• Τετ, 06/04/2022 - 23:06
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης χαιρετίζει τη μαζική απεργιακή κινητοποίηση και καταγγέλλει τις 9 συλλήψεις απεργών στην αντιπολεμική διαμαρτυρία στο λιμάνι

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης χαιρετίζει τη μαζική απεργιακή κινητοποίηση και καταγγέλλει τις συλλήψεις απεργών στην αντιπολεμική διαμαρτυρία στο λιμάνι

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης χαιρετίζει τις μαζικές απεργιακές κινητοποιήσεις στις 6 Απρίλη και τη συμμετοχή των εργαζομένων από το δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα. Ελπιδοφόρο σημάδι είναι δυναμική συμμετοχή των φοιτητικών συλλόγων και της νεολαίας. Ο κόσμος της δουλειάς παλεύει και αγωνίζεται ενάντια στην φτώχια και τον πόλεμο, την κυβέρνηση της ΝΔ και δείχνει το δρόμο του αγώνα πέρα από την συναίνεση και την εκλογική αναμονή.

Η συνέχεια και η κλιμάκωση των εργατικών και λαϊκών αγώνων είναι ο μόνος δρόμος ενάντια στο τρομερό κύμα ακρίβειας που λεηλατεί το μεροκάματο, για την υπεράσπιση της δημόσιας υγείας και των δημοκρατικών ελευθεριών. Είναι μονόδρομος για να πούμε όχι στον πόλεμο και τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και την εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο που φέρνει η ευθυγράμμιση της κυβέρνησης και του πολιτικού συστήματος με ΗΠΑ και ΝΑΤΟ.

Καταγγέλλουμε την απρόκλητη επίθεση της αστυνομίας και τις συλλήψεις απεργών που συμμετείχαν σε διαμαρτυρία για παρουσία ΝΑΤΟϊκού πολεμικού πλοίου στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης στα πλαίσια της κινητοποίησης του ΝΑΤΟ για μεταφορά στρατού και πολεμικού υλικού κοντά στην εμπόλεμη ζώνη. Απαιτούμε μαζί με το εργατικό και αντιπολεμικό κίνημα την άμεση απελευθέρωσή τους και την απαλλαγή τους από κάθε δίωξη και κατηγορία.

Ο αγώνας για δουλειά, ειρήνη, ελευθερία και υγεία συνεχίζεται.