• Πέμ, 03/10/2013 - 22:21
Κοινωνικά αγαθά και δημοκρατία το θέμα της εκδήλωσης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην Κομοτηνή

Με την παρουσία δεκάδων μελών και φίλων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, πραγματοποιήθηκε την Παρασκεύη 27 Σεπτεμβρίου, ανοικτή πολιτική εκδήλωση με θέμα «Τα κοινωνικά αγαθά και η δημοκρατία...στο απόσπασμα».

Στην εκδήλωση, που διοργανώθηκε στο Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής, ομιλητές ήταν ο Γιάννης Λαθήρας, Γραμματέας της Β' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, ο Μπάμπης Κουρουνδής, Δικηγόρος μέλος του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και η Μαρία Τσατλίδου, Ειδικευόμενη Ιατρός στο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής.

Ο Γιάννης Λαθήρας στην ομιλία του ανέφερε πως «τα συνδικάτα και η Αριστερά κάτω από την πίεση του παλλόμενου κόσμου μπορούν να απαγκιστρωθούν από την ηττοπάθεια, τις αναλύσεις, τα υπομνήματα, τις διαπιστώσεις και τις περιγραφές, τη διάσπαση, τις αποσπασματικές κινήσεις διαμαρτυρίας».

Από την μεριά της η Μαρία Τσατλίδου, επεσήμανε πως «η Υγεία και η Παιδεία γίνονται αντικείμενο πραγματικής λεηλασίας. Δεν μιλάμε μόνο για μια επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων στους κλάδους αυτούς αλλά και για βίαιη μετάλλαξη τους από δημόσιο και δωρεάν αγαθό σε «δικαίωμα» των λίγων.

Και ταυτόχρονα με τη λεηλασία έρχεται η προσπάθεια τρομοκράτησης απέναντι σε κάθε προσπάθεια του λαού να οργανωθεί και να ορθώσει αγωνιστικό ανάστημα απέναντι στην άγρια πολιτική κυβέρνησης – τρόικας – ΕΕ- ΔΝΤ. Με όλες τις κρατικές και παρακρατικές δυνάμεις σε σύμπνοια για την κατάπνιξη κάθε φωνής αντίστασης φτάνοντας ακόμα και στη δολοφονία».

Σε ότι αφορά τον Μπάμπη Κουρουνδή τόνισε πως «ο τελευταίος λόγος θα είναι ο δικός μας, θα είναι του κινήματος, θα είναι του λαού που αγωνίζεται χωρίς φόβο και χωρίς αυταπάτες για το success story της εξαθλίωσης και της υποταγής».

Δημοσιεύθηκε σε inpost.gr