμάτος φοροελαφρύνσεις και δώρα για τους καπιταλιστές και σφαγείο για τη ζωή και τις ανάγκες της εργατικής τάξης.

 Με την πανδημία να σαρώνει, οι περικοπές για την Υγεία συνεχίζονται και για την επόμενη χρονιά. Το 2022 θα κόψουν από την Υγεία επιπλέον 800 εκατομμύρια ευρώ, που προστίθενται στα 650 εκατ. ευρώ που έκοψαν το 2021. Την ίδια στιγμή το Υπουργείο Άμυνας θα πάρει επιπλέον 800 εκατομμύρια για να καλύψει τις ανάγκες των πολεμικών εξοπλισμών. Το ίδιο αυξημένες θα είναι και δαπάνες για την αστυνομία.

Πρέπει να απαντήσουμε!

Κόντρα στην προκλητική αδράνεια της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, μια σειρά από σωματεία του Δημόσιου και του Ιδιωτικού τομέα παίρνουν αποφάσεις για απεργιακή απάντηση στις 16 Δεκέμβρη και καλούν σε απεργιακή συγκέντρωση στις 12.30 το μεσημέρι στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία στη Βουλή.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στηρίζει την απεργιακή κινητοποίηση και καλεί όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία, τις Ομοσπονδίες και τα Εργατικά Κέντρα να μπουν σε αυτή τη μάχη με αντίστοιχες απεργιακές αποφάσεις για να μετατρέψουμε την 16 Δεκέμβρη σε μέρα απεργίας και διαδήλωσης ενάντια στον προϋπολογισμό.