• Παρ, 15/03/2024 - 17:49
Κάλεσμα ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης στο αντιρατσιστικό/αντιφασιστικό συλλαλητήριο, Σαβ. 16/3, 12μ Αγ. Βενιζέλου

Κάλεσμα ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης στο αντιρατσιστικό/αντιφασιστικό συλλαλητήριο, Σαβ. 16/3, 12μ Αγ. Βενιζέλου

Τις τελευταίες μέρες γινόμαστε μάρτυρες της προσπάθειας επανεμφάνισης ακροδεξιών στοιχείων και φασιστοειδών στους δρόμους της Θεσσαλονίκης. Το Σάββατο 9/3 ακροδεξιά ομάδα επιτέθηκε σε δυο τρανς άτομα ασκώντας ακραία βία. Λίγες ημέρες μετά, την Τρίτη 12/3, ακροδεξιές ομάδες και φασιστικές γκρούπες είχαν το θράσος να καλέσουν σε “συγκέντρωση διαμαρτυρίας” ενάντια στην προβολή του ντοκιμαντέρ “Χαμένα Κορμιά” από το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

Δεν πρόκειται για τυχαία γεγονότα, αλλά για τη δράση της ακροδεξιάς που αποθρασύνεται με τις ευλογίες της κυβέρνησης και την συστηματική προπαγάνδα του «πατρίς, θρησκεία, οικογένεια». Η κυβέρνηση και το σύστημα που στηρίζει αξιοποιούν αυτές τις σκοταδιστικές αντιλήψεις για να καταξιώσουν την κοινωνική ανισότητα και αδικία, αλλά και την κρατική βία και καταστολή.

Η νεολαία όμως και το αντιφασιστικό κίνημα βρέθηκε ξανά και ξανά στην πρώτη γραμμή για να μην αφήσει αναπάντητες τις ακροδεξιές προκλήσεις, να μην δώσει χώρο στους φασίστες σε καμία γειτονιά. Την Κυριακή 13/3 κατά χιλιάδες στην πλατεία Αριστοτέλους, σε απάντηση στην τρανσφοβική/ομοφοβική επίθεση, και ξανά την Τρίτη 12/3 που πέτυχε να αποτρέψει και να ματαιώσει την φασιστοσύναξη έξω από το Ολύμπιον, σπάζοντας ταυτόχρονα την απαγόρευση της ΕΛΑΣ που για μία ακόμα φορά έκανε προκλητικά πλάτη στα φασιστοειδή.

Η συνέχεια θα δοθεί αυτό το Σάββατο, 16/3, Διεθνή Μέρα Δράσης ενάντια στο Ρατσισμό και το Φασισμό στην οποία θα διαδηλώσουν κινήματα συντονισμένα σε πολλές χώρες.

Η Ευρώπη-Φρούριο της ΕΕ κλιμακώνει την ρατσιστική πολιτική του θανάτου με το ρατσιστικό σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου, ενώ η ευρωπαϊκή ακροδεξιά επιχειρεί να βγει στον αφρό ενόψει ευρωεκλογών. Οι εκστρατείες του ρατσισμού και της ισλαμοφοβίας παραμένουν βασική αιχμή της επίθεσης όλων των αρχουσών τάξεων και του ιμπεριαλισμού για να διασπάσουν και να αποπροσανατολίσουν την οργή από τις πολλαπλές και τρανταχτές χρεοκοπίες του συστήματος του κέρδους. Για να συνεχίσουν τα εγκλήματα όπως η σφαγή του Παλαιστινιακού λαού ενάντια στο κίνημα αλληλεγγύης που συνεχίζει εδώ και μήνες.

Διαδηλώνουμε στις 16 Μάρτη ενάντια στην φασιστική απειλή στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, για νομιμοποίηση όλων των μεταναστών, ανοικτά σύνορα για την ασφαλή είσοδο των προσφύγων, να τιμωρηθούν οι ένοχοι του Λιμενικού για το ναυάγιο της Πύλου, τέλος στις επαναπροωθήσεις, να μείνουν στη φυλακή οι δολοφόνοι φασίστες.

Ολες/οι το Σάββατο 16 Μάρτη 12μ στο Άγαλμα Βενιζέλου