• Τρί, 13/11/2018 - 08:41
Απόφαση του Κεντρικού Συντονιστικού Θεσσαλονίκης (2.11.2018)

Απόφαση του Κεντρικού Συντονιστικού Θεσσαλονίκης (2.11.2018)

Συνεδρίασε το ΚΣ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης στη βάση της Απόφασης του ΠΣΟ (21.10.2018) και των κατευθύνσεων δράσης της ΚΣΕ (30.10.2018) της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Οι σύντροφοι του ΣΕΚ παρουσίασαν τις τροπολογίες τους που δεν έγιναν δεκτές από το ΠΣΟ και οδήγησαν στην καταψήφιση από το μέρος τους  της απόφασης του ΠΣΟ.

Η μάχη των εκλογών –ευρωεκλογών, τοπικών και πιθανά βουλευτικών- αποκτά κεντρική θέση μαζί με τη συμβολή στην ανάπτυξη αγώνων και την ταξική ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος και την πάλη για το αντικαπιταλιστικό ρεύμα στην κοινωνία.

Όπως τονίζεται και στην Απόφαση του ΠΣΟ «Το πραγματικό δίλλημα που έχει μπροστά της η ελληνική κοινωνία δεν είναι “ΣΥΡΙΖΑ ή ΝΔ”, δεν είναι “μνημονιακή βαρβαρότητα με ευαισθησία ή με φιλελευθερισμό”. Είτε οι αστικές μνημονιακές πολιτικές δυνάμεις, παλιές και νέες, θα επιβάλουν τη δική τους «έξοδο» από την καπιταλιστική κρίση πάνω στις πλάτες της εργατικής τάξης και του λαού, μονιμοποιώντας και κλιμακώνοντας την επίθεση και την πολεμική απειλή είτε το εργατικό κίνημα και ο λαός θα επιβάλουν τη δική τους διέξοδο ενάντια στους καπιταλιστές και τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις».

Στο πλαίσιο αυτό θα δοθεί η μάχη από τη σκοπιά της ανάδειξης του στόχου της εξόδου από την ΕΕ και της σύγκρουσης με το αντιδραστικό μνημονιακό πλαίσιο σε δήμους και περιφέρειες των Καλλικράτη και Κλεισθένη Ι. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα επικαιροποιήσει την πρότασή της για ευρύτερη συνεργασία, όπως την επεξεργάστηκε η 4η Συνδιάσκεψη, ενώ εκτιμά ότι δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για μία εφ’ όλης της ύλης πολιτική ή/και εκλογική συνεργασία, με ΛΑΕ και ΚΚΕ.

Το ΚΣ καλεί τα Συντονιστικά, τις Τοπικές και Κλαδικές Επιτροπές της ΑΝΤΑΡΣΥΑ να προχωρήσουν άμεσα, από τα μέσα του Νοέμβρη, σε συνελεύσεις για να συζητηθεί η Απόφαση του ΠΣΟ και να διαμορφωθεί αντίστοιχο πρόγραμμα δράσης. Προτείνεται επίσης η οργάνωση ανοιχτών εκδηλώσεων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε συνοικίες και κλάδους.

Στα πλαίσια της εξόρμησης για την πολιτική πρόταση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα οργανωθεί κεντρική πολιτική εκδήλωση στις 16/11, στις 6.30μμ στο χώρο της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, μέσα στο εορταστικό τριήμερο για την εξέγερση του Πολυτεχνείου, με θέμα «Στο δρόμο του Νοέμβρη: η πρόταση ανατροπής της ΑΝΤΑΡΣΥΑ». Θα μιλήσουν οι σ. Γ. Κουβακάς, Γ. Κούτρας και Α. Μπαχτή, μέλη του ΠΣΟ.

Παράλληλα για την καλύτερη οργάνωση της παρέμβασης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στα μέτωπα της περιόδου, το ΚΣ θα συνεδριάσει άμεσα με αποκλειστικό θέμα τις εκλογικές αναμετρήσεις, ενώ θα κατατεθεί και συγκεκριμένη πρόταση για τη συγκρότηση επιτροπών (ή γραμματείας) για την εκλογική δουλειά, το συνδικαλιστικό κίνημα, το περιβάλλον.

Το ΚΣ εκτιμά σαν θετική συμβολή τη διακλαδική απεργία πρωτοβάθμιων σωματείων του ιδιωτικού τομέα στις 1/11 και τις αντίστοιχες κινητοποιήσεις στη Θεσσαλονίκη. Μπροστά στην 24ωρη απεργία στο δημόσιο τομέα και άλλων κλάδων στις 14/11, καλεί στη συγκέντρωση των πρωτοβάθμιων σωματείων που θα γίνει στην Καμάρα, στις 10πμ.

Παράλληλα η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί στη συγκέντρωση που οργανώνει ο Συντονισμός Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης την Πέμπτη 15/11, στην Καμάρα, στις 6.30 μμ ενάντια στη φιέστα του ΣΒΒΕ με τη συμμετοχή Τσίπρα, Μητσοτάκη, εκπροσώπων του κεφαλαίου και του ιμπεριαλισμού