• Δευ, 10/03/2014 - 21:34
ΑΝΤΑΡΣΥΑ Χαλκιδικής : Νέα επιχείρηση τρομοκράτησης του κινήματος. Φτάνει πια !
Ένα χρόνο μετά την εισβολή των ΜΑΤ στην Ιερισσό και την απαρχή της πολιτικής της έντασης της κρατικής καταστολής  στη Β.Α Χαλκιδική, 27 συμπολίτες μας καλούνται ξανά να δώσουν γενετικό υλικό για την υπόθεση του εμπρησμού στο εργοτάξιο στις Σκουριές. Μέσα στο γενικότερο κλίμα του αυταρχισμού , της καταστολής και του ολοκληρωτικού κατήφορου της κυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, δεν θα υπήρχε κάτι το περίεργο στις συγκεκριμένες κλήσεις, με τη διαφορά όμως ότι τα συγκεκριμένα άτομα θεωρούνται ύποπτα για άλλη υπόθεση που αφορά κινητοποιήσεις κατοίκων από το Μάιο έως τον Αύγουστο του 2013 !
 
Είναι προφανές ότι αυτές οι κινήσεις από τη μεριά του κράτους αποσκοπούν στην παραπέρα ενίσχυση της ταύτισης του κινήματος των αγωνιζόμενων κατοίκων με «εγκληματική οργάνωση με ιεραρχία, διεύθυνση και  διαρκή δράση», όπως γράφουν στα κατηγορητήρια τους. Και ακόμα πιο προφανές, ότι προκειμένου να προωθήσουν τα συμφέροντα και τα κέρδη των πολυεθνικών και των ντόπιων μεγαλοεργολάβων, δεν διστάζουν να καταστρέφουν τον τόπο, την υγεία, το νερό, τις δημοκρατικές ελευθερίες και τα κοινωνικά δικαιώματα του λαού.
 
Η νέα αυτή επιχείρηση τρομοκράτησης και ποινικοποίησης του μεγαλειώδους κινήματος ενάντια στην εξόρυξη χρυσού δεν θα περάσει! Εγκληματίες και τρομοκράτες είναι αυτοί που ρημάζουν τις ζωές μας, αυτοί που μαζί με την τρόικα, την ΕΕ και το ΔΝΤ υπηρετούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου σε βάρος της κοινωνικής πλειοψηφίας. Που δεν θα σταματήσουν, αν δεν τους σταματήσουμε εμείς!
 
Ο αγώνας για τη γη και την ελευθερία δεν δικάζεται, οι κοινωνικοί αγώνες δεν ποινικοποιούνται !
 
Κάτω τα χέρια απ’ τους αγωνιστές!
 
 
Όλοι την Τρίτη , 11/3 στις 8.30 π.μ. στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Χαλκιδικής στον Πολύγυρο, συμπαραστεκόμενοι στους συναγωνιστές μας