• Παρ, 23/06/2023 - 15:07
Καταγγελία για βανδαλισμό περιπτέρου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στον Πειραιά από φασίστες

Καταγγελία για βανδαλισμό περιπτέρου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στον Πειραιά από φασίστες

Καταγγέλλουμε το βανδαλισμό του προεκλογικού περιπτέρου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο κέντρο του Πειραιά από φασιστική συμμορία που υπέγραφε ως Σπαρτιάτες. Συγκεκριμένα το απόγευμα της Πέμπτης 22 Ιούνη η συγκεκριμένη συμμορία «διακόσμησε» με φασιστικά σύμβολα και τη λέξη «Κασιδιάρης» το περίπτερο και αφίσες ενώ ακολουθούσε από μακριά συντρόφους/σσες που έκαναν αφισοκόλληση στην περιοχή.

Τον «αέρα» για αυτές τις θρασύτατες προκλήσεις τον δίνει στους φασίστες η ρατσιστική πολιτική της ΝΔ και της ΕΕ. Η πολιτική των κλειστών συνόρων που δολοφονεί χιλιάδες από το φράχτη του Εβρου μέχρι το ναυάγιο της Πύλου, ο ρατσισμός και η πολεμοκαπηλεία τροφοδοτούν ξανά τα ακροδεξιά και τα φασιστικά κόμματα. Η σοβινιστική εκστρατεία στη Ροδόπη για να ψηφίσει τώρα σωστά ρίχνουν νερό στο μύλο των φασιστικών συμμοριών.

Δεν έχουν περάσει πολλές μέρες από τότε που φασιστοειδή εκτόξευσαν απειλές για την ίδια τη ζωή του Τζαβέντ Ασλάμ, προέδρου της Πακιστανικής Κοινότητας, του Πέτρου Κωνσταντίνου υποψήφιου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην Α’ Αθήνας και συντονιστή της ΚΕΕΡΦΑ και ακτιβιστή διασώστη Ιάσονα Αποστολόπουλου.

Βάζουν στο στόχαστρο την ΑΝΤΑΡΣΥΑ γιατί οι αγωνίστριες/ες της έχουν παίξει πρωτοπόρο ρόλο σε όλες τις μάχες του αντιρατσιστικού και αντιφασιστικού κινήματος. Στο κίνημα που έκλεισε στη φυλακή τους ναζί της Χρυσής Αυγής, που διαδήλωσε σε όλη την Ελλάδα την προηγούμενη βδομάδα ενάντια στο έγκλημα της Πύλου με σύνθημα Σύνορα Ανοιχτά για την Προσφυγιά.

Οι προκλήσεις των φασιστικών συμμοριών δεν μας φοβίζουν. Κανένας φασίστας δεν θα κλείσει το στόμα στους αγωνιστές που πρωτοστατούν στην καταγγελία των ρατσιστικών εγκλημάτων, πολύ περισσότερο τα ορφανά της Χρυσής Αυγής που αυτές τις μέρες συσπειρώνονται πίσω από το Κασιδιάρη.

Δυναμώνουμε τους αγώνες μας για να γκρεμίσουμε τους φράχτες του ρατσισμού, λέμε δυνατά σύνορα ανοιχτά για την προσφυγιά, ενισχύουμε την αντικαπιταλιστική αριστερά, στις 25 Ιούνη ψηφίζουμε ΑΝΤΑΡΣΥΑ!