• Δευ, 24/11/2014 - 20:26
Σχόλιο της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α Πρέβεζας για τις πολιτικές συγκεντρώσεις της ΝΔ με Βορίδη και του ΣΥΡΙΖΑ με Σακελλαρίδη το Σάββατο 22/11 στην πόλη

Λύσαξε η ΝΔ να αποδείξει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ....αποτελεί κομμουνιστικό κίνδυνο. Τη στιγμή που  ο τελευταίος δεν τολμά να αναγγείλει θαρρετά τη διαγραφή του χρέους, την έξοδο από το σφαγείο της  ευρωζώνης, την έξοδο από την Ε.Ε και την εθνικοποίηση-κρατικοποίηση τραπεζών και επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας. Τη στιγμή που το πρόγραμμά του είναι η επιστροφή στη περίοδο διακυβέρνησης Καραμανλή….

       Οι ευθύνες της ΝΔ, του καταρρέοντος ΠΑΣΟΚ, των κάθε λογής κυβερνητικών αστικών κομμάτων εξουσίας εδώ και δεκαετίες, είναι άλλης τάξης ( η κύρια ευθύνη) από τις ευθύνες του μεταλλασσόμενου προς τα δεξιά,  πλειοψηφικού ρεύματος στην αριστερά που εκπροσωπεί σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στη δεξιά-ακροδεξιά αναλογεί η λεηλασία του κοινωνικού πλούτου, η υποθήκευση μακροπρόθεσμα του παραγωγικού δυναμικού της Ελλάδας, η αρπαγή των ''έτοιμων'' με τη ληστρική χρήση του κυβερνητικού και κρατικού μηχανισμού. Η διαμόρφωση ενός δημόσιου τομέα και κράτους που δρα σαν ενοποιητικός μηχανισμός για τα συμφέροντα του κεφαλαίου και ως υπηρέτης του ιδιωτικού κεφαλαιοκρατικού τομέα. Ενός κράτους, που μαζεύει από τους πολλούς και είναι κατά τούτο μόνο ''δημόσιο και εθνικό'' και επιστρέφει νόμιμα ή παράνομα στους λίγους, οργανώνοντας την ίδια τη δική του κλοπή, αποδεικνυόμενο έτσι παρασιτικό και διεφθαρμένο ακριβώς επειδή είναι αστικό. Χρεώνονται την πολιτική του άγριου αυταρχισμού και της συκοφαντίας σε βάρος όσων επιχειρούν να αντισταθούν, ταυτόχρονα με τον εκμαυλισμό όσων θέλουν να ''έχουν την ησυχία'' τους, μέσω της μετατροπής τους σε κομματική πελατεία και ρουσφετολογικό απόθεμα ακόλουθων και υπάκουων. Τους ανήκει δικαιωματικά η διατήρηση, η συντήρηση των ήδη σαπισμένων πραγμάτων. Τρέμουν τη μεταβολή, πνίγονται με τον καθαρό αέρα.

Γιόρτασε λοιπόν τα 40χρονά της η Νέα Δημοκρατία! Στην επέτειο των 24 χρόνων από τη δολοφονία του καθηγητή Νίκου Τεμπονέρα !!!. Η τραμπουκική ιστορία μηχανισμών της ΟΝΝΕΔ δεν παραγράφεται. Κανείς δεν  ξεχνάει τις ομάδες κρούσης, τους γνωστούς “Κένταυρους” και “Ρέιντζερς”, στις οποίες είχε πρωταγωνιστήσει ο ίδιος ο Σαμαράς, και ο πρωτεξάδελφος του φυλακισμένου φύρερ της Χρυσής Αυγής Μιχαλολιάκος , συνεπικουρούμενοι από την ΕΠΕΝ του κυρίου Βορίδη αλλά και την «πατριωτική συμμαχία» που είχε ιδρύσει ο ίδιος με σημαίνων μέλος τον Κασιδιάρη(πριν πάει στη ΧΑ).

Ο δολοφόνος Καλαμπόκας δεν ήταν ένα τυχαίο μέλος της ΟΝΝΕΔ, αλλά Πρόεδρος της  ΟΝΝΕΔ Πάτρας και Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο. Ένα χρόνο μετά τη δολοφονία Τεμπονέρα η ΝΔ και η ΟΝΝΕΔ οργάνωσαν εκδήλωση συμπαράστασης  στον ''αγωνιστή'' Καλαμπόκα, με ομιλητή το σημερινό βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Μ. Αρβανίτη.

Να λοιπόν που τα ονόματα της άκρο-κέντρο- δεξιάς πολυκατοικίας, πάνε και έρχονται. Από την ίδια μήτρα, από το ίδιο σκοτάδι, στον ίδιο βούρκο.

