• Πέμ, 08/06/2023 - 08:54
ΑΝΤΑΡΣΥΑ Δυτικής Θεσσαλονίκης: Στις 25 Ιούνη και κάθε μέρα κάνουμε ΑΝΤΑΡΣΥΑ ενάντια στην φτώχεια, την εξαθλίωση, την ακρίβεια

Στις 25 Ιούνη και κάθε μέρα κάνουμε ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Ενάντια στην φτώχεια, την εξαθλίωση, την ακρίβεια

Εκατομμύρια εργαζομένων, συνταξιούχων, ανέργων, νεολαίας έβγαλαν φέτος τον χειμώνα με «pass». Επιβίωσαν δηλαδή με συσσίτια, καθώς τα «pass”, δεν είναι τίποτα άλλο από ηλεκτρονική μορφή συσσιτίων, τα οποία η κυβέρνηση Μητσοτάκη και τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ παρουσιάζουν ως επίτευγμα! Τα επικοινωνιακά σόου, οι ανούσιες αντιπαραθέσεις της ΝΔ με την ανύπαρκτη αντιπολίτευση κρύβουν ότι η κοινωνική πλειοψηφία στην Ελλάδα ζει στην απόλυτη εξαθλίωση με τον μισθό και τη σύνταξη (όταν υπάρχουν) να μη φθάνουν ούτε για τροφή, ρεύμα και βασικά αγαθά και υπηρεσίες που έχουν ιδιωτικοποιηθεί για να κερδοσκοπούν  σε βάρος μας βιομήχανοι, τραπεζίτες, εφοπλιστές και καναλάρχες. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με την παρέμβαση των μελών της μέσα από εργατικά σωματεία και συλλογικότητες αγώνα εδώ και πολλά χρόνια βρίσκεται απέναντι σε αυτή την πολιτική, όποιος κι αν είναι ο κυβερνητικός διαχειριστής, δείχνοντας ποιος είναι ο πραγματικός υπεύθυνος για την φτώχεια μας.  Να μιλήσουμε και να ψηφίσουμε με βάση τις ανάγκες μας! 

-Κανένας βασικός µισθός  κάτω από 1.000 ευρώ καθαρά. Όχι στα επιδόµατα φτώχειας, τα κάθε λογής pass και κουπόνια, αλλά κατοχυρωµένος µισθός και ενιαίες αµοιβές. Να φορολογηθεί το κεφάλαιο και ο συσσωρευμένος πλούτος, να μειωθεί ριζικά η φορολογία των εργαζομένων. 

-Συλλογικές Συµβάσεις Εργασίας παντού. Ελεύθερες συλλογικές διαπραγµατεύσεις και κλαδικές συλλογικές συµβάσεις µε βάση τις σύγχρονες ανάγκες µας, που να καλύπτουν όλους τους εργαζόµενους.

-Σταθερή δουλειά και ενιαίες εργασιακές σχέσεις παντού. Όχι στη µερική και ελαστική απασχόληση και όλες τις «ευέλικτες» µορφές απασχόλησης. Ίσα δικαιώµατα και αµοιβές για όλους, ντόπιους και µετανάστες, γυναίκες και άνδρες, «παλιούς» και «νέους».

-Μείωση του χρόνου εργασίας. Καθολική εφαρµογή των 30 ωρών εργασίας/εβδοµάδα, 6 ώρες/ηµέρα, 5 µέρες/εβδοµάδα.

-Πλήρη Κοινωνική Ασφάλιση για κάθε εργαζόμενο, συνταξιούχο και άνεργο. Ασφάλιση που να καλύπτει πλήρως όλες τις µορφές εργασίας, στην ασθένεια, ιατροφαρµακευτική περίθαλψη και εξετάσεις, την προληπτική και κάθε είδους ιατρική ανάγκη, µε ποιοτικές και αποκλειστικά δηµόσιες υπηρεσίες. Πλήρη σύνταξη με 30 χρόνια δουλειάς χωρίς όριο ηλικίας.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούμε και απαιτούμε σήμερα µε βάση τα παραπάνω, για κατακτήσεις, ώστε να έχουμε ολόκληρη και όχι µισή ζωή. Στο δρόμο για µια κοινωνία όπου την οικονομία και την εξουσία θα έχουν στα χέρια τους οι παραγωγοί του πλούτου, η κοινωνική πλειονότητα και όχι η µειοψηφία των καπιταλιστών.

