• Παρ, 23/01/2015 - 19:33
Η ελπίδα γεννιέται στους αγώνες - οι νίκες κερδίζονται στους δρόμους [του Θ.Αγαπητού]

Δήλωση στήριξης στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ – ΜΑΡΣ του Θ. Αγαπητού, περιφερειακού συμβούλου της Ανταρσία στην Κεντρική Μακεδονία-Αντικαπιταλιστική Αριστερά

 

Στη μάχη των εκλογών καλούμε, τον κόσμο της εργασίας, της ανεργίας και του αγώνα, όλους αυτούς που τάσσονται εναντίον της Τρόικα και των εκβιασμών του ευρώ και της ΕΕ, που απαιτούν απελευθέρωση από το χρέος και να στείλουμε στο διάολο τους τοκογλύφους Ευρωπαίους «εταίρους», που δεν αντέχουν τη μπόχα του συστήματος που σαπίζει, που είναι αποφασισμένοι να καταδικάσουν και με την ψήφο τους το μαύρο μέτωπο κεφαλαίου- Ε.Ε.- ΔΝΤ –συγκυβέρνησης, να κάνουν το μεγάλο βήμα της ανατροπής κι όχι της εναλλαγής, το βήμα της αλλαγής πολιτικής κι όχι αλλαγής διαχειριστή. Κι αυτό μπορεί να γίνει αποτελεσματικά με τη ψήφο στα ψηφοδέλτια της εκλογικής συνεργασίας ΑΝΤΑΡΣΥΑ – ΜΑΡΣ.

Στη μάχη των εκλογών καλούμε, τα εκατομμύρια των Ελλήνων, που αισθάνονται ότι δεν πάει άλλο με αυτή την πολιτική, να μη παγιδευτούν στο δίλημμα «ποιος θα είναι επόμενος διαχειριστής», διαλέγοντας ανάμεσα σε Σαμαρά ή Τσίπρα, αλλά να θέσουν τους πραγματικούς κρίσιμους και αναγκαίους στόχους για να αλλάξει η πολιτική. Για να ικανοποιηθούν ζωτικά αιτήματα του λαού, όπως το επίδομα ανεργίας σε όλους τους άνεργους, οι αυξήσεις συνολικά στους μισθούς, η κατάργηση της υπερεκμετάλλευσης των νέων και της μαύρης εργασίας. Να απαιτήσουν μονομερή κατάργηση των Μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων, στάση πληρωμών, μη αναγνώριση και διαγραφή του χρέους, έξοδο από το ευρώ και την ΕΕ, εθνικοποιήσεις όλων των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας χωρίς αποζημίωση, λειτουργία τους με εργατικό λαϊκό έλεγχο, ανάκτηση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών του λαού.

Με τη ψήφο ελπίδας και αγώνα, όλων αυτών που βρέθηκαν στις μικρές και μεγάλες μάχες των προηγούμενων χρόνων, όλων αυτών που στήριξαν τα αντικαπιταλιστικά ψηφοδέλτια των περιφερειακών εκλογών, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ – ΜΑΡΣ ενισχυμένη κι αυτή τη φορά μπορεί να αποδείξει στην πράξη, σε ένα περιβάλλον ευρύτατης αποδοχής θεμελιωδών ιδεών και θέσεών της, ότι μπορεί να μετατρέπει σε πολιτική επιρροή τη δικαίωση των απόψεών της. Αυτή η τάση στήριξης και αποδοχής που είναι πραγματική στην κοινωνία, πρέπει να καταγραφεί και σε ψήφους την ερχόμενη Κυριακή.

Γι’ αυτό καλούμε ανυπακοή στα διλήμματα, στους φόβους και στο «μικρότερο κακό».

Τώρα μαζικά η ψήφος των εργαζομένων, των ανέργων, των νέων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων στα ψηφοδέλτια ΑΝΤΑΡΣΥΑ – ΜΑΡΣ , έτσι ώστε στις 26/1 να είναι πιο δυνατή η ανατρεπτική Αριστερά,, πιο δυνατός ο κόσμος της εργασίας, που ενωτικά και μαχητικά, στους δρόμους και στους χώρους εργασίας θα υψώσουν ψηλά τη σημαία των λαϊκών αναγκών και διεκδικήσεων, για μια εργατική – λαϊκή αριστερή αντιπολίτευση απέναντι σε κάθε διαχειριστή.

Όχι για μια «ελπίδα μισή», αλλά για μια στέρεα ελπίδα, για ολόκληρη τη ζωή, για τον πλούτο και την εξουσία στα χέρια των εργαζομένων. Η ψήφος στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ – Μετωπική Αριστερή Συμπόρευση είναι η πιο κερδισμένη για το λαό, γιατί η ιστορία γράφεται με ανατροπή.

Η ΕΛΠΙΔΑ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ – ΟΙ ΝΙΚΕΣ ΚΕΡΔΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