• Πέμ, 05/07/2018 - 23:58
Συνελεύσεις –δραστηριότητες -συγκεντρώσεις τοπικών επιτροπών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Συνελεύσεις –δραστηριότητες -συγκεντρώσεις τοπικών επιτροπών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

 

Τη Τετάρτη 4 Ιούλη πραγματοποιήθηκαν συνελεύσεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ:

Α) Στη Κέρκυρα η τοπική επιτροπή συζήτησε την συνέχιση της οργάνωσης της αλληλεγγύης στους κατοίκους της Λευκίμμης για το ζήτημα του ΧΥΤΑ, τον αγώνα ενάντια στο συνεχιζόμενο κρατικό αυταρχισμό στη περιοχή αλλά και τη διατύπωση μιας συνολικής πρότασης για τη διαχείριση των απορριμμάτων στο νησί (πραγματοποίηση συγκέντρωσης-συζήτησης  στη πόλη).

Β) Στην Άρτα συζητήθηκε η παρέμβαση της τοπικής επιτροπής  στον αγώνα ενάντια στις εξορύξεις, η εξόρμηση σε χωριά της περιοχής με τα υλικά της αγροτοδιατροφικής επιτροπής της ΑΝΤΑΡΣΥΑ . Στη συνάντηση παραβρέθηκε και το μέλος του ΠΣΟ σ. Βασιλόπουλος Χρήστος

Γ) Στο Αγρίνιο έγινε απολογισμός δράσης του τελευταίου διαστήματος (απεργίες, αντιπολεμικό μέτωπο) και προγραμματίστηκε εξόρμηση σε κεφαλοχώρια της περιοχής με τα υλικά της αγροτοδιατροφικής επιτροπής για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους αλλά και η παρέμβαση σε χώρους δουλειάς.

Δ) Στη Θεσπρωτία η τοπική επιτροπή εξέλεξε προσωρινό συντονιστικό γραφείο, συζήτησε για την παρέμβασή της στο μέτωπο ενάντια στις εξορύξεις υδρογονανθράκων και αποφάσισε τη πραγματοποίηση φεστιβάλ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην Ηγουμενίτσα (πιθανή ημερομηνία 1 και 2 Σεπτέμβρη) στο οποίο θα καλέσει όλες τις τοπικές επιτροπές της Ηπείρου και της Κέρκυρας

Ε) Στη Πρέβεζα αμέσως μετά τη  συνεδρίαση της τοπική επιτροπής πραγματοποιήθηκε εξόρμηση για τη συμφωνία στο EYROGROUP ενώ  οργανώθηκε και παρέμβαση για τα ζητήματα της υγείας. Επίσης ετοιμάζεται περιφερειακή συνάντηση εργαζομένων στο τουρισμό.

Όλες οι τοπικές επιτροπές οργανώνουν τη παρέμβασή τους για τις 11/7 πανελλαδική μέρα δράσης ενάντια στο πόλεμο , τον ιμπεριαλισμό , τον εθνικισμό (αφίσα, προκήρυξη).

      ΣΤ)  Στα Γιάννενα  με έντονη την ανησυχία για την συνέχιση της ευθυγράμμισης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ με τη πολιτική των ΗΠΑ-Ε.Ε στη περιοχή  αλλά και  για τις εξελίξεις εν όψει της επικείμενης ΝΑΤΟικής Συνόδου πραγματοποιήθηκε  την Δευτέρα 2/6 σύσκεψη οργανώσεων της μαχόμενης αριστεράς που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ιωαννίνων . Στη συζήτηση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των οργανώσεων ΜΛ ΚΚΕ  ΚΚΕ ΜΛ , ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ , ΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ και αναπτύχθηκε  γόνιμος και συντροφικός  διάλογος  όπου συμφωνήθηκε η δημιουργία μιας Πρωτοβουλίας κατά του Πολέμου ,του Ιμπεριαλισμού και του Εθνικισμού , για την πραγματοποίηση  Συλλαλητηρίου στα Γιάννενα τη Τετάρτη  στις 11/6 στις 8μμ στην Περιφέρεια Ηπείρου. Ενάντια στον αντιδραστικό ελληνοτουρκικό ανταγωνισμό, στους εξοπλισμούς και στην  ιμπεριαλιστική επαναχάραξη συνόρων , δίχως ανοχή  στον Εθνικισμό και την φιλοπόλεμη ρητορεία .

 

 Στα Γιάννενα είχε πραγματοποιηθεί συνέλευση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ με θέμα την παρουσίαση της πρόσφατης απόφασης του ΠΣΟ την οποία παρουσίασε ο σ. Βασιλόπουλος Χρήστος. Επίσης η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ηπείρου  καλεί  στο συλλαλητήριο για τις εξορύξεις υδογονανθράκων που διοργανώνουν Εργατικά Κέντρα της περιοχής στα Γιάννενα τη Πέςμπτη στις 12/7 στις 8 μ.μ. Τα μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο πλαισιώνοντας τα μπλοκ των πρωτοβουλιών αγώνα της περιοχής και της περιφερειακής κίνησης ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στην Ήπειρο

  Ζ)  Στο Πύργο με μεγάλο ενδιαφέρον πραγματοποιήθηκε εκδήλωση που διοργάνωσε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ηλείας τη Τετάρτη 4/7. Τη συζήτηση άνοιξε εκ μέρους της ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ο σ. Ρούμπας Σπύρος και συντόνισε ο σ. Σαμαράς Βαγγέλης μέλος της τοπικής επιτροπής. Μέσα από τη πλούσια συζήτηση που ακολούθησε εκφράστηκαν γόνιμοι προβληματισμοί και απόψεις για την αναγκαία απάντηση που πρέπει να δώσει το αντιπολεμικό , αντιιμπεριαλιστικό κίνημα , τη στάση που πρέπει να κρατήσει απέναντι στη πολεμοκάπηλη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, τη σύνδεση της γενίκευσης των πολέμων ως απότοκο της βαθιάς κρίσης του καπιταλισμού. Από αυτή τη σκοπιά τόνισε ο κεντρικός ομιλητής ότι κρίνεται αναγκαία η πάλη για την αποτροπή του πολέμου , για την ειρήνη και φιλία των λαών, για να ανοίξει ο δρόμος της αντικαπιταλιστικής ανατροπής της επίθεσης βάζοντας στο στόχαστρο το ίδιο του σύστημα της εκμετάλλευσης που  γεννάει τα μνημόνια τον πόλεμο και την προσφυγιά.