Δελτίο Τύπου ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ανατολικής Αττικής για κινητοποίηση ναυτεργατών 4/4
  • Τετ, 04/04/2012 - 23:39
Δελτίο Τύπου ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ανατολικής Αττικής για κινητοποίηση ναυτεργατών 4/4

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΤΗΣ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ 4/4/2112

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΝΙΚΗ ΣΤΟΥΣ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ

Επιτυχής ήταν η συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 4/4/2012 στον Οίκο Ναύτη .Πλήθος συγκεντρωμένων οι περισσότεροι εξ αυτών μέλη των σωματίων ναυτεργατών και του ΠΑΜΕ . Εκπρόσωποι των σωματείων ΠΕΜΕΝ , ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ και ΠΕΕΜΑΓΕΝ κατήγγειλαν δυναμικά τόσο την αντιλαϊκή πολιτική του κεφαλαίου ,της κυβέρνησης ,της Ε.Ε. όσο και το ξεπούλημα της ΠΝΟ η οποία ακολουθώντας τον βρώμικο δρόμο της ΓΕΣΣΕ σπάει απεργίες κι απαξιώνει κάθε αγωνιστική διαμαρτυρία, εδραιώνοντας τον εργασιακό μεσαίωνα σαν δούρειοι ίπποι του κεφαλαίου και της κυβερνητικής αυλής.
Απαιτούν την αλλαγή της δομής και οργάνωσης της ΠΝΟ και την τροποποίηση του αντιδημοκρατικού καταστατικού της .
Μετά την συγκέντρωση στον Οίκο Ναύτη ακολούθησε πορεία ως το Υπουργείο προκειμένου εκπρόσωποι των σωματίων να συναντηθούν με την Υπουργό κ. Άννα Διαμαντοπούλου και να καταθέσουν τα αιτήματα τους καθώς και ψήφισμα διαμαρτυρίας . Η Υπουργός όχι μόνο επέλεξε να απουσιάζει από το Υπουργείο αλλά έδωσε εντολή να μην δεχτεί κανένας τους εκπρόσωπους των σωματείων.
Η απαξίωση και το έλλειμμα τσίπας ξεπέρασε κάθε προηγούμενο όταν κατόπιν εντολής της Υπουργού, δεν δέχτηκαν ούτε καν το ψήφισμα των εργαζομένων .
Παρ όλα αυτά ΜΜΕ μαζικής ενημέρωσης εξακολουθούν, να λασπολογούν επιτιθέμενα στο δίκαιο αγώνα των ναυτεργατών ,αποκρύπτοντας :
• τα νέα αντεργατικά μέτρα με νόμο εντάση η κυβέρνηση
το γεγονός ότι από 1/4/2012 το ΝΑΤ εντάσσεται στο Υπουργείο Εργασίας
• την πλήρη άρση του Cabotage και της συνέπειες της για τους εργαζόμενους , το επιβατικό κοινό και την νησιωτική Ελλάδα
• την περικοπή κατά 72% από το εφάπαξ των ΤΠΑΕΝ-ΤΠΚΠΕΝ
• την κατάργηση της υγειονομικής και φαρμακευτικής περίθαλψης του Οίκου Ναύτη καθώς ότι λεηλατούν την περιουσία του και τα αποθέματα του ΝΑΤ.
Ουσιαστικό πλήγμα στο τουρισμό αποτελεί η αισχροκέρδεια των πλοιοκτητών, που προτίθενται με τις ευλογίες της κυβέρνησης, να αυξήσουν τα ήδη υπερβολικού κόστους ναύλα .
Πλήγμα για την νησιωτική Ελλάδα αποτελεί η απομόνωση των νησιών λόγω της ελαχιστοποίησης των δρομολογίων και η πανάκριβη μεταφορά επιβατών και προϊόντων .
Όποιο και να είναι το πρόβλημα ο καπιταλισμός και είναι η αιτία. Οφείλουμε λοιπόν όλοι, να σταθούμε στο πλευρό των ναυτεργατών καθώς και στο πλευρό κάθε εργαζόμενου πριν και μετά τις εκλογές με σκοπό την ανατροπή όχι μόνο της κυβέρνησης αλλά και του συστήματος.
Το ατυχές περιστατικό της επίθεσης που δέχτηκε η Βασιλική Καραϊσκου και η Ελευθερία Ψυχογιού επειδή κατά τον γραμματέα της ΠΕΜΕΝ κ.Ευαγγελάκη και ενός νεαρού μέλος του ΚΚΕ ,η Καραϊσκου έκανε το «παράπτωμα» να μοιράζει ανακοινώσεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και η Ψυχογιού υποστήριξε το δικαίωμα αυτό καθώς και το να παραβρίσκονται και να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων αρνούμενη να αποχωρήσει από την διαμαρτυρία ,δεν πρόκειται να πτοήσει την θέληση τους καθώς κι όλων να είμαστε αλληλέγγυοι στο αγώνα των ναυτεργατών και σε κάθε αγώνα ,που θα έχει ξεκάθαρα χαρακτηριστικά ρήξεις και ανατροπής του συστήματος. Άλλωστε τόσο ο πρόεδρος της ΠΕΜΕΝ όσο και μέλη της ,καθώς και του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ αναγνώρισαν την λάθος συμπεριφορά και αντιμετώπιση του κ.. Ευαγγελάκη.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ .
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΡΗΞΗ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ .

ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