• Τρί, 23/01/2024 - 14:56
Συμπαράσταση στον αγώνα των νοσοκομειακών στον "Άγιο Σάββα"
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ χαιρετίζει και συμπαραστέκεται στον αγώνα των εργαζόμενων στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο "Άγιος Σάββας" ενάντια στις απολύσεις 58 συμβασιούχων στην καθαριότητα.
 
Η πολιτική επιλογή για την τοποθέτηση του Α. Γεωργιάδη στην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας σηματοδοτεί την επιτάχυνση των κυβερνητικών επιλογών για διάλυση και ιδιωτικοποίηση των δημόσιων νοσοκομείων.
 
Παρά την παραδοχή της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας ότι οι εργολάβοι κοστίζουν στο δημόσιο υπερδιπλάσια, παρά την αρχική δέσμευση για την 3μηνη παράταση στους εργαζόμενους της καθαριότητας, ο Γεωργιάδης και η Διοίκηση του νοσοκομείου δίνουν την καθαριότητα του νοσοκομείου σε εργολάβο. 58 εργαζόμενοι, κάποιοι εργάζονται στο νοσοκομείο και πάνω από 15 χρόνια, θα βρεθούν στο δρόμο.
 
Ο "Άγιος Σάββας" είναι το ένα από τα δύο συνολικά αντικαρκινικά νοσοκομεία της Αθήνας και υπολειτουργεί.  
 
Με ελάχιστο προσωπικό, με βάρδιες κάτω και από το προσωπικό, με γιατρούς σε παράταση συνταξιοδότησης για να λειτουργεί το Τμήμα Απεικονιστικών (Μαγνήτης, Αξονικός κλπ). 
 
Όλες και όλοι στην απεργία στη 1 Φλεβάρη για να κλιμακώσουμε ενάντια στην κυβέρνηση που με την πολιτική της διαλύει και ιδιωτικοποιεί τα δημόσια νοσοκομεία. 
 
• Για να γίνουν τώρα μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι. 
• Για να μην αφήσουμε τους εργολάβους να βάλουν ξανά πόδι στην καθαριότητα, τη φύλαξη, τα μαγειρεία. Να μονιμοποιηθούν όλοι οι ΣΟΧ. 
• Να λειτουργούν τα νοσοκομεία με το αναγκαίο προσωπικό και του πόρους για τις ανάγκες της κοινωνίας.