• Δευ, 19/10/2015 - 20:52
ΤΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ Πρέβεζας για την αναστολή λειτουργίας της καρδιολογικής κλινικής

ΔΗΜΟΣΙΑ – ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ’ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΩΡΑ Η ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ

Πίσω από τα παχιά λόγια του κυβερνητικού θιάσου ότι «τα δύσκολα τελείωσαν και τώρα έρχεται η ανάκαμψη», κρύβεται η αλήθεια ότι και το 3ο μνημόνιο εξυπηρετεί τράπεζες, δανειστές τοκογλύφους και ετοιμάζονται ήδη να ζητήσουν ένα νέο γύρο θυσιών και ένα νέο «κούρεμα» των δικαιωμάτων μας. Τρία μνημόνια έχουν οδηγήσει την δημόσια υγεία και περίθαλψη κυριολεκτικά στην κατάρρευση. Νοσοκομεία, χιλιάδες κλινικές, κλίνες και τμήματα καταργούνται παντού.

Η κατάσταση γίνεται ακόμα χειρότερη, λόγω έλλειψης προσωπικού, υποδομών και υλικών.. Η προσπάθειά τους να φορτώσουν στους εργαζόμενους τα βάρη της βαθιάς δομικής καπιταλιστικής κρίσης, σημαίνει ακόμα περισσότερες περικοπές στο ΕΣΥ, νέα χτυπήματα στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων, μειώσεις μισθών, περικοπές, απλήρωτη εργασία. Είναι πρόκληση την ώρα που έδωσαν , δίνουν και θα δώσουν δισεκατομμύρια στους τραπεζίτες, να κλείνουν νοσοκομεία, να αφήνουν απλήρωτους τους γιατρούς, χωρίς προσωπικό τα νοσοκομεία.

Η υποβάθμιση του Νοσοκομείου Πρέβεζας, δεν αποτελεί την εξαίρεση αλλά τον κανόνα στην προσπάθεια διάλυσης των νοσοκομείων. Το πρόβλημα της υποβάθμισης της υγείας δεν είναι ένα ζήτημα τοπικιστικό, αλλά συνολικής υποβάθμισης των νοσοκομείων όλης της περιοχής στα οποία θα καταργηθούν και θα συγχωνευτούν κλινικές και θα υποβαθμιστούν συνολικά οι παροχές υγείας, μέχρι την οριστική παράδοση των πάντων στους επιχειρηματικούς ομίλους.

Χαιρετίζουμε την άμεση κινητοποίηση του συλλόγου εργαζομένων στο νοσοκομείο ενάντια στην αναστολή λειτουργίας της καρδιολογικής κλινικής και θα στηρίξουμε τις κινητοποιήσεις του. Καλούμε όλα τα συνδικάτα και τους συλλόγους να πάρουν πρωτοβουλίες συντονισμού με το σύλλογο και να στηρίξουν το συλλαλητήριο στις 30/10 στις 12:30 μ.μ στο χώρο του νοσοκομείου που διοργανώνεται από τη Επιτροπή Αγώνα για την υγεία στη Πρέβεζα.

Να παλέψουμε από κοινού για αναβάθμιση του νοσοκομείου, με αύξηση των κλινών στα πραγματικά επίπεδα αναγκών. Προσλήψεις νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού. Αύξηση των κονδυλίων για την υγεία. Ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση σε όλους τους ανθρώπους, ανεξάρτητα από το χρώμα του δέρματος, τη θρησκεία και την εθνικότητα. Έξω οι επιχειρήσεις από την υγεία.

Απορρίπτουμε τους εκβιασμούς από την συγκυβέρνηση, ΕΕ, ΔΝΤ. Απορρίπτουμε τη συνέχιση των θυσιών, τη φτώχεια και την εξαθλίωση στο όνομα της πληρωμής των τόκων και του χρέους. Διαγραφή του χρέους και όχι των νοσοκομείων. Σπάσιμο από την θανάσιμη μέγγενη του ευρώ και της ΕΕ. Χρηματοδότηση με βάση τις ανάγκες της κοινωνίας για δημόσια υγεία και περίθαλψη, εθνικοποίηση-κρατικοποίηση των τραπεζών με εργατικό και κοινωνικό έλεγχο ενάντια στους εκβιασμούς και την ανθρωπιστική κρίση που σπέρνουν η συγκυβέρνηση , η Ε.Ε και το ΔΝΤ.

 

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α τοπική επιτροπή Πρέβεζας