• Παρ, 28/12/2012 - 14:50
Βίντεο από την εκδήλωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για απολύσεις σε ΟΤΑ-Δημόσιο στη Νέα Σμύρνη, 10/12

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τη Δευτέρα 10 Δεκέμβρη, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, έγινε μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση με θέμα:
Ο Αγώνας ενάντια στις απολύσεις σε Δημόσιο και ΟΤΑ πρέπει να νικήσει!
Μίλησαν οι:
Δέσποινα Κουτσούμπα, πρόεδρος Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων (Σ.Ε.Α.), μέλος Γ.Σ. ΑΔΕΔΥ
Νίκος Αδαμόπουλος, Ε.Ε. ΠΟΕ-ΟΤΑ
Μίλτος Παπουτσής, Πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Ν. Σμύρνης.

Το ενδιαφέρον εστιάστηκε στις αιτίες του προβλήματος που βιώνουμε όλοι αλλά και στους δρόμους για την ανατροπή τους.
Οι ομιλητές με περιεκτικό και τεκμηριωμένο λόγο ανέδειξαν την πολιτική της εφεδρείας και των απολύσεων σαν πολιτική διάλυσης του κοινωνικού κράτους, ιδιωτικοποίησης των πάντων με διαδικασίες fast track, όπου ο κόσμος της εργασίας θα έχει λιγότερες και ακριβότερες παροχές στην υγεία, την παιδεία, την κοινωνική πρόνοια, τους παιδικούς σταθμούς, την αποκομιδή σκουπιδιών ενώ θα αμείβεται λιγότερο ως καθόλου.
Καυτηριάστηκε η πολιτική ανακύκλωσης των ανέργων μέσω ΜΚΟ.
Τονίστηκε ο ρόλος του πολιτικού συστήματος που επενδύει και στην ανεργία για να ενισχύσει πελατειακά τη θέση του.
Πλευρά της αναδιάρθρωσης του κράτους που έρχεται να αντιμετωπίσει την πτωτική τάση του ποσοστού κέρδους του κεφάλαιου είναι οι απολύσεις και η παράδοση των δημόσιων υπηρεσιών και της πρόνοιας στην κερδοφορία, όπως αναφέρθηκε.
Οι πρωτοπόροι αγωνιστές στοχοποιούνται ενώ οι κατασταλτικοί μηχανισμοί διογκώνονται στην προσπάθεια να εδραιωθεί η πολιτική «Πουλήστε- χαρατσώστε- απολύστε»
Αναδείχθηκε ακόμη ο ρόλος της ΑΔΕΔΥ στην αποκλιμάκωση και εκτόνωση των αγώνων, την ώρα ακριβώς που απαιτείται η κορύφωση, ο συντονισμός και η συνολικοποίησή τους σε όλο το Δημόσιο με απεργία διαρκείας, καταλήψεις και όχι σκόρπιες και αναποτελεσματικές 24ωρες.
Στην εκδήλωση τοποθετήθηκαν επίσης ο δημοτικός σύμβουλος της ΑΡ.ΠΑ. ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΑΝΑΠΟΔΑ Γιώργος Αφεντουλίδης, ο Τριαντάφυλλος Τζελέπης από το σωματείο εργαζομένων του Δήμου Καλλιθέας και άλλοι αγωνιστές.
Καίρια ερωτήματα στους ομιλητές έθεσε ο δημοσιογράφος Δημ. Πετρόπουλος του διαδικτυακού καναλιού NStv το οποίο μάλιστα μαγνητοσκόπησε την εκδήλωση.