• Δευ, 19/11/2012 - 12:32
Ανακοίνωση ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης για τα γεγονότα της 17ης Νοέμβρη 2012

H ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης χαιρετίζει τις μαζικές κινητοποιήσεις για την 39η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Η μαζικότητα και η δυναμική των χιλιάδων διαδηλωτών έστειλαν ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση και στα φερέφωνα της. Οι διαδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα καθορίστηκαν από τη μαζικότητα, τη μαχητικότητα και πάνω από όλα από την αποφασιστικότητα για έναν παρατεταμένο αγώνα μέχρι τη νίκη, την ανατροπή των μνημονίων και των κυβερνήσεων της εξαθλίωσης, την ήττα των διεθνών τοκογλύφων, των τραπεζιτών και των οργανισμών εκμετάλλευσης και κυριαρχίας Ε.Ε. και Δ.Ν.Τ.

Μετά την λήξη της πορείας στη Θεσσαλονίκη, τα μπλοκ των φοιτητικών συλλόγων μαζί με το σωματείο των εργολαβικών υπαλλήλων του ΑΠΘ που βρίσκεται σε απεργία διαρκείας παρέμειναν στο χώρο του πανεπιστημιακού ασύλου προκειμένου να το περιφρουρήσουν. Το σωματείο των εργολαβικών υπαλλήλων του ΑΠΘ και οι φοιτητικοί σύλλογοι έχουν  έρθει το τελευταίο διάστημα αντιμέτωποι τόσο με την προπαγάνδα των ΜΜΕ,  της κυβέρνησης, όσο και  των αρχών εντός και εκτός πανεπιστημίου.

            Περίπου στις 9 το βράδυ, με πρόσχημα τις ενέργειες τυφλής βίας περιθωριακών ομάδων, οι οποίες μάλιστα λειτουργούν υπονομευτικά προς το λαϊκό κίνημα, εκτυλίχθηκε μια πρωτοφανής και προσχεδιασμένη επιχείρηση εισβολής των δυνάμεων καταστολής στο πανεπιστημιακό άσυλο. Οι συλλήψεις φοιτητών της περιφρούρησης, το ανελέητο κυνηγητό σε όλους τους υπόλοιπους, η εκτεταμένη ρίψη χημικών χωρίς καμία απολύτως αιτία και μακριά από τα «επεισόδια» και οι μανιασμένοι ξυλοδαρμοί από τα ΜΑΤ θύμισαν αποκλειστικά εποχές Χούντας… Βαρύτατες ευθύνες για τα γεγονότα φέρουν οι πρυτανικές αρχές του ΑΠΘ, που με την προδοτική - οριακά ύποπτη -  στάση τους προσπάθησαν να χρεώσουν εκ των προτέρων (!) τα χθεσινά επεισόδια στους φοιτητικούς συλλόγους και στο σωματείο των εργολαβικών υπαλλήλων.

            Οι συλλήψεις των φοιτητών, ανάμεσα στους οποίους υπάρχουν αρκετά μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και των σχημάτων της ΕΑΑΚ, αποτελούν συνέχεια των προκλητικών διώξεων των 3 συνδικαλιστών που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις κατά την επίσκεψη Φούχτελ. Η στοχοποίηση του χώρου της ανατρεπτικής - αντικαπιταλιστικής αριστεράς δεν θα μείνει αναπάντητη! Στην τρικομματική κυβέρνηση, που απέναντι σε κάθε λαϊκή κινητοποίηση απαντάει με το δόγμα «ότι κινείται εκτελείται»,  η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δηλώνει πως δεν τρομοκρατείται και θα συνεχίσει τον ανυποχώρητο αγώνα για την ανατροπή της νέας δικτατορίας!

 

Απαιτούμε την απόσυρση των κατηγοριών των 16 συλληφθέντων αγωνιστών.

Καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια στις 19 Δεκεμβρίου, ημέρα της δίκης των 16 φοιτητών.