• Πέμ, 22/01/2015 - 16:14
25 Γενάρη: θυμηθείτε τους αγώνες που δώσαμε μαζί και ψηφίστε ΑΝΤΑΡΣΥΑ! [του Γιώργου Ράγκου]

Η κατάρρευση της μνημονιακής συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, της τέταρτης μνημονιακής κυβέρνησης μέσα σε πέντε χρόνια, κάτω από τις πιέσεις των αγώνων της εργατικής τάξης και της νεολαίας αλλά και της μακρόσυρτης καπιταλιστικής κρίσης δικαιώνει την επιμονή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο δρόμο της αντικαπιταλιστικής ανατροπής.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έπαιξε πρωτοπόρο ρόλο για τη διαμόρφωση και ριζοσπαστικοποίηση του μαζικού ρεύματος προς τα αριστερά και αποτελεί δύναμη ελπίδας και στήριγμα για χιλιάδες αγωνιστές και γι’ αυτό έχει μεγάλη σημασία η εκλογική ενίσχυση της.

1. Για να συγκρουστούμε με τις επιθέσεις και τους εκβιασμούς των καπιταλιστών, ΕΕ και ΔΝΤ, που δεν πρόκειται να σταματήσουν ακόμα κι αν τα κόμματα τους χάσουν στις εκλογές. Αντίθετα, θα ενταθούν με στόχο την πλήρη υποταγή μιας κυβέρνησης με κέντρο τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν χωράνε ούτε υπεκφυγές ούτε συμβιβασμοί με τα διλήμματα που βάζει η άρχουσα τάξη για να συνεχίσουν να φορτώνουν την κρίση τους στις δικές μας πλάτες. Δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη στην καλή θέληση της Μέρκελ, των δανειστών και όλων των καπιταλιστών, ντόπιων και ξένων, ότι θα “σεβαστούν” τη δημοκρατική θέληση του ελληνικού λαού. Ούτε θέλουμε να δούμε τις “διαπραγματευτικές ικανότητες” του ΣΥΡΙΖΑ να γίνονται υποχωρήσεις στις πιέσεις των αφεντικών, μεγαλύτερες κι από αυτές που έχει κάνει η ηγεσία του τα τελευταία δυο χρόνια σε σχέση με το χρέος ή την μονομερή κατάργηση των μνημονίων. Απαιτείται ανοιχτή σύγκρουση μαζί τους και τα συμφέροντά τους γιατί κανένα μέτρο ανακούφισης δε θα έρθει με τη συναίνεσή τους.

Αυτή τη σύγκρουση εκφράζει το αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, με την μονομερή και πλήρη διαγραφή του χρέους για να απαντήσουμε στο που θα βρεθούν τα λεφτά, με την κρατικοποίηση των τραπεζών κάτω από εργατικό έλεγχο για να απαντήσουμε στον εκβιασμό των τραπεζιτών ότι θα πάρουν τα λεφτά τους και θα φύγουν, με κρατικοποίηση όλων των μεγάλων επιχειρήσεων χωρίς αποζημίωση στα αφεντικά για να σταματήσουμε τις απολύσεις, τα κλεισίματα, τις μειώσεις των μισθών, με την έξοδο από το ευρώ και τη ρήξη με την ΕΕ για να απαλλαγούμε από τα μνημόνια και την επιτήρηση των τροϊκανών. Τέτοιες ριζικές λύσεις χρειάζεται να προτείνει αλλά και να οργανώνει η αριστερά.

2. Για να συνεχίσουμε σαν αριστερή – εργατική αντιπολίτευση, στηρίζοντας τα βήματα των πρωτοπόρων εργατών που διεκδικούν την κλιμάκωση των αγώνων και το συντονισμό τους για να πάρουμε πίσω όλα όσα μας λεηλάτησαν. Αυτός είναι ο ρόλος της αριστερής-εργατικής αντιπολίτευσης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ επιμένοντας ότι δεν αρκεί η ψήφος και η κυβερνητική αλλαγή για να νικήσουμε, θα χρειαστεί να επιβάλλουμε με τους αγώνες μας και με τη συλλογική δύναμη της εργατικής τάξης ότι θα γυρίσουν πίσω στις δουλειές τους όλοι οι απολυμένοι, ότι οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ θα ξαναμπούν στο Ραδιομέγαρο, ότι θα ξανανοίξουν σχολεία και νοσοκομεία που έκλεισαν, ότι θα γίνουν δημόσια τα καράβια που τώρα σκοτώνουν αθώους για τα κέρδη των εφοπλιστών, ότι όλα τα αιτήματα που έχει το εργατικό κίνημα θα γίνουν πράξη.

3. Για να δώσουμε όλες τις πολιτικές μάχες. Να μπουν ισόβια στη φυλακή οι νεοναζί δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής και να τσακίσουμε τους ναζί. Κόντρα στο ρατσισμό και την ισλαμοφοβία, να νομιμοποιηθούν όλοι οι μετανάστες, να πάρουν ιθαγένεια τα παιδιά τους, να διαλυθεί η FRONTEX και να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης των μεταναστών. Να διαλυθούν οι δυνάμεις καταστολής. Να σταματήσει η ελληνική εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, να κλείσουν οι βάσεις, να διαλύσουμε την αντιδραστική συμμαχία με το Ισραήλ, να σταματήσουν οι εξοπλισμοί και οι πολεμικές δαπάνες και τα λεφτά να κατευθυνθούν στις εργατικές ανάγκες.

4. Για να μετατρέψουμε την ανατροπή των μνημονιακών κυβερνήσεων σε ανατροπή της κυρίαρχης τάξης και όλων των μηχανισμών της. Το αντικαπιταλιστικό μεταβατικό πρόγραμμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι η στρατηγική που ενώνει τις μάχες του σήμερα με την αυριανή εξουσία της εργατικής τάξης.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχει αναδειχθεί σε διακριτό τρίτο πόλο στην αριστερά που με την αντικαπιταλιστική στρατηγική και την ενιαιομετωπική ταχτική της μπορεί να συσπειρώσει χιλιάδες αγωνιστές που παλεύουν για την ανατροπή και δεν έχουν εμπιστοσύνη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα δικαιώσει τις προσδοκίες τους.

Δυνατή ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις εκλογές σημαίνει ισχυρότερη αφετηρία για να συνεχίσουμε τους αγώνες και να επιβάλλουμε αυτές τις λύσεις από τα κάτω, σε κάθε χώρο δουλειάς και νεολαίας.

*Ο Γιώργος Ράγκος,είναι Ηρακλειώτης, υποψήφιος στη Β Αθήνας με το ψηφοδέλτιο ΑΝΤΑΡΣΥΑ - ΜΑΡΣ.

Δημοσιεύθηκε στο zonews.gr