• Κυρ, 23/10/2022 - 15:11
ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ιλίου-Πετρούπολης- Αγ. Αναργύρων-Καματερού: Δήμος Πετρούπολης- Λευκή Νύχτα των κερδών και της αγοράς, μαύρη νύχτα των εργαζομένων

Τοπική Επιτροπή ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ιλίου-Πετρούπολης- Αγ. Αναργύρων-Καματερού

 
Λευκή Νύχτα των κερδών και της αγοράς, μαύρη νύχτα των εργαζομένων
 
Ο Δήμος Πετρούπολης όρισε το Σάββατο 22 Οκτώβρη -με αφορμή το γιορτασμό του Αγ. Δημητρίου- ως «Λευκή Νύχτα» με τα καταστήματα να παραμένουν ανοιχτά μετά τις 18.00 μέχρι τις 02.00. Ο γιορτασμός του Αγ. Δημητρίου και οι συναυλίες και οι εκδηλώσεις που θα γίνουν είναι απλά ένα πρόσχημα για την παράταση του ωραρίου των καταστημάτων σε βάρος των εμποροϋπαλλήλων που θα δουλεύουν μες στη μαύρη νύχτα.
Η απόφαση του Δήμου Πετρούπολης, ακολουθώντας το παράδειγμα άλλων δήμων με πρωτοπόρο το γειτονικό Δήμο Ιλίου, εντάσσεται στο πλαίσιο της παράτασης του ωραρίου των καταστημάτων, της αύξησης των εργάσιμων Κυριακών, της κατάργησης των υπερωριών, της υπερεκμετάλλευσης των εργαζομένων και της ενίσχυσης του κεφαλαίου και των κερδών του με κάθε τρόπο. Εργαζόμενοι χωρίς δικαιώματα-εργοδότες χωρίς υποχρεώσεις-εκμετάλλευση χωρίς όρια είναι το δόγμα της κυβέρνησης της ΝΔ, των προηγούμενων κυβερνήσεων καθώς και της Ευρωπαϊκής Ένωσης του κεφαλαίου. Οι θρησκευτικές γιορτές και αργίες, η ανάγκη του πολιτισμού και της ψυχαγωγίας μπαίνουν στην υπηρεσία της αγοράς και του κέρδους. Οι εργαζόμενοι υπάρχουν για να δουλεύουν και οι άνθρωποι γενικώς υπάρχουν για να αγοράζουν. Αν αυτό είναι το σχέδιό τους, ας μην τους κάνουμε το χατίρι, κανένας εργαζόμενος στη δουλειά και κανένας να μην ψωνίσει μετά τις 18.00 στις 22 Οκτώβρη.
Η κυβέρνηση της ΝΔ και τα μεγάλα συμφέροντα που εκφράζει μας ετοιμάζουν ένα μαύρο χειμώνα, οδηγούν συνειδητά και αδίστακτα στην φτώχια και στην εξαθλίωση τους εργαζόμενους και τον λαό για να ενισχύσουν τον πλούτο και την εξουσία τους. Τα κέρδη της Motor Oil του ομίλου Βαρδινογιάννη πενταπλασιάστηκαν στο πρώτο εξάμηνο του 2022, τα κέρδη των άλλοτε κρατικών ΕΛΠΕ, που έχουν περάσει στον Λάτση, δεκαπλασιάστηκαν στο δεύτερο τρίμηνο του έτους (!), ενώ της ιδιωτικοποιημένης ΔΕΗ έφτασαν στα 414 εκατ. ευρώ στο α’ τρίμηνο του 2022! ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ κάτω από τις οδηγίες της ΕΕ προχώρησαν όλα αυτά τα χρόνια την ιδιωτικοποίηση της ενέργειας, στην «απελευθέρωση της αγοράς» και τα χρηματιστήρια, στην παράδοσή της στα μεγάλα συμφέροντα. Η λύση βρίσκεται στην σύγκρουση με αυτή την πολιτική.
 
ΥΓΕΙΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΕΝΕΡΓΕΙΑ, ΤΡΟΦΙΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΓΑΘΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΛΑΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΑ
 
Ενάντια στην κερδοσκοπία του κεφαλαίου:
 
- Εθνικοποίηση χωρίς αποζημίωση, με εργατικό έλεγχο στην ενέργεια, στα τρόφιμα, στην υγεία, στο εμπόριο. Κανένα λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, τρόφιμα, πρόσβαση στην υγεία και τη παιδεία.
- Για ένα ενιαίο καθετοποιημένο σύστημα ενέργειας για φθηνό ρεύμα σε κάθε σπίτι, νοσοκομείο, σχολείο. Απειθαρχία στις επιταγές και τους κανονισμούς της ΕΕ. - Κατάργηση των χρηματιστηρίων της ενέργειας. Κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης και όλων των φόρων για τους εργαζόμενους και αγρότες.
- Όχι στις πολεμικές κυρώσεις και στον "οικονομικό πόλεμο" Δύσης και Ρωσίας. Δεν θα κρυώσουμε, δεν θα πεινάσουμε για το ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ και την ΕΕ.
 
ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ-ΕΕ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ
 
Η απεργία στις 9 Νοέμβρη να γίνει ξεσηκωμός. Δεν θα ζήσουμε στο κρύο και στη φτώχεια για τα κέρδη και τον πόλεμό τους.