• Τετ, 16/12/2015 - 08:33
Δελτίο Τύπου ΤΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ Πρέβεζας 15/12

Ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την 3η πανελλαδική συνδιάσκεψη της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α η οποία με βάση την απόφαση του πανελλαδικού συντονιστικού θα πραγματοποιηθεί στις 16 και 17 Γενάρη του 2016.

Ήδη η τοπική επιτροπή της Πρέβεζας πραγματοποίησε παρουσίαση και συζήτηση πάνω στο προσχέδιο της εισήγησης. Το τελικό σχέδιο εισήγησης θα οριστικοποιηθεί τη Κυριακή 20/12 στην συνεδρίαση του πανελλαδικού συντονιστικού.

Αμέσως μετά θα ακολουθήσει διάλογος, δημόσια παρουσίαση των θέσεων της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α, εκλογή αντιπροσώπων για την συνδιάσκεψη αλλά και εκλογή του τοπικού συντονιστικού της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.

 

Σήμερα το δίλημμα «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» αναδύεται με όλη τη δύναμη και την δραματική του επικαιρότητα. Απέναντι σε έναν καπιταλισμό που σαπίζει, που για να ξεπεράσει την κρίση του παρασέρνει στη φτώχια, την ανεργία, τον πόλεμο και την  προσφυγιά εκατομμύρια ανθρώπους, σε μια εποχή που οι συνειδήσεις ριζοσπαστικοποιούνται γρήγορα αλλά εξίσου γρήγορα μπορούν να αναδιπλώνονται κάτω από την πίεση των συσχετισμών, σε μια περίοδο που αντιμετωπίζουμε απότομες μεταβολές και απρόβλεπτες καταστάσεις μακριά από κάθε γραμμική αντίληψη, σήμερα που η κατάσταση κάθε άλλο παρά έχει σταθεροποιηθεί, η δική μας απάντηση οφείλει να είναι η ανασυγκρότηση της ενότητας και της αλληλεγγύης της εργατικής τάξης και των λαϊκών τάξεων, ο αντικαπιταλιστικός αγώνας, η επαναθεμελίωση του προτάγματος της κοινωνικής χειραφέτησης, της απελευθέρωσης της κοινωνίας από τα δεσμά της εκμετάλλευσης, του σοσιαλισμού και του κομμουνισμού του 21ου αιώνα.

Σε αυτή τη κατεύθυνση η τοπική επιτροπή Πρέβεζας της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α ευελπιστεί ότι θα συμβάλλουν οι αποφάσεις της 3ης πανελλαδικής συνδιάσκεψης.

 

15 Δεκέμβρη 2015

το συντονιστικό της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α Πρέβεζας