• Παρ, 16/01/2015 - 20:42
Γιώργος Βλάχος, υποψήφιος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ - ΜΑΡΣ στη Χαλκιδική, για τη γεωργία και την κτηνοτροφία
Αγαπητοί φίλοι
Όλο το διάστημα πριν τη προκήρυξη των εκλογών, τα κόμματα της συγκυβέρνησης μιλούσαν για τον πρωτογενή τομέα, και πως σαν πυλώνας ανάπτυξης της Ελληνικής οικονομίας θα βοηθήσει στην απογείωση της χώρας. Τώρα κρύβονται, δεν εμφανίζεται κανείς στις αγροτικές περιοχές. 
Ο αγροτοδιατροφικός τομέας είναι ένας τομέας που εδώ και χρόνια γίνεται χοντρό παιχνίδι από μεγάλα μονοπώλια, εταιρίες γίγαντες οι οποίες δρουν πίσω και πάνω απ τα κράτη.
 
Ο γνωστός και μη εξαιρετέος Κίσινγκερ έλεγε πως αν ελέγξεις το πετρέλαιο ελέγχεις τα κράτη, αν ελέγξεις το τρόφιμο ελέγχεις τους λαούς.
Η εμπλοκή της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση σήμανε το σταδιακό κλείσιμο της γεωργοκτηνοτροφίας. Αρχική συμφωνία εισόδου, Μάαστριχ, σύμφωνο του ΕΥΡΩ έβαλαν ταφόπλακα στη ελληνική γεωργία και κτηνοτροφία. Η Ελλάδα πριν την είσοδο στην ΕΟΚ ήταν αυτάρκης σε προϊόντα, τρόφιμα φυτικής και ζωικής παραγωγής, σήμερα παράγει ελάχιστα για τις ανάγκες του λαού της, και εισάγει το συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος της τροφής.
Τη χρονιά που πέρασε, η κυβέρνηση έδωσε στην κτηνοτροφία τη χαριστική βολή, ένα τομέα που εγώ και η οικογένεια μου εργαζόμαστε για πολλούς αιώνες. Θάνατος της αγελαδοτροφίας με το νόμο Χατζηδάκη ,θάνατος αιγοπροβατοτροφίας με το ξεπούλημα της φέτας, της Δωδώνης, της ΑΓΝΟ,με την απώλεια του ζωικού κεφαλαίου από καταρροϊκό, και ευλογιά.
Κι όμως το κλίμα της πατρίδας μας, η πλούσια βιοποικιλότητα της, η εμπειρία των ανθρώπων της βοηθούν στη παραγωγή προϊόντων υψηλής διατροφικής αξίας. Θέλουμε μια γεωργία και κτηνοτροφία προσανατολισμένη στις ανάγκες του λαού μας, αξιοποιώντας το εξαιρετικό επιστημονικό προσωπικό, γεωπόνους, κτηνιάτρους, κτλ,γηγενείς φυλές ζώων και ποικιλίες φυτών.
Υπάρχει λοιπόν άλλος δρόμος : Εθνικοποίηση της ΑΤΕ, έξοδος από την ΕΕ, σχεδιασμός του πρωτογενούς τομέα με βάση τις ανάγκες του λαού μας και όχι τα κέρδη των λίγων.
Αγαπητοί φίλοι, ο Αβραάμ Λίνκολν κάποτε είπε πως με μια σφαίρα μπορείς να σκοτώσεις έναν εχθρό, με μια ψήφο όμως μπορεί να σκοτώσεις το μέλλον των παιδιών σου και το δικό σου.
Γι' αυτό στις 25 του Γενάρη μαύρο στα κόμματα και τους πολιτικούς υπηρέτες του κεφαλαίου και της ΕΕ. 
Ψηφίζουμε όπως αγωνιζόμαστε. Ενισχύουμε την αριστερά της ανατροπής !
Γιώργος Βλάχος, κτηνοτρόφος, υποψήφιος στο αγωνιστικό ψηφοδέλτιο της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. – Μ.ΑΡ.Σ. στο νομό Χαλκιδικής.