Αυτοί θέλουν τώρα να μας πάρουν και τα σπίτια!  Συνεχίζοντας την πολιτική απελευθέρωσης των πλειστηριασμών που ήδη από το 2015 θεσμοθέτησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αμφισβητούν σήμερα το δικαίωμα στην κατοικία με τους πλειστηριασμούς και τις εξώσεις που επιβάλλουν τα κοράκια κυβέρνησης-τραπεζιτών-ΕΕ σε βάρος του λαού, αφού του έκοψαν μισθούς και συντάξεις.  Ότι δεν έχουμε ακόμα ζήσει σε κατάσταση όπως οι ΗΠΑ, η Ισπανία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπου εκατοντάδες χιλιάδες ζουν σε σκηνές και σε γκέτο, οφείλεται στην δράση για χρόνια συλλογικοτήτων σε γειτονιές και την παρέμβαση τους στα δικαστήρια και στα συμβολαιογραφικά γραφεία. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ πρωταγωνίστησε σε αυτές τις δράσεις και μέλη της αντιμετωπίζουν διώξεις και ποινές. Δεν θα σταματήσουμε όμως! Μαζί με το λαό, θα συνεχίσουμε την πάλη για:

  • Θεσμοθέτηση νομοθετικού πλαισίου για την πραγματική προστασία της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, με την κατοχύρωση του ακατάσχετου της πρώτης λαϊκής κατοικίας.
  • Κατάργηση πλειστηριασμών λαϊκής κατοικίας και περιουσίας
  • Κατάργηση του νομοθετικού πλαισίου που αφορά τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, την ποινικοποίηση παρεμπόδισής τους και τις κατασχέσεις.
  • Διαγραφή χρεών των λαϊκών στρωμάτων προς τράπεζες, κράτος, δήμους και ταμεία. Κανένα σπίτι, χωράφι στα χέρια τραπεζίτη, fund, κράτους.
  • Γενναίο δημόσιο πρόγραμμα κοινωνικής και εργατικής κατοικίας με δεσμεύσεις διαθέσιμων ακινήτων και ανέγερση νέων, με αξιοποίηση όλων των ακινήτων υπουργείων, τραπεζών, εκκλησίας.
  • Μέτρα για την άμεση μείωση των ενοικίων κατοικίας των λαϊκών στρωμάτων, που εκτόξευσε το airbnb και η τουριστικοποίηση πολλών περιοχών
  • Αξιοποίηση των κενών κατοικιών (χιλιάδες είναι τα άδεια ακίνητα δήμων, εκκλησιών, φορέων του δημοσίου) για τις ανάγκες των εργαζομένων και της νεολαίας.
  • Εθνικοποίηση των τραπεζών χωρίς αποζημίωση και με εργατικό έλεγχο

Ο μόνος ρεαλιστικός δρόμος, για την προστασία της λαϊκής περιουσίας και την αντιμετώπιση της βίας των πλειστηριασμών και των εξώσεων είναι η αγωνιστική, αντιμετώπιση αυτών των αντιλαϊκών πολιτικών, η συλλογική οργάνωση και αλληλεγγύη. Η συνολική αντιπαράθεση με τις πολιτικές των μνημονιακών και μετα-μνημονιακών δεσμεύσεων, τις πολιτικές κυβερνήσεων ΕΕ και κεφαλαίου. Ο αγώνας για αντικαπιταλιστική ρήξη/έξοδο από την ΕΕ.

Δυναμώνουμε την αριστερά που από την πρώτη στιγμή σήκωσε την αντιπαράθεση ενάντια στην φτωχοποίηση, στους πλειστηριασμούς, στην αντιλαϊκή πολιτική. Δυναμώνουμε την αριστερά που δίνει καθημερινά μάχη για τα ζητήματα ζωής της κοινωνικής πλειονότητας, την αριστερά της σύγκρουσης και της ανατροπής του συστήματος, ψηφίζουμε ΑΝΤΑΡΣΥΑ!