• Κυρ, 16/10/2016 - 21:16
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τη δίκη του συναγωνιστή Γιώργου Βραχνή

Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α  ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΒΡΑΧΝΗ

Την Τρίτη στις 18 Οκτωβρίου 2016, σύρεται  ξανά  στα δικαστήρια της Βέροιας ο συμπολίτης, συναγωνιστής και αντιφασίστας Γιώργος Βραχνής από τους χρυσαυγίτες. Θυμίζουμε ότι τον Ιούνιο του ’12 οι χρυσαυγίτες  μετά από αποτυχημένη απόπειρά τους να μοιράσουν κείμενα και υλικό φασιστικού μίσους στους κατοίκους της πόλης. Στη συνέχεια  είχαν το θράσος να επιτεθούν στο μαγαζί  του Βραχνή,  με παρόντα στην επίθεση και  τον βουλευτή Ν. Πέλλας της Χρυσής Αυγής Ι. Σαχινίδη, να ξυλοκοπήσουν θαμώνα που βρισκόταν εκεί και τελικά να καταθέσουν μήνυση εναντίον του ιδιοκτήτη. Το θύμα της  επίθεσης Γ. Βραχνής  καταδικάστηκε  με ποινή 4 μηνών  και 20 ημερών , ποινή μη εφέσιμη, με το  αιτιολογικό ότι δεν πλήρωσε τα 100 ευρώ για τη μήνυση εναντίον τους, ενώ ουδέποτε η αστυνομία τον  πληροφόρησε σχετικά. Η τελεσίδικη  απόφαση  του δικαστηρίου ήταν αθώωση  όλων των  χρυσαυγιτών, πλην ενός που έτυχε ευμενέστερης «μεταχείρισης» από το  ίδιο το θύμα Γ. Βραχνή . Πάνω στην πρωτοφανή, για τα δικαστικά δεδομένα, προκλητική απόφαση  του δικαστηρίου, «πατάνε» αυτήν τη φορά οι χρυσαυγίτες μηνυτές  με βάση έωλες κατηγορίες,  της εξύβρισης, συκοφάντησης και ψευδούς καταμήνυσης.  

Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α δηλώνει κατηγορηματικά και απερίφραστα ότι δεν πρέπει οι χρυσαυγίτες, οι αναβιωτές του ναζισμού, οι δολοφόνοι του Π. Φύσσα και του Σ. Λουκμάν, το παρακρατικό δεκανίκι του συστήματος που μαζί με τα ΜΑΤ ξυλοκόπησαν διαδηλωτές-συμπαραστάτες στους εργαζομένους των ΕΛΠΕ, οι συνυπογράφοντες  στο κοινοβούλιο για το ξεπούλημα της πρώην  Αγροτικής Τράπεζας και το πέρασμα της σε ιδιώτη, οι υποστηρικτές των κλειστών συνόρων και της, βαμμένης με το αίμα των προσφύγων, θάλασσας του αιγαίου, να πάρουν ούτε μία σπιθαμή χώρο στην πόλη, στις γειτονιές, στους χώρους δουλειάς.

Στην εποχή που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όπως και οι προηγούμενες με τις εφεδρείες τους,  διακηρύσσει  ότι, «δεν υπάρχει εναλλακτική» και το σχέδιο κοινωνικής καταστροφής συνεχίζεται στα πλαίσια του 3ου μνημονίου, (ασφαλιστικό-συνδικαλιστικό, ιδιωτικοποιήσεις  σε ενέργεια, νερό και δημόσιο κοινωνικό  πλούτο,  πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας, πιο βαριά φορολογία, προσθέτοντας  αβάσταχτα βάρη  στα ήδη χτυπημένα από το κεφάλαιο τμήματα κοινωνικών ομάδων στους χώρους δουλειάς με  μείωση σε μισθούς και συντάξεις, και με  ακόμη μεγαλύτερο χτύπημα σε ανέργους και μαύρη εργασία), δεν πρέπει να επιτρέψουμε στους  νεοναζί να τρομοκρατούν  πολίτες, αγωνιστές, αντιφασίστες και  εργαζόμενους που παλεύουν καθημερινά  να τα βγάλουν πέρα. Να μην επιτρέψουμε στις  φασιστικές εφεδρείες που το αστικό σύστημα συντηρεί σαν τον βούρδουλα του εργατικού και λαϊκού κινήματος αλλά και σαν το έσχατο όπλο του,  να σπείρουν το φόβο στο κόσμο του κινήματος που αγωνίζεται, αντιστέκεται, διεκδικεί το δικαίωμα στην ζωή και την ελευθερία.

Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α συμπαραστέκεται στο συναγωνιστή Γ. Βραχνή και  απευθύνει κάλεσμα  σε  κάθε αντιφασίστα, την Τρίτη  9.00  στα δικαστήρια, απαιτώντας την άμεση αθώωσή του.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΓΩΝΙΣΤΡΙΕΣ.

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α  ΗΜΑΘΙΑΣ-ΠΕΛΛΑΣ