• Τρί, 30/12/2014 - 10:57
Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη και όχι τα κέρδη του κεφαλαιοκράτη

Χαιρετίζουμε την αποφασιστικότητα των εργαζομένων στα διόδια του Ακτίου και την απόφασή τους να κλιμακώσουν την απεργιακή κινητοποίηση τους και τη Τετάρτη 31/12. Καλούμε όλα τα συνδικάτα και τους φορείς της περιοχής να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο που διοργανώνει το σωματείο εργαζομένων στα διόδια του Ακτίου τη Τετάρτη 31/12 στις 11 π.μ στο χώρο των διοδίων.

ΑΝΤικαπιταλιστική ΑΡιστερή ΣΥνεργασία για την Ανατροπή

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α

τοπικές επιτροπές Αιτωλοακαρνανίας-Λευκάδας-Πρέβεζας

 

Οι απολύσεις στα διόδια του Ακτίου δεν πρέπει να περάσουν.

 

Την ώρα που όλοι ασχολούνται με το πώς θα γαντζωθούν στην εξουσία για να διαχειριστούν με διαφορετικό τρόπο την αντιλαϊκή πολιτική του μαύρου μετώπου κεφαλαίου-Ε.Ε-ΔΝΤ, η εργατική τάξη συνεχίζει να ταΐζει με απολύσεις και μεροκάματα πείνας το κεφάλαιο.

Ο «εθνικός» μας εργολάβος που πήρε την εκμετάλλευση των διοδίων του ΑΚΤΙΟΥ, θέλει τζάμπα εργαζόμενους. Με την πλάτη όλων των κυβερνήσεων τα τελευταία 20 χρόνια, εκμεταλλεύτηκε τη πλήρη συναίνεση του επίσημου συνδικαλιστικού κινήματος που έχει ως θεό την ανταγωνιστικότητα που οδηγεί στο σμπαράλιασμα των εργασιακών σχέσεων και την είσοδο των εργολάβων σε όλη τη δημόσια περιουσία. Ο «εθνικός» μας εργολάβος φτιάχτηκε ξεκοκαλίζοντας δημόσιο χρήμα και συνεχίζει αμείωτα στον ίδιο ρυθμό με τη στήριξη όλων των κυβερνήσεων.

Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α χαιρετίζει τον αγώνα των εργαζομένων γιατί πιστεύει ότι μόνο η αποφασιστικότητα των εργαζομένων, ο ανυποχώρητος αγώνας , η ταξική ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος και ο  οργανωμένος ξεσηκωμός του λαού ενάντια σε όλο τον αντιδραστικό συνασπισμό εξουσίας μπορεί να βάλει τέρμα στην αντιλαϊκή επίθεση.  

Την πρωτοχρονιά ο «εθνικός» μας εργολάβος δεν πρέπει να παραλάβει τα διόδια του Ακτίου γιατί μόνο με αυτό τον τρόπο μπορούν να διαμορφωθούν όροι για να παραμείνουν οι εργαζόμενοι στη δουλειά τους. Η μάχη των εργαζομένων στα διόδια είναι μάχη όλων των εργαζομένων και των ανέργων της περιοχής.

 

ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ

ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΚΡΑΤΗ

 

ΑΝΤικαπιταλιστική ΑΡιστερή ΣΥνεργασία για την Ανατροπή

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α

τοπικές επιτροπές Αιτωλοακαρνανίας-Λευκάδας-Πρέβεζας