• Τρί, 25/06/2019 - 14:12
Κάλεσμα ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης στην πορεία για ΒΙΟΜΕ-Σκουριές

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης καλεί στην κινητοποίηση που οργανώνεται την Τρίτη 25/6 στην Καμάρα, στις 7μμ, για την υπεράσπιση της ΒΙΟΜΕ και της Χαλκιδικής από τους χρυσοθήρες.

Η αλληλεγγύη και η υπεράσπιση των εργαζομένων και του τόπου από το αδηφάγο κεφάλαιο και την πολιτική του που εφαρμόζουν κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ΕΕ, κάνουν αναγκαίο τον αγώνα για να παύσει η μεθόδευση των πλειστηριασμών σε βάρος της ΒΙΟΜΕ και ενάντια στις εξορύξεις χρυσού στη Χαλκιδική. Συνδέονται με την πάλη για απαλλαγούν οι αγωνιζόμενοι κάτοικοι της ΒΑ Χαλκιδικής από κάθε είδους διώξεις.  

Η αγωνιστική δράση σπάει το κλίμα της παθητικής αναμονής της ΝΔ που είναι συνέπεια της ολέθριας μνημονιακής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Μητσοτάκης εμφανίζεται έτοιμος να συνεχίσει την πολιτική υπεράσπισης των συμφερόντων των πολυεθνικών και του κεφαλαίου, μαζί με την ΕΕ και σε στοίχιση με τον ιμπεριαλισμό των ΗΠΑ που απαιτεί πλήρη ασυδοσία για τους χρυσοθήρες στη Χαλκιδική.

Καμιά ανακωχή με την πολιτική που ρημάζει τις ζωές μας. Όχι στη λεηλασία του κόσμου της εργασίας, του παραγόμενου και του φυσικού πλούτου. Με το εργατικό λαϊκό κίνημα θα παλέψουμε για τις ανάγκες, τα δικαιώματα και τις ελευθερίες μας.