• Κυρ, 05/03/2023 - 22:05
Εκδήλωση ΤΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ιλίου Πετρούπολης Αγίων Αναργύρων, 5/3

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 5/3/2023 η εκδήλωση της τοπικής επιτροπής Ιλίου-Πετρούπολης-Αγίων Αναργύρων με θέμα την παρουσίαση της πολιτική πρότασης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Την παρουσίαση έκαναν ο Αντώνης Δραγανίγος, μέλος της ΚΣΕ και ο Μιχάλης Βερβέρης, μέλος του συντονιστικού της τοπικής επιτροπής.

Η συζήτηση που ακολούθησε και στην οποία συμμετείχαν μέλη και φίλοι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, χρωματίστηκε έντονα από το σιδηροδρομικό δυστύχημα-έγκλημα στα Τέμπη και τις μεγαλειώδεις διαδηλώσεις των τελευταίων ημερών, ενάντια στην ιδιωτικοποίηση και εγκατάλειψη από τις κυβερνήσεις του σιδηροδρομικού δικτύου και των κοινωνικών αγαθών γενικότερα.

Έντονα συζητήθηκε η ανάγκη παρέμβασης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο συνεχώς διογκούμενο λαϊκό κίνημα, με βάση το αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα και ειδικά τους στόχους της εθνικοποίησης με εργατικό έλεγχο των σιδηροδρόμων και όχι μόνο, την έξοδο από την ΕΕ και την ανατροπή της κυβέρνησης της ΝΔ και της αστικής πολιτικής γενικότερα. Όλα τα παραπάνω συνδεδεμένα με την προοπτική της επανάστασης για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση και ατομική ιδιοκτησία.