• Δευ, 07/11/2022 - 09:29
ΑΝΤΑΡΣΥΑ Λευκάδας: Η ευρύτερη περιοχή του κάστρου με το τουριστικό περίπτερο και το οινοποιείο του ΤΑΟΛ αλλά και η παραλία της περιοχής είναι και θα παραμείνουν ελεύθερα

Η ευρύτερη περιοχή του κάστρου με το τουριστικό περίπτερο και το οινοποιείο του ΤΑΟΛ αλλά και η παραλία της περιοχής  είναι και θα παραμείνουν ελεύθερα

 

Λευκαδίτισσες, Λευκαδίτες

Η τοπική επιτροπή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ  Λευκάδας χαιρετίζει τον μεγαλειώδη αγώνα του λαού της περιοχής μας ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ευρύτερης περιοχής του Κάστρου.

Η τελευταία απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για ανάκληση παραχώρησης του τουριστικού περιπτέρου και της παραλίας στο κάστρο, αποτελεί μια πρώτη νίκη και μια σοβαρή παρακαταθήκη για την υπεράσπιση των ελεύθερων δημόσιων χώρων στο νησί μας από την επέλαση των επιχειρηματικών συμφερόντων.

Ο μαχητικός και αταλάντευτος αγώνας, το μέτωπο ενάντια στη τρομοκρατία, τα αιτήματα και οι μορφές πάλης που διαμορφώνονται από τους ίδιους τους αγωνιζόμενους, η αναγκαία ισότιμη κοινή δράση συλλογικοτήτων- συνδικάτων –συλλόγων, η ανεξαρτησία του κινήματος από το τοπικό κράτος - τα κυβερνητικά παπαγαλάκια και τη συναινετική αντιπολίτευση αλλά  και η συνεχή ξεκάθαρη αντιπαράθεση με τον αντίπαλο και τους πολιτικούς του εκφραστές δείχνουν το δρόμο για το πώς ένα κίνημα διαμορφώνει όρους νίκης .

Ούτε αυτοί που λοιδορούν και κατασυκοφαντούν το κίνημα δεν μπόρεσαν να το λυγίσουν  αλλά ούτε και αυτοί που μπαινοβγαίνουν στις κινητοποιήσεις για να ελέγξουν το προσανατολισμό αλλά και τον τρόπο που παίρνονται οι αποφάσεις μπόρεσαν να το προσαρμόσουνε στα μέτρα τους.

Λευκαδίτισσες, Λευκαδίτες

Κερδήθηκε μια μάχη αλλά όχι ο πόλεμος. Καμιά εμπιστοσύνη σε αυτούς που έχουμε απέναντί μας και στους ελιγμούς τους. Καμιά εμπιστοσύνη στα κόμματα που τους στηρίζουν. Ανά πάσα στιγμή μπορεί να μας αδειάσουνε και για αυτό ακριβώς το λόγο πρέπει να είμαστε σε αυξημένη  επαγρύπνηση έτσι ώστε η πρώτη αυτή νίκη να μετατραπεί σε οριστική κατάκτηση.

    Λευκαδίτισσες , Λευκαδίτες

Τους αναγκάσαμε να ψηφίσουν την ανάκληση της παραχώρησης του τουριστικού περιπτέρου και της παραλίας στο κάστρο. Να συνεχίσουμε τον αγώνα για να επιβάλλουμε τη θέση του λαού ότι το βόρειο μέτωπο του νησιού θα παραμείνει δημόσιο με δημόσια χρηματοδότηση για την «ανάπλασή» του με κριτήριο τις πολιτιστικές-κοινωνικές ανάγκες των κατοίκων της Λευκάδας.

Τα μέλη της τοπικής επιτροπής της ΑΝΤΑΡΣΥΑ δώσαμε και θα συνεχίσουμε να δίνουμε το καλύτερό μας εαυτό σε αυτό το δίκαιο αγώνα που αποτελεί ένα ακόμα επεισόδιο της αγωνιστικής ιστορίας του νησιού μας

 

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α

τοπική επιτροπή της Λευκάδας