• Σάβ, 21/01/2023 - 19:21
Ανακοίνωση ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. για την παρέμβαση του εργοδοτικού συνδικαλισμού με τις πλάτες της αστικής δικαιοσύνης στο Συνεδρίου του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων

Ως ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α θεωρούμε πολύ σοβαρή τη μάχη ενάντια στην εφαρμογή του ν. Χατζηδάκη με τον οποίο επιχειρούν Κράτος και εργοδοσία να βάλουν ταφόπλακα στο μαχητικό ταξικό εργατικό κίνημα και τα Συνδικάτα που δεν υποτάσσονται. 

Σε αυτή την κατεύθυνση κρίνουμε πολύ σημαντική, για το μέλλον του συνδικαλιστικού κινήματος στην πόλη των Ιωαννίνων και ευρύτερα, την μάχη για να μην αναγνωριστούν οι 5 αντιπρόσωποι από το σώμα του Συνεδρίου του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων,  οι οποίοι εξελέγησαν μέσα από ηλεκτρονικές εκλογές.

Η απόφαση αυτή που στήριξαν οι ταξικές δυνάμεις στο Ε.Κ.Ι. προκάλεσε την ενεργοποίηση όλων των μηχανισμών που επιδιώκουν να επιβάλουν την εφαρμογή του ν.  Χατζηδάκη, τις ηλεκτρονικές και εξ' αποστάσεως διαδικασίες, την απονεύρωση και διάλυση των ταξικών αγωνιστικών συνδικάτων. 

Η προσφυγή του εργοδοτικού-κυβερνητικού συνδικαλισμού στα δικαστήρια, αξιοποιώντας ένα εργοδοτικό Σωματείο, ίσως στον πιο σημαντικό κλάδο της περιοχής που η εκμετάλλευση και η υποτίμηση της εργατικής δύναμης κυριαρχεί με τους πιο βάρβαρους όρους, και η δικαστική απόφαση που επιχειρεί να επιβάλει με το έτσι θέλω τους ηλεκτρονικά εκλεγμένους αντιπροσώπους πρέπει να ακυρωθεί στην πράξη από τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες μέσα από μαχητικές αποφάσεις των Συνδικάτων. Να μην επιτρέψουν στα δικαστήρια να καθορίζουν τη λειτουργία των συνδικάτων. Να επιμείνουν μέχρι τέλους να υλοποιηθεί η απόφαση του συνεδρίου και να μην ανοίξει η πόρτα για την πλήρη εφαρμογή του ν. Χατζηδάκη. 

Καλούμε κάθε εργαζόμενο και εργαζόμενη, κάθε ταξική δύναμη εντός του εργατικού-συνδικαλιστικού κινήματος να προασπίσει τη δημοκρατική λειτουργία του. Να παίξει πρωτοπόρο ρόλο στη δόμηση ισχυρών Συνδικάτων, ανεξάρτητων πολιτικά, συνδικαλιστικά και οικονομικά από κράτος, Κυβερνήσεις και τους μηχανισμούς τους. Να μην υποκύψει κανένας και καμία στους εκβιασμούς των αστικών νόμων, να μη δεχτεί κανένας και καμία ούτε μια πτυχή του νόμου Χατζηδάκη. Να μπει ανάχωμα σε όλους τους προηγούμενους αντεργατικούς νόμους και να επιβάλλουμε τα εργατικά δικαιώματα και τις σύγχρονες ανάγκες μας. 

Μεγάλη είναι η ευθύνη των ταξικών δυνάμεων που πήραν την απόφαση για την μη αναγνώριση των αντιπροσώπων μέσα από ηλεκτρονικές εκλογές. Καλούμε και τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ να μην υποχωρήσουν και να μην υποταχτούν στις απαιτήσεις του κράτους, του εργοδοτικού συνδικαλισμού και των δικαστικών αποφάσεων. 

Αυτός είναι ο δρόμος που πρέπει να υπερασπίσουν όλες οι ταξικές δυνάμεις σε όλο το εργατικό κίνημα και στα επερχόμενα συνέδρια και διαδικασίες των συνδικάτων παντού και σε  αυτό θα κριθούν.

Όλη η εξουσία στις Γενικές Συνελεύσεις των Συνδικάτων.

Έξω οι εργοδότες από τα Συνδικάτα.

Έξω ο εργοδοτικός- κυβερνητικός συνδικαλισμός από τα Συνδικάτα 

Ταξική ανασυγκρότηση για ένα ταξικό ανατρεπτικό εργατικό κίνημα.

Ανατροπή και μη εφαρμογή του ν. Χατζηδάκη και όλων των προηγούμενων αντεργατικών νόμων.