• Πέμ, 10/05/2018 - 23:58
ΑΝΤΑΡΣΥΑ Εύβοιας: Νίκη στον αγώνα των κατοίκων της Καρυστίας
 
H ΑΝΤΑΡΣΥΑ στηρίζει αμέριστα τον ηρωικό αγώνα των κατοίκων της Καρυστίας για την προστασία του τόπου τους από τα επενδυτικά σχέδια των εταιριών, οι οποίες στο βωμό του κέρδους δεν διστάζουν να προχωρήσουν σε έργα τα οποία, αφενός έχουν σημαντικές επιπτώσεις στο φυσικό περιβάλλον της περιοχής, αφετέρου βρίσκουν απέναντί τους την τοπική κοινωνία.
 
Και όλα αυτά προκειμένου να αυξήσουν την κερδοφορία τους ορισμένες εταιρίες, σε βάρος όχι μόνο της τοπικής κοινωνίας, αλλά και του συνόλου της  χώρας: 
 
Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι οι μέχρι σήμερα επενδύσεις σε αιολική ενέργεια, όχι μόνο δεν «ελαφραίνουν» τον προϋπολογισμό της ΔΕΗ, αντίθετα οδηγούν σε μεγαλύτερα έξοδα τα οποία μετακυλίονται στο λαό, ο οποίος ήδη δεν έχει λεφτά να πληρώσει την κάλυψη στοιχειωδών αναγκών του.
 
Την ίδια στιγμή, η ΔΕΗ κόβει το ρεύμα σε εκατοντάδες λαϊκά νοικοκυριά, σε εργαζόμενους, ανέργους, συνταξιούχους, μικρούς επαγγελματίες και αγρότες που αδυνατούν να ανταποκριθούν οικονομικά λόγω της φτωχοποίησης τους από τις μνημονιακές πολιτικές λιτότητας που επιβάλλουν Κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ. 
 
Οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις (ΠΑΣΟΚ ,ΝΔ, ΛΑΟΣ, ΔΗΜΑΡ) μαζί με την δήθεν αριστερή και εξίσου μνημονιακή ΣΥΡΙΖΑ /ΑΝΕΛ έχουν συνυπογράψει νόμους διευκόλυνσης των αρπακτικών του μεγάλου κεφαλαίου έτσι ώστε να εμπορευματοποιήσουν και καταστρέψουν με το πέρασμά τους ό,τι έχει απομείνει όρθιο στην φύση στον πολιτισμό και την αξιοπρέπεια του λαού μας. 
 
Οι υποτακτικοί της ΕΕ αφού ξεθεμελίωσαν τα εργατικά δικαιώματα, τις συντάξεις, την υγεία, την παιδεία και ξεπούλησαν τον πλούτο της χώρας θέλουν τώρα να εκμεταλλευτούν στο έπακρο και τη φύση. 
 
Όπως αναφέρουν οι ίδιοι οι κάτοικοι, «με την έναρξη των επεμβάσεων (24/1/2018), στο βουνό εξελίσσεται μια τραγωδία καταστροφής των πάντων. Διανοίγουν συνεχώς νέους δρόμους και ισοπεδώνουν τις απάτητες κορυφογραμμές. 
 
Η κορφή της Όχης περιζώστηκε με δρόμο που πάει στον Πετροκάναλο, το Σαμάρι το ξηλώνουν με εκρηκτικά, η Ανεμοπύλα χαρακώθηκε με δύο δρόμους, κάτω από τη Λάκκα Μπούκουρα έχουν χαραχτεί δύο δρόμοι… 
 
Τα πρανή των δρόμων χάσκουν έτοιμα να πέσουν με την πρώτη δυνατή βροχή. ΄
 
Εχουν κόψει αιωνόβια πλατάνια στον Σταυρό Κομήτου και γκρέμισαν στο έδαφος μια αιωνόβια νεκρή καστανιά κοντά στο Καταφύγιο. Στη Μηλιά στήνουν εργοτάξιο παρασκευής μπετόν…. 
 
Τα έργα φυλάσσονται από ιδιωτική εταιρεία που δεν επιτρέπει την πρόσβαση σε κανένα». Από την άλλη πλευρά, πολλοί προβάλλουν το επιχείρημα της δημιουργίας θέσεων εργασίας: 
 
Οι θέσεις αυτές όμως μόνο αξιοπρεπή εργασία δεν εξασφαλίζουν, καθότι οι ντόπιοι εργαζόμενοι μιλάνε για 25-30 ευρώ μεροκάματο και για ωράρια-λάστιχο που υπερβαίνουν τις 10 ώρες! 
 
Και όλα αυτά μόνο στην αρχή του πρώτου έργου … Φανταστείτε τι έχει να γίνει όταν θα προχωρήσει η κατασκευή των παραπάνω από 100 ανεμογεννητριών που σχεδιάζονται και των 20 νέων αιολικών πάρκων! 
 
Τα ξημερώματα της Πέμπτης 3 Μαϊου, συγκεντρωμένοι κάτοικοι μετά το κάλεσμα του συντονιστικού των φορέων της πόλης, με αποφασιστικότητα και παλμό έσπασαν τον κλοιό των δυνάμεων καταστολής και απέτρεψαν τον ελλιμενισμό του φορτωμένου με τμήματα ανεμογεννητριών πλοίου, δείχνοντας έτσι ότι ο μόνος δρόμος προκειμένου να προστατευτεί ο τόπος μας από την απόβαση και κατοχή των πολυεθνικών και του κεφαλαίου, είναι αυτός του ανυποχώρητου αγώνα! 
 
Η παραπάνω κινητοποίηση ακύρωσε και τα σχέδια για το δεύτερο δρομολόγιο πλοίου την Παρασκευή 4/5. 
 
Το κάλεσμα των φορέων (σύλλογοι, επαγγελματικά σωματεία, ομάδες πολιτών) είναι για συνεχή επαγρύπνηση και ετοιμότητα, αφού στα σχέδια των εταιριών προβλέπονται 20 ημέρες εκφορτώσεων αυτό τον μήνα και για 6μήνες συνεχόμενα από τον Σεπτέμβρη. 
 
Ως ΑΝΤΑΡΣΥΑ, δηλώνουμε ότι θα υποστηρίξουμε με όποιες δυνάμεις διαθέτουμε το κίνημα που έχει αναπτυχθεί στην ευρύτερη περιοχή της Καρύστου! 
 
Μόνο με την στήριξη και ισχυροποίηση αυτού κινήματος που έχει αναπτυχθεί μπορεί να ακυρωθεί η καταστροφή των βουνοκορφών της Νότιας Καρυστίας, που έχει δρομολογηθεί από τους δήθεν «πράσινους» επενδυτές με τη σύμφωνη γνώμη του πολιτικού προσωπικού των μνημονιακών κυβερνήσεων-υπαλλήλων της ΕΕ. 
 
T.E. ΕΥΒΟΙΑΣ