• Παρ, 18/01/2013 - 17:23
Δελτίο Τύπου ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης, για τη δίκη συλληφθέντων της 12ης Φλεβάρη

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης εκφράζει την αλληλεγγύη της και ζητά την άμεση αθώωση των δύο αγωνιστών φοιτητών που δικάζονται σήμερα μετά την αναίτια σύλληψή τους στις κινητοποιήσεις της 12ης Φλεβάρη 2012. Ενώ εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές πλημμύρισαν τις πλατείες και τους δρόμους όλης της χώρας ενάντια στη βαρβαρότητα των μνημονίων της κυβέρνησης Παπαδήμου, στη Θεσσαλονίκη η Αστυνομία επέλεξε να εκκενώσει την Πλατεία Αριστοτέλους κάνοντας αλόγιστη χρήση χημικών, ασφυξιογόνων και κροτίδων, ξυλοκόπησε βάναυσα διαδηλωτές και μετά από αλλεπάλληλα χτυπήματα στο μπλοκ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ προχώρησε σε συλλήψεις στο σωρό.

Είναι φανερό πως η αντιλαϊκή πολιτική των μνημονίων συνοδεύεται από όξυνση της κρατικής καταστολής: μαζί με τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και τη συγκάλυψη των σκανδάλων έρχεται η ακροδεξιά ρητορεία και πρακτική. Η μηδενική ανοχή απέναντι σε κάθε κινητοποίηση που ξεσπά, οι συλλήψεις συνδικαλιστών και φοιτητών, η καταπάτηση του ασύλου, η εκκένωση αυτοδιαχειριζόμενων χώρων και η ποινικοποίηση των αγώνων είναι τα μοναδικά «όπλα» της τρικομματικής κυβέρνησης για να αντιμετωπίσει την οργή του αγωνιζόμενου λαού.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ συμμετέχει στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στους διωκόμενους φοιτητές σήμερα στις 11 πμ στα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης. Η διαμαρτυρία και η διαδήλωση είναι δημοκρατικά δικαιώματα κατακτημένα με αίμα και καμιά κυβέρνηση δεν θα τα απαγορεύσει. Καλούμε κάθε αγωνιζόμενο, κάθε δημοκράτη να αντισταθούν στην διάλυση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και των συνδικαλιστικών ελευθεριών. Οι αγώνες του εργαζόμενου λαού θα γκρεμίσουν τα Μνημόνια, την Τρόικα και τις κυβερνήσεις τους, κατοχυρώνοντας στην πράξη τη δημοκρατία και την ελευθερία.

Δείτε το βίντεο της αναίτιας επίθεσης και των συλλήψεων εδώ: http://www.youtube.com/watch?v=VqqjUzbzqVo