• Τρί, 22/11/2022 - 10:21
ΑΝΤΑΡΣΥΑ Πάτρας: Ο Μητσοτάκης έρχεται να δώσει στίγμα συνέχισης της αντιλαϊκής και αντεργατικής πολιτικής

Ανακοίνωση με αφορμή την σημερινή (22/11) επίσκεψη Μητσοτάκη στην πόλη εξέδωσε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Πάτρας

 

Την Τρίτη 22/11 θα πραγματοποιηθεί στην πόλη μας επίσκεψη και ομιλία του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη, λίγες μόνο μέρες μετά τις μεγάλες κινητοποιήσεις της απεργίας της 9ης Νοέμβρη αλλά και για την επέτειο των 49 χρόνων από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, που κατέστειλε βίαια η κυβέρνηση, με αποτέλεσμα ακόμη και τις συλλήψεις αγωνιστών.

Με την ομιλία του στην Πάτρα ο πρωθυπουργός θέλει να δώσει το στίγμα της συνέχισης της αντιλαϊκής και αντεργατικής πολιτικής της κυβέρνησης. Μιας πολιτικής που έχει οδηγήσει τον λαό στην φτώχεια και στην εξαθλίωση για να σωθούν τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Μιας πολιτικής που έρχεται να διαλύσει τα εργασιακά και μορφωτικά δικαιώματα του λαού και της νεολαίας. Μιας φιλοπόλεμης πολιτικής, πάντα στις προσταγές ΗΠΑ – ΝΑΤΟ, που εμπλέκει ενεργά την χώρα μας με τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία, μετατρέπει την χώρα σε μια απέραντη πολεμική βάση, οξύνει τον, αντιδραστικό και από τις δύο μεριές, ελληνοτουρκικό ανταγωνισμό για τις πλουτοπαραγωγικές πηγές του αιγαίου, σπαταλάει δισεκατομμύρια σε πολεμικούς εξοπλισμούς την ώρα που ο λαός πεινάει. Και όλα αυτά πάντα στο πλαίσιο της συνολικότερης αυταρχικοποίησης του κράτους, της σκληρής καταστολής και των παρακολουθήσεων.

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση, για εμάς τον δρόμο τον δείχνουν οι εργατικές αντιστάσεις που έχουν αναπτυχθεί όλο το προηγούμενο διάστημα στον χώρο της υγείας, στην Cosco, στην ΛΑΡΚΟ, στην εκπαίδευση, στην Μαλαματίνα, η χθεσινή μαζική κινητοποίηση στην Αθήνα που απέτρεψε τον πλειστηριασμό της πρώτης κατοικίας μιας οικογένειας. Τον δείχνουν οι μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις της 9ης Νοεμβρίου αλλά και η μεγάλες κινητοποιήσεις για την επέτειο των 49 χρόνων από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Ο λαός και η νεολαία δίνουν αυτή την στιγμή ξεκάθαρο μήνυμα πως δεν θα κάτσουν αμέτοχοι να παρακολουθούν την διάλυση των δικαιωμάτων τους που θυσιάζονται για τα συμφέροντα των μεγαλοεπιχειρηματιών, δεν θα συμβιβαστούν με την βαρβαρότητα που κυβέρνηση – ΕΕ – κεφάλαιο του υπόσχονται.

Τώρα είναι που χρειάζεται να συνεχιστεί και να κλιμακωθεί ο αγώνας που ήδη έχει ξεκινήσει, μέσα από τους μαζικούς φορείς, τα σωματεία, τους συλλόγους, με όπλο τις γενικές τους συνελεύσεις, λαός και νεολαία να οργανώσουν των αγώνα τους, μακριά από τον αστικοποιημένο συνδικαλισμό των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ.  Η λαϊκή οργή και η δυσαρέσκεια, οι διάφορες εργατικές και νεολαιίστικές αντιστάσεις να γίνουν μαζικό ρεύμα ανατροπής της κυβέρνησης και της πολιτικής της φτώχειας, του πολέμου, του αυταρχισμού, της εξαθλίωσης και κάθε επίδοξου διαχειριστή αυτής της πολιτικής.

Στηρίζουμε την συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τρίτη 22/11 στις 18:00 στο Royal  με προσυγκέντρωση στον Αγ. Ανδρέα.