Το πρόβλημα της ΝΔ δεν είναι απλό. Θα ήθελε ένα χρυσαυγιτισμό χωρίς Χρυσή Αυγή. Απαγόρευση διαδηλώσεων, οι απεργίες παράνομες, ελεύθερες απολύσεις, λευκά κελιά ''υψίστης ασφαλείας'', μια ΥΕΝΕΔ με χακί, οι μετανάστες στο βυθό της θάλασσας, η ελληνική νεολαία στον αγύριστο της ξενιτιάς. Έλα όμως που  η φασιστική Χρυσή Αυγή διεκδικεί ανεξαρτησία, δικό της μαγαζί, δικά της τα κλεμμένα! Στη ΝΔ ενοχλούνται σφόδρα όχι από άποψη ουσίας, αλλά επειδή από αυτή τη μετάγγιση, κινδυνεύουν να χάσουν την κουτάλα της κυβερνητικής εξουσίας.Θα δούμε πολλά σε αυτό το διαγωνισμό  χρυσαυγιτισμού μεταξύ ΝΔ, ΧΑ, Πολύδωρα, Νικολόπουλου και ποιος ξέρει και ποιων άλλων. Ούτε και μια προβοκάτσια ολκής με νεκρούς δεν μπορεί να αποκλείεται.

Στο ΣΥΡΙΖΑ, στο μεταλλασσόμενο προς τα δεξιά πλειοψηφικό ρεύμα στην  αριστερά αυτή τη στιγμή, αναλογεί η ευθύνη της μη αποτελεσματικής πολιτικής ανατροπής των πρώτων. Έχουν την ευθύνη της μισής και φοβισμένης αντίστασης. Της έλλειψης μιας ριζικά διαφορετικής αντικαπιταλιστικής και κομμουνιστικής προοπτικής, όπου θα καταργείται η ιερότητα του κέρδους και της ιδιοκτησίας των λίγων, σε όφελος του κοινωνικού οφέλους και της ελευθερίας για την εργαζόμενη πλειονότητα. Χρεώνονται το τρέμουλο και τα μασημένα λόγια, αντί για τη θαρρετή προβολή όχι του δήθεν ''ίσιου'' και στην ουσία  ''πεπατημένου δρόμου'', αλλά της επαναστατικής τομής, που χρειάζονται πάντα οι κοινωνίες. Τους ανήκει η ρετσινιά ότι ζηλεύουν την εξουσία και τη διαχείρισή της με άλλο, δήθεν χρηστό τρόπο, αντί να εμπιστεύονται την απελευθερωτική ζωογόνο δράση των από κάτω, αυτών που ''πάντα μένουνε απέξω'' και έχουν συμφέρον από το να σαρωθούν όλα. Φυσικά, δεν υπάρχει ''αριστερά'' γενικώς. Είναι μόνο μια γενική συμβατική έννοια. Υπάρχει η κομμουνιστική αριστερά του πρώην «υπαρκτού-ανύπαρκτου σοσιαλισμού»,  η μεταρρυθμιστική, της σοσιαλδημοκρατίας, της επαναθεμελίωσης του κομμουνισμού, η ''ευρωπαϊκή, η ελευθεριακή, η κυβερνολάγνα, ακόμη και ...η συστημική. Δεν είμαστε όλοι όμοιοι και ίδιοι και τους λογαριασμούς μας θα τους λύσουμε έτσι και αλλιώς…

Αυτές οι διαφορετικής ποιότητας ευθύνες (δεξιάς-αριστεράς), δεν ζυγιάζονται, δεν συμψηφίζονται.

Με τον ίδιο τρόπο, δεν μπαίνουν στο ίδιο τσουβάλι οι κριτικές και οι πολεμικές απέναντί τους.

Όσοι όμως θέλουν την ανατροπή της κατάστασης με σταθερό και πραγματικά λυτρωτικό τρόπο για τους εργάτες, τους ανέργους, τους φτωχούς, δεν διαλέγουν με ποιόν θα μοιραστούν και ποιες από τις παραπάνω ευθύνες. Αλίμονο, αν γίνει αυτή η επιλογή και δε διεκδικηθεί ο δρόμος του ανεξάρτητου λαϊκού αγώνα. Ούτε μπαίνουν στον πειρασμό να μπερδέψουν τις κριτικές και τις στοχεύσεις.

Εμάς μας νοιάζει άλλο πράγμα. Να ηττηθεί στο πρόσωπο της ΝΔ και της ακροδεξιάς, ο κόσμος της εκμετάλλευσης, της μπόχας, της ανελευθερίας, της ευρωδουλείας και της γονυκλισίας σε τραπεζίτες, εφοπλιστές και καλοταϊσμένους από το σύστημα βιομήχανους. Να αλλάξει όχι η διαχείριση μιας άθλιας πολιτικής, αλλά να σαρωθεί εκ βάθρων η ίδια. Από τα κοινωνικό-οικονομικά της θεμέλια και την κρατική της οχύρωση. Και αυτό μπορεί να γίνει μόνο από άλλες κοινωνικές δυνάμεις, το αστείρευτο έντιμο δυναμικό της εργατικής τάξης και από  μια αναγεννημένη μαχητική  αριστερά των κοινωνικών αγώνων και της απελευθρωτικής κομμουνιστικής προοπτικής.

το συντονιστικό  της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α Πρέβεζας

24 Νοέμβρη 2014