• Τρί, 05/06/2012 - 10:23
Όλες και όλοι την Τετάρτη 6 Ιούνη στην πορεία αλληλεγγύης στις διωκόμενες οροθετικές

Όλες και όλοι την Τετάρτη 6 Ιούνη στην πορεία αλληλεγγύης στις διωκόμενες οροθετικές

 

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ συμμετέχει στην «Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Διωκόμενων Οροθετικών» και στηρίζει την πορεία συμπαράστασης την Τετάρτη 6 Ιούνη στις 18.30 στα Προπύλαια. Η συμπαράσταση στις διωκόμενες οροθετικές είναι ζήτημα αξιοπρέπειας για καθεμιά και καθέναν από μας.

 

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας:

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΦΥΚΑΚΙΣΜΕΝΩΝ ΟΡΟΘΕΤΙΚΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ

Μαζί με το Μνημόνιο της λιτότητας προχωράει και το Μνημόνιο της Βίας και του κανιβαλισμού, όπως κορυφώθηκε προεκλογικά με τη διαπόμπευση και την φυλάκιση δεκάδων των οροθετικών γυναικών κατ’ εντολήν Λοβέρδου – Χρυσοχοίδη , με τη συνενοχή γιατρών που λειτούργησαν ως ανθρωποφύλακες.  Πρόκειται για πρωτοφανή παραβίαση θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων πέρα κι έξω από κάθε διεθνές κεκτημένο με σκοπό όχι μόνο την εξυπηρέτηση μικροπολιτικών συμφερόντων αλλά μια ευρύτερη προσπάθεια διαμόρφωσης μιας αντιδραστικής και αυταρχικής πολιτικήςς που καταλήγει  στον εκφασισμό της κοινωνίας.

Υγειονομική βόμβα δεν είναι οι οροθετικές γυναίκες, αλλά το μαύρο μέτωπο του Μνημονίου που διαλύει τις δομές υγείας και ψυχικής υγείας , περικόπτοντας τα προγράμματα για το AIDS κατά 50% και τα προγράμματα για την απεξάρτηση κατά 30%.

Είναι βαθιά υποκριτικό λοιπόν να μιλούν για την προστασία της δημόσιας υγείας, αυτοί που την καταστρέφουν,  ενώ είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι ο στιγματισμός λειτουργεί αποτρεπτικά για την αναζήτηση διάγνωσης και θεραπείας. Σ’ αυτή την επιχείρηση δημόσιου λιντσαρίσματος, η διοίκηση του ΚΕΕΛΠΝΟ κατά παράβαση οποιασδήποτε  ιατρικής δεοντολογίας:

·    ακύρωσε την έννοια του ιατρικού απορρήτου και  προχώρησε σε αιμοληψίες   χωρίς τη συναίνεση των γυναικών

·    παρέδωσε  στην Αστυνομία,  η οποία και τα δημοσιοποίησε, τα στοιχεία των οροθετικών ατόμων.

·    Λειτούργησε ως βραχίονας της αστυνομίας συμβάλλοντας στην κατασταλτική μεταχείριση ανθρώπων που χρειάζονται θεραπεία και όχι φυλακή και διώξεις.

 

 Είναι  βαθιά υποκριτικό, αυτοί που χρόνια υποθάλπουν τα δίκτυα σωματεμπορίας, καθιστώντας την εκμετάλλευση του γυναικείου σώματος κερδοφόρα μπίζνα και βάζουν λουκέτο σήμερα στις ελάχιστες δομές φιλοξενίας κακοποιημένων γυναικών που υπήρχαν, να ποινικοποιούν τα θύματα του σεξουαλικού καταναγκασμού. Σε μια άνευ προηγουμένου αντιστροφή της πραγματικότητας, αναπαράγοντας τον πλέον ακραίο σεξισμό , η επίσημη πολιτεία τιμώρησε τις γυναίκες που εξαναγκάζονται τόσο στην πορνεία όσο και στο σεξ χωρίς προφυλακτικό και άφησε στο απυρόβλητο  τους πελάτες της «πορνείας» αλλά και ολόκληρο το κύκλωμα νταβατζήδων και μαστροπών.

 

Κανάλια και εφημερίδες που εδώ και δυο χρόνια  αποτελούν το στυλοβάτη της μνημονιακής πολιτικής λοιδορώντας και διαστρεβλώνοντας τους κοινωνικούς αγώνες, επιδόθηκαν τώρα σ΄ένα κυνήγι μαγισσών μεσαιωνικής έμπνευσης . Τα media της διαπλοκής, υποδαύλισαν το συντηρητισμό και τον αυτοματισμό του κοινωνικού σώματος , επιδιώκοντας την καλλιέργεια κλίματος τρομοκρατίας και ανοίγοντας το δρόμο για τη νομιμοποίηση φασιστικών νοοτροπιών, μορφωμάτων και πρακτικών. Μετά τις οροθετικές, τους μετανάστες, τους τοξικοεξαρτημένους, θα ακολουθήσουν οι άστεγοι και οι φτωχοί καταλήγοντας στην ποινικοποίηση της εξαθλίωσης.

 

Σήμερα 24 γυναίκες βρίσκονται ακόμα  έγκλειστες, χωρίς καμία πρόσβαση σε θεραπεία και αντιμέτωπες με ανυπόστατες βαριές κατηγορίες. Καλούμε όλους τους φορείς του μαζικού κινήματος να υπερασπιστούν τα δημοκρατικά δικαιώματα και να αντισταθούν στην κοινωνική βαρβαρότητα.

-     ΟΧΙ στην ποινικοποίηση του γυναικείου σώματος

-     ΑΜΕΣΗ απελευθέρωση όλων των συλληφθεισών οροθετκών, αποζημίωσή τους για ηθική βλάβη

-     ΟΧΙ στη διαπόμπευση κ’ το στιγματισμό των οροθετικών

-     ΚΑΘΟΛΙΚΗ, ελεύθερη και δωρεάν προσβαση στο σύστημα υγείας για όλες και όλους, ντόπιους και μετανάστες/μετανάστριες

-     ΑΜΕΣΗ κατάργηση της υγειονομικής διάταξης «Ρυθμίσεις που αφορούν τον περιορισμό της διάδοσης λοιμωδών νοσημάτων» που έχει σαν αποτέλεσμα την ποινικοποίηση των όποιων ασθενών.

-     ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ την πολιτική της κάθαρσης και του εφησυχασμού  που καταρρακώνει την πραγματική πρόληψη.

-     ΖΗΤΟΥΜΕ την ποινική δίωξη όσων συνέργησαν στις ανωτέρω παράνομες πράξεις.

                              

 ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΙΟΥΝΗ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ 18.30

 

31 Μαη 2012

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΩΝ ΟΡΟΘΕΤΙΚΩΝ