• Πέμ, 15/02/2024 - 13:36
Κάτω τα χέρια από το σωματείο - άμεση επαναπρόσληψη του προέδρου του ΠΕΙ.ΦΑ.ΣΥΝ

Κάτω τα χέρια από το σωματείο  - άμεση επαναπρόσληψη του προέδρου του ΠΕΙ.ΦΑ.ΣΥΝ

 Καταγγέλουμε την εργοδοσία του ΠΕΙ.ΦΑ.ΣΥΝ που όχι μόνο συνεχίζει να αρνείται την επαναπρόσληψη του προέδρου του Σωματείου, παρά την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Πειραιά που ακυρώνει την απόλυσή του από την εταιρεία, αλλά προχωράει σε νέες διώξεις εναντίον του.

Εδώ και δύο χρόνια η διοίκηση της εταιρείας προσπαθεί να τσακίσει τον συνδικαλισμό με μηνύσεις προς εργαζόμενους και μέλη του σωματείου που διεκδικούν να υπογραφεί κλαδική και επιχειρησιακή σύμβαση με αυξήσεις στους μισθούς και καλύτερες συνθήκες δουλειάς, αξιοποιώντας τους αντεργατικούς νόμους της ΝΔ και των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Η απάντηση στην αυθαιρεσία του ομίλου ΠΕΙ.ΦΑ.ΣΥΝ που η κερδοφορία της σπάει κάθε χρόνο το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, είναι η συμπαράσταση όλου του μαχόμενου εργατικού κινήματος και της Αριστεράς στον αγώνα των εργαζόμενων, η στήριξη και ενίσχυση του σωματείου, η κρατικοποίηση του ΠΕΙ.ΦΑ.ΣΥΝ και όλης της φαρμακοβιομηχανίας χωρίς αποζημίωση για τα αφεντικά και κάτω από τον έλεγχο των εργατών. Έτσι θα σταματήσουμε τα κερδοσκοπικά παιχνίδια των εργοδοτών, θα εξασφαλίσουμε δουλειές με δικαιώματα και φάρμακο φθηνό για όλο το λαό.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στηρίζει τον αγώνα των εργαζόμενων του ΠΕΙ.ΦΑ.ΣΥΝ μέχρι τη νίκη!