ΣΥΡΟΥ

ΤΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Να αποχωρήσουν άμεσα οι δυνάμεις καταστολής από την Τήνο

  • Πέμ, 21/05/2020 - 16:40

Η τοπική επιτροπή ΑΝΤΑΡΣΥΑ Σύρου καταγγέλλει την ωμή βία που εξαπέλυσαν οι δυνάμεις καταστολής στην Τήνο, απέναντι σε διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο νησί.

Ανακοίνωση ΤΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ Σύρου για τα γεγονότα στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο

  • Παρ, 28/02/2020 - 12:07

Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Σύρου καταδικάζει τον τραμπουκισμό που δέχτηκαν μέλη της, μέλη της Λαϊκής Συσπείρωσης, αλλά και απλοί πολίτες, από άτομα της διοικητικής κλίκας του εργοστασιακού σωματείου του Νεωρίου, κατά την διάρκεια του χθεσινού δημοτικού συμβουλίου.

ΤΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ : Βαρέα μέταλλα στο βυθό της Σύρου

  • Σάβ, 08/02/2020 - 20:11

Τον περασμένο Σεπτέμβρη του 2019  μέλη της εθελοντικής ομάδας Aegean rebreath πραγματοποησαν εθελοντικά καθαρισμό της θαλάσσιας περιοχής του Καρνάγιου και δειγματοληψία  ιζήματος από την επιφάνεια του πυθμένα. Τα δείγματα στάλθηκαν για ανάλυση στο ΕΛΚΕΘΕ (Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών) και τα αποτελέσματα , που πρόσφατα ανακοινώθηκαν, έδειξαν αυτό που όλοι υποπτευόμαστε αλλά μέχρι σήμερα δεν είχε αποδειχθεί. Την ύπαρξη βαρέων μετάλλων που ξεπερνούν τις φυσιολογικές τιμές και θέτουν σε κίνδυνο την δημόσια υγεία. 

ΤΕ Σύρου: Όλοι και όλες στο εργατικό συλλαλητήριο στις 6 Ιούνη 18:00 στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου.

  • Τρί, 05/06/2018 - 12:16

Χάρη στο “Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση στο Νότιο Αιγαίο” , στις 5-6 Ιουνίου, θα δεχτούμε στη Σύρο, την επίσκεψη του αντιπροέδρου της κυβέρνησης με συνοδεία μεγάλου κυβερνητικού επιτελείου.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Σύρου : Κάτω τα χέρια από τις παραλίες !

  • Πέμ, 07/05/2015 - 08:50
Για εμάς χωρίς αγωνιστική κινητοποίηση, σύγκρουση και ρήξη με τα συμφέροντα του κεφαλαίου δεν μπορεί να υπάρξει ούτε πραγματική οικολογική δράση. Γι’ αυτό το δυναμικό της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. ήταν όχι μόνο παρόν, αλλά και πρωτοπόρο σε όλες τις μεγάλες μάχες για περιβαλλοντικά ζητήματα που έδωσε το κίνημα το τελευταίο διάστημα και θα είναι παρόν και σε αυτή τη μάχη.
Με αγωνιστικές κινητοποιήσεις και μαζικό ξεσηκωμό μπορούμε να ανατρέψουμε και αυτά τα σχέδια τους! Η ιδιωτικοποίηση του δημόσιου πλούτου δε θα περάσει!

ΤΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ Σύρου : Οι δημοκρατικές μάσκες του Δήμου έπεσαν

  • Δευ, 22/12/2014 - 20:15

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο και την ίδια την επιτροπή "Πολιτισμού" η τοπική της Ανταρσύα ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ Δημοτικό Συμβούλιο, ούτε εντός Συνταγματικού τόξου, οπότε δεν δικαιούται να χρησιμοποιεί τις δημοτικές αίθουσες (!).  Είναι μια πρωτοφανής πολιτική απόφαση που στρέφεται ενάντια στο χώρο της αντικαπιταλιστικής κομμουνιστικής αριστεράς και στο ταξικό εργατικό κίνημα. Η νέα δημοτική αρχή φαίνεται ότι θα παραχωρεί στο εξής τις διάφορες δημοτικές αίθουσες, με βάση τα δικά της πολιτικά κριτήρια περί "συνταγματικού τόξου και δημοκρατικότητας" , λογοκρίνοντας προληπτικά κάθε πιθανή πολιτική εκδήλωση στο νησί. Πρόκειται για αυταρχικές πρακτικές αποκλεισμού που ο λαός μας έχει καταδικάσει εδώ και δεκαετίες. 

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Σύρου : Να δοθούν άμεσα τα δεδουλευμένα !

  • Σάβ, 10/05/2014 - 23:18

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στέκεται αλληλέγγυα στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στο ΝΕΩΡΙΟ ναυπηγείο Σύρου. Οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε απεργία διεκδικώντας δεδουλευμένα πολλών μηνών έχοντας αποκλείσει τον χώρο του ναυπηγείου.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Σύρου : Η τρικομματική κυβέρνηση βλάπτει σοβαρά την υγεία...

  • Τρί, 29/01/2013 - 23:53

Η εσωτερική τρόικα (ΝΔ,ΠΑΣΟΚ,ΔΗΜΑΡ) δεν λογίζει ούτε υγεία ούτε ζωή. Μόνο έτσι μπορεί κάνεις να εξηγήσει την απόφαση του υπουργείου να συγχωνεύσει και ταυτόχρονα να υποβαθμίσει τα