• Δευ, 05/01/2015 - 21:39
Οι νόμοι συμπληρώνονται με τρομοκρατία και καταστολή για να επιβληθούν μισθοί πείνας με συμβάσεις γαλέρας

Το αστικό κράτος και η εργοδοσία χρησιμοποιώντας τον αστυνομικό τους μηχανισμό απομάκρυναν με τη βία τους εργαζόμενους των διοδίων από το χώρο δουλειάς τους, χτυπώντας τους αλληλέγγυους εργαζόμενους και συνδικαλιστές που βρέθηκαν στο πλευρό τους.
Απέναντι στη βρωμιά και τη δυσοσμία της εργοδοσίας και όλων των μηχανισμών της, οι εργαζόμενοι των διοδίων δίδαξαν ήθος αξιοπρέπεια και παλληκαριά. Έδειξαν το δρόμο σε όλη την εργατική τάξη της περιοχής.
Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥΑ χαιρετίζει τους αγωνιζόμενους εργαζόμενους των διοδίων και καταγγέλλει την επέμβαση της αστυνομίας στο χώρο δουλειάς τους. Μιας αστυνομίας που έδειξε ποιος είναι το πραγματικό της αφεντικό. Η αστυνομία είναι κομμάτι της υπηρεσίας εφαρμογής των αντιλαϊκών μέτρων που ψήφισαν όλα αυτά τα χρόνια.
Οι εργαζόμενοι των διοδίων με την κινητοποίηση τους έδειξαν το δρόμο της χειραφέτησης κόντρα στο δρόμο της υποταγής. «Χθες» ήταν οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα κλωστήρια, στο νοσοκομείο, στο Δήμο, στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών, στα σούπερ μάρκετ, των δημοσίων υπαλλήλων, των εκπαιδευτικών … «σήμερα» είναι οι εργαζόμενοι στα διόδια του Ακτίου… «Αύριο» μπορεί να είναι ο καθένας μας. Αυτό πρέπει να γίνει συνείδηση όλων για να σταματήσουμε να πηγαίνουμε ο καθένας μόνος του. Να γίνουμε μια γροθιά, γιατί η ταξική ενότητα είναι η δύναμη των εργαζομένων, γιατί μόνο η μαζική ταξική αλληλεγγύη θα μπορούσε να αποτρέψει την επέμβαση της αστυνομίας και να επιβάλλει το δίκιο των εργαζομένων.
Η ταξική ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος, ο οργανωμένος παλλαϊκός ξεσηκωμός μπορεί να επιβάλει λύσεις υπέρ του λαού να τρομοκρατήσει τους τρομοκράτες των κυβερνήσεων και του κεφαλαίου. Σε αυτή τη κατεύθυνση θα δώσει η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α όλες τις δυνάμεις της σε όλους τους χώρους δουλειάς και σε όλη τη χώρα.
Καλούμε τους εργαζόμενους των διοδίων να παραμείνουν συσπειρωμένοι στο σωματείο τους διεκδικώντας όσα τους έκλεψαν αλλά και την επαναπρόσληψή τους στη δουλειά. Καλούμε σε μαζική στήριξη των κινητοποιήσεων που θα αποφασίσει το σωματείο από εδώ και πέρα με αρχή το συλλαλητήριο της Πέμπτης 8/1 στις 2 μ.μ. στο χώρο των διοδίων.

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α
τοπική επιτροπή Πρέβεζας