• Κυρ, 04/01/2015 - 21:15
ΑΝΤΑΡΣΥΑ Πρέβεζας : Οι εργαζόμενοι στα διόδια αντέχουν

Η ταξική αλληλεγγύη είναι αυτή που θα καθορίσει τη πορεία του αγώνα

Ο αγώνας των εργαζομένων στα διόδια μετά από 3 ημέρες απεργίας και δεύτερη μέρα μπλόκου στη παράδοση των διοδίων στον «εθνικό» μας εργολάβο συνεχίζεται.

 Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α Πρέβεζας στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων που έχουν σπάσει τη μοιρολατρία και την ηττοπάθεια και δίνουν μαθήματα αξιοπρέπειας με συμπαραστάτη το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας –Βόνιτσας.

Καταγγέλλουμε τη στάση της πλειοψηφίας του Εργατικού Κέντρου Πρέβεζας (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) που παρακολουθεί με σταυρωμένα χέρια την κινητοποίηση που γίνεται δίπλα στη πόρτα του.

Καλούμε τη νεολαία και ειδικά τους νέους που ψάχνουν για δουλειά να μη βάλλουν υποθήκη τη ζωή τους στα βουλευτικά γραφεία και να συμπαραταχθούν με τους εργαζόμενους που απολύονται. Η νέοι δεν πρέπει να γίνουν οι δούλοι του 21ου αιώνα.

Να σταματήσουμε να γονατίζουμε, να σηκώσουμε το κεφάλι για να ανοίξει ο δρόμος ικανοποίησης των σύγχρονων αναγκών μας. Τα όνειρα μας να γίνουν οι εφιάλτες τους.

«Χθες» ήταν οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα κλωστήρια, στο νοσοκομείο, στο Δήμο, στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών, στα σούπερ μάρκετ, των δημοσίων υπαλλήλων, των εκπαιδευτικών … «σήμερα» είναι οι εργαζόμενοι στα διόδια του Ακτίου… «Αύριο» μπορεί να είναι ο καθένας μας …

  Οι εργαζόμενοι των διοδίων κάνουν αυτό που πρέπει  να κάνουν. Αποδείξανε ότι μπορούνε. Πρέπει να σταματήσουμε να πηγαίνουμε ο καθένας μόνος του. Να γίνουμε μια γροθιά γιατί η ενότητα είναι η δύναμη των εργαζομένων. Η έμπρακτη αλληλεγγύη πλέον είναι αυτή που θα επηρεάσει και θα καθορίσει την εξέλιξη του αγώνα.

Να παρθούν αποφάσεις έστω και τώρα για ενίσχυση της παρουσίας λαού στο χώρο των διοδίων σε συντονισμό με το σωματείο εργαζομένων στα διόδια. Οι επόμενες ώρες είναι κρίσιμες.

 

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α  τοπική επιτροπή Πρέβεζας