• Παρ, 04/03/2016 - 12:09
Κείμενο συμβολής στο διάλογο [του Δημήτρη Βασιλειάδη]

Αγαπητοί σύντροφοι.
Ονομάζομαι Βασιλειάδης Δημήτρης και είμαι ένα πρόσφατο μέλος  της τοπικής επιτροπής Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης.

Η εμπειρία μου από τις εσωκομματικές διαδικασίες της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ελάχιστη, μόλις δύο παρουσίες σε τοπικές συνελεύσεις, αλλά υπαρκτή συνολικότερα μέσω της συμμετοχής μου σε άλλα πολιτικά υποκείμενα και συλλογικότητες.

Και στις δύο συνελεύσεις που συμμετείχα, με προβληματισμό διαπίστωσα εμφανή στοιχεία εσωστρέφειας και τακτικισμού.
Δεν είδα πραγματικές φιλίες και πλήρη συντροφικότητα στο σύνολο της οργάνωσης. Στοιχεία που προσωπικά θεωρώ απαραίτητα για την εξέλιξη και ανάπτυξη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Στοιχεία που βοηθούν να υπερκεράζονται οι όποιες διαφορές, δημιουργικά και συνθετικά.

Προσωπική μου εκτίμηση είναι πως μια λύση μπορεί να δοθεί με τη μετάλλαξη της υπάρχουσας εσωστρέφειας σ’ εξωστρέφεια. Μετάλλαξη που μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσω της ανάπτυξης της οργάνωσης και της εισροής νέων μελών. Η εισροή νέων μελών μπορεί να προκύψει και με την προσπάθεια «μετωπικής συμπόρευσης» όπως σωστά διατυπώνεται στο Γ΄ κεφάλαιο των θέσεων, αλλά και με την εκπόνηση μιας «πρότασης σχεδίου παραγωγικής ανασυγκρότησης».

Μιας πρότασης που δεν θα καταργεί τον αντικαπιταλιστικό - επαναστατικό χαρακτήρα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αλλά θα την διαφοροποιεί από τον «αναχωρητισμό» του ΚΚΕ που αυτήν τη στιγμή «ηγεμονεύει» στον χώρο των αριστερών ψηφοφόρων. Μιας πρότασης που θα είναι ένα ικανό εργαλείο τόσο σ’ επίπεδο «ιδεολογικού όπλου», αλλά ταυτόχρονα κι ένα εφαλτήριο προσέλκυσης περισσότερων φίλων και νέων μελών απ’ όλο το φάσμα της Ελληνικής κοινωνίας που στην δεδομένη συγκυρία και παρά την οικονομική – κοινωνική κρίση, δεν βλέπουν την ΑΝΤΑΡΣΥΑ ως αξιόπιστη εναλλακτική λύση.

Θα χαρώ πολύ αυτές οι σκέψεις μου να συμβάλλουν σε θετική κατεύθυνση και να γίνουν σημεία προβληματισμού στις εργασίες της «3ης Πανελλαδικής συνδιάσκεψης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ».

Συντροφικά, Βασιλειάδης Δημήτρης