• Πέμ, 02/07/2015 - 19:01
Όχι μέχρι το τέλος-Κάτω οι εκβιασμοί της ΕΕ και η εργοδοτική τρομοκρατία-Κανένα νέο μνημόνιο

ΟΧΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ

ΚΑΤΩ ΟΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ ΤΗΣ ΕΕ ΚΑΙ Η ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΤΡΟΚΡΑΤΙΑ

ΚΑΝΕΝΑ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

Εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι και νέες

 

Στις  5 Ιούλη δίνουμε μια από τις πιο μεγάλες μας μάχες! Η ΕΕ, οι τραπεζίτες, οι εργολάβοι, οι καναλάρχες μας καλούν να ψηφίσουμε ναι. Να βάλουμε μόνοι μας την θηλιά στο λαιμό μας! Μαζί τους τα κόμματα του μνημονίου, η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, αλλά και οι ξεπουλημένοι γραφειοκράτες της ΓΣΕΕ.

Εκβιάζουν με τις κλειστές τράπεζες αυτοί που έχουν δισεκατομμύρια στην Ελβετία! Μιλάνε για τις ουρές των συνταξιούχων και των ανέργων αυτοί που έκαναν τις μαζικές απολύσεις και κατάκλεψαν τα ταμεία

Θέλουν το λαό υποταγμένο για να περάσουν βάρβαρα μέτρα

 

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΕΝΑ ΠΕΡΗΦΑΝΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟ  ΟΧΙ .

ΌΧΙ στην κόλαση των μνημονίων. Στην ντροπιαστική επιτροπεία. Στις συντάξεις πείνας. Στο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου. Στην φορολεηλασία του ΕΝΦΙΑ, του ΦΠΑ στα τρόφιμα και την ενέργεια. Στην ανεργία. Στο ξεκλήρισμα των αγροτών. Στην μετανάστευση των νέων.

 

ΔΕΝ ΓΥΡΝΑΜΕ ΠΙΣΩ

Τέσσερις μέρες πριν το δημοψήφισμα της Κυριακής, η κυβέρνηση πηγαινοέρχεται με προτάσεις  στους «θεσμούς». Ζητάει «παράταση του υφιστάμενου προγράμματος», ή  «νέο πακέτο διάσωσης», προσθέτει νέα μέτρα, πάνω στα 8 δις.

Φτάνει πια με τη «διαπραγμάτευση», γιατί σημαίνει νέα μνημόνια. Όσο η κυβέρνηση επιμένει να μιλάει για διαπραγμάτευση, όσο αρνείται να πάρει μονομερώς μέτρα υπέρ του λαού, τόσο κονταίνει η δυναμική του όχι και σηκώνπυν κεφάλι οι μνημονιακές δυνάμεις.

Το ΚΚΕ  γυρνάει την πλάτη στον λαό. Με την απαράδεκτη στάση του για «άκυρο» ενισχύει αντικειμενικά την ΕΕ, τον Γιούνκερ, τους βιομήχανους, την επίθεση ενάντια στον λαό.  Έχει τεράστιες ιστορικές ευθύνες

 

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΛΕΜΕ ΕΝΑ ΤΡΙΠΛΟ ΟΧΙ:

  • στη ληστοσυμμορία των δανειστών και στα τσιράκια τους
  • στη διαπραγμάτευση, τα παλιά και νέα μνημόνια
  • στο χρέος, το ευρώ και την ΕΕ

 

ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ

  • Παύση πληρωμών και διαγραφή του χρέους
  • Έξοδος  από την ευρωζώνη και  αποδέσμευση από την λυκοσυμμαχία της Ε.Ε. για να αποφασίζει ο λαός για το μέλλον του.
  • Εθνικοποίηση των τραπεζών με λαϊκό εργατικό έλεγχο, για να ελεγχθεί η κίνηση κεφαλαίων, να σβηστούν τα κόκκινα δάνεια στου φτωχούς, να γίνουν δημόσιες επενδύσεις.
  •  Ακύρωση παλιών και νέων μνημονίων. Ξήλωμα όλων των εφαρμοστικών νόμων. Άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων του εργαζόμενων. 
  • Λαϊκός, εργατικός έλεγχος στις τράπεζες, τις μεγάλες επιχειρήσεις για παραγωγή προς το συμφέρον του λαού

 

Για να ζει ο κόσμος της δουλειάς με αξιοπρέπεια και πάρει τις τύχες του στα χέρια του. Για να πάρουμε πίσω όσα μας έκλεψαν, να διεκδικήσουμε όσα μας ανήκουν. Για ναπεράσει ο πλούτος και η εξουσία στα χέρια του

 

Πολλές φορές η ιστορία των λαών κρίθηκε σε ένα μεγάλο ΝΑΙ ή σε ένα μεγάλο ΟΧΙ.

 

ΓΥΡΝΑΜΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΟ ΦΟΒΟ

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΟΧΙ - ΔΙΑΛΕΓΟΥΜΕ ΡΗΞΗ

 

Κατεβάστε την προκήρυξη (αρχείο .pdf, 1.8ΜB),  2 Ιούλη 2015


Related Posts